هفته سوم نوزادی

بعد از اتفاقات زیادی که تو هفته دوم از رشد نوزاد رخ داد، به هفته سوم میرسیم. نوزاد شما در هفته سوم عاشق اینه که اونو بغل بگیرید. اون حالا دیگه میتونه صدای شما رو تشخیص بده. در این هفته حساس شما باید یاد بگیرید که چطوری نوزاد (که بیش از حد هیجان زده شده) رو آروم کنید. اما یه سوال: حال خودتون چطوره؟ چون در حدود 80 درصد مامانایی که بچه اولشون رو به دنیا میارن، دچار یه ناراحتی پس از زایمان میشن و تقریباً در 20 درصد موارد این ناراحتی به افسردگی پس از زایمان تبدیل میشه. اگه یاد بگیرید که چجوری یه محیط امن برا خواب نوزاد فراهم کنید، میتونید اضطرابش رو کاهش بدید.
در این مقاله بیشتر حرف های ما درباره گریه کردن نوزاد و ناراحتی پس از زایمان شماست. بعد از خوندن این مقاله اطلاعات مفیدی درباره ناراحتی پس از زایمان، رشد نوزاد در هفته سوم و کاهش مرگ ناگهانی نوزاد به دست میارید. کافیه 10 دقیقه از وقت با ارزشتون رو به ما بدید.
گریه کردن، تنها راه ارتباطی نوزاد! در این شرایط چکار کنیم؟
در دوران بارداری، رحم شما برا نوزادتون گرم و نرم بوده. بنابراین زمان میبره که خودشو با اشیا، صداها و احساساتی که در بیرون از بدن شما وجود داره، وفق بده. احتمالا در هفته سوم نوزادی هنوز برای شما سخت باشه که بدونید فرزندتون چه احساسی داره. دلیلش هم اینه که نوزاد حالت های مختلف خواب و بیداری کامل رو تجربه میکنه.
تنها راهی که اون میتونه با شما ارتباط برقرار کنه، از راه گریه کردنه. اما علاوه بر این، شما میتونید از طریق صدا و یا لمس کردن با نوزادتون در هفته سوم تولد ارتباط برقرار کنید. خوشبختانه فرزند شما میتونه صدای شما رو تشخیص بده و تفاوتش با دیگر صداها رو میفهمه.

اما چه کارهای دیگه ای میشه برای ارتباط داشتن با نوزاد در هفته سوم انجام داد؟
به احتمال زیاد نوزاد شما عاشق اینه شما اون رو بغل بگیرید، نوازش کنید، ببوسید، ماساژ بدید و حملش کنید. اون حتی ممکنه وقتی شما رو میبینه و یا صدای شما رو میشنوه، یه صدایی از خودش در بیاره.
محیطی آروم در خونه ایجاد کنید

شاید متوجه این موضوع شده باشید که نوزادتون در پایان روز بهونه گیری میکنه. این کاملاً طبیعیه. یکی از دلایل احتمالی اش هم میتونه این باشه که فرزندتون هنوز اونقدر رشد نکرده که بتونه صدا و اشیا اطرافش رو تحمل کنه. حتی اگه خونتون نسبتاً آروم هم باشه ممکنه این اتفاق رخ بده.
میزان تپش قلب نوزاد و الگوی مکیدنی که داره، با روبه رو شدن با صداهای جدید تغییر میکنه. در هفته سوم نوزادی هر وقت احساس کردید که فرزندتون مضطرب هست، با ماساژ دادن، تکان دادن و همچنین خوابوندن در تخت، آرومش کنید.
ناراحتی پس از زایمان

وقتی آدما برا اولین بار بچه دار میشن، به طور طبیعی احساسات شکننده ای رو تجربه میکنن. حداقل 60 و حداکثر 80 درصد از مامان اولی ها ناراحتی پس از زایمان رو تجربه میکنن. ناراحتی پس از زایمان شکلی ضعیف تر از افسردگی پس از زایمانه که مواردی مثل نگرانی، اختلال خواب، عدم تعادل احساسی رو موجب میشه.
اگه ناراحتی شما بیش از دو یا سه هفته طول بکشه، ممکنه افسردگی پس از زایمان داشته باشید. موضوعی بسیار جدیدی که در 20 درصد مامان اولی ها رخ میده. اگه هر گونه علائمی از جمله بیهوشی، عدم تحرک، کاهش اشتها، نگرانی، احساس گناه،حملات ناگهانی (تند شدن ضربان قلب، سرگیجه و نگرانی بیش از حد )، فکر کردن درباره خودکشی دارید، فوراً به یک متخصص روانشناس مراجعه کنید.
کاهش خطر مرگ ناگهانی نوزاد

سندرم مرگ ناگهانی نوزاد وقتی رخ میده نوزادان زیر یک سال بدون هیچ خبر قبلی و هشداری در حال خواب میمیرن. با وجود اینکه علت اصلی مرگ در نوزادان بین یک ماهه تا یک ساله همین سندرم هست، همچنان خیلی کم اتفاق می افته. یه آماری در کشور آمریکا وجود داره که میگه سالانه این سندروم حدود 1500 قربانی میگیره. این سندرم بیشتر بر روی نوزادان بین یک تا چهار ماه تاثیر میذاره که در 90 درصد در نوزادان کمتر از شش ماه رخ میده.
برای اینکه ریسک مرگ نوزادتون رو کم کنید، سعی کنید همیشه به پشت(نه شکم یا پهلو) بخوابه. از سال 1994 که محققان و پزشکان این توصیه(به پشت خوابیدن) رو کردن، میزان مرگ ناگهانی نوزاد 50 درصد کم شد.
در همان اتاقی که فرزندتون میخوابه، بخوابید و حواستون باشه که در یک تخت با فرزندتون نخوابید. به جای اون گهواره یا محیط بازی نوزاد رو در کنار تختتون قرار بدید.
در هفته سوم نوزادی نذارید فرزندتون رو بر روی تخت، بالش و یا اسباب بازی نرم که ممکنه بره تو دهنش و باعث خفگی اش بشه، بخوابه.
فندق کوچولو رو بر روی یک تُشک سفت بخوابونید و سرش هم نباید روی بالشت باشه. اگر هم نگران خیس شدن تشک هستید، میتونید از یه پد زیر تُشک استفاده کنید.

یادتون باشه نوزاد در تخت نباید زیاد از حد لباس بپوشه. یه لباس یه لایه هم کافیه. اگر احساس میکنید که نوزاد سرما میخوره، بهتون پیشنهاد میکنیم که یه لباس ضخیم تنش کنید.
هیچ در اطراف فرزندتون سیگار نکشید و اون رو از کسانی که این کار رو میکنن، دور نگه دارید. شیر دادن به نوزاد از راه سینه میتونه تا حد زیادی از ریسک مرگ ناگهانی کم کنه. همین تاثیر رو استفاده از پستانک در هنگام خواب داره.
دیدگاهتان را بنویسید