رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

ترس از تاریکی در کودکان و راه های مقابله با آن

ترس از تاریکی در کودکان-تربیتگرام

ترس از تاریکی در کودکان یکی از مسائلی است که اگر در همان کودکی حل نشود، ممکن است تا آخر عمر همراه او باشد. اگر به گذشته فکر کنید احتمالا به خاطر می آورید که خودتان گاهی در تاریکی و درحالی که موجود خیالی و نا شناخته را تصور میکردید،به شدت قلبتان می تپید. حتی در فیلم های ترسناک نیز برای ایجاد صحنه های وحشتناک از تاریکی استفاده می شود. بنابراین مساله ای کاملا طبیعی است. اما باید به شکل صحیح با آن برخورد شود. در این مقاله سعی داریم به موضوع ترس از تاریکی در کودکان و راه های برخورد با آن بپردازیم. بپردازیم.سایت تربیتگرام به طور تخصصی به برسی موضوعات مختلف در خصوص کودک و نوجوان می پردازد.

راه های مقابله با ترس کودکان از تاریکی

1- احساسات کودکتان را تصدیق کنید

احساسات کودکتان را تصدیق کنید و مثلا به او بگویید: «می دونم که دوست نداری تو تاریکی تنها باشی،شاید چون نمیتونی چیزی رو تواتاقت ببینی،ناراحتی». با این روش، ترس از تاریکی در کودکان عادی می شود.

از تجربیات خود بگویید و برایش شرح دهید که ترس کودکان از تاریکی امری طبیعی بوده که ممکن است برای هر کسی رخ دهد. به عنوان مثال اگر خودتان قبلا از تاریکی میترسیدید اعتراف کنید و توضیح دهید که هرچه بیشتر درباره دنیای اطرافتان آموختید ترستان کمتر شد. بگذارید کودک ببیند که حتی وقتی چراغ ها خاموش هستند،اتاق همان اتاق است.

این کار را می توانید با نور های مختلف انجام دهید. به این ترتیب که ابتدا در حالتی که همه چراغ ها روشن هستند دراتاق راه بروید و به اشیاء نگاه کنید. کم کم با نورهای کمتر و کمتر ودر نهایت با نور های ضعیف چراغ قوه این کار را انجام دهید. سایه های شبح مانند را در تاریکی انتخاب کنید، سپس همان نقطه را با چراغ قوه یا چراغ خواب روشن کنید تا کودک ببیند آن شیء نا شناس واقعا چه چیزی است. با تکرار این فرایند به تدریج می تواند ترس از تاریکی در کودکان را از بین ببرید. کافی است که خونسردی خود را حفظ کرده و کمی صبور باشید.

2- فرزندتان را زیر نور چراغ بخوابانید!

بگذارید چراغ خواب وحتی لامپ معمولی اتاق خواب فرزندتان روشن بماند. می توانید از ریسه های چراغ رنگی کوچک برایش استفاده کنید. بسیاری از بچه ها حتی زیر پرنورترین چراغ ها نیز به خواب می روند. این نیاز به نور پس از مدتی ازبین خواهد رفت.

3- از تاریکی غول بی شاخ و دُم نسازید!

ترس از تاریکی در کودکان گاهی به این دلیل بغرنج می شود که ما از تاریکی در ذهن کودک یک غول بی شاخ و دم ساخته ایم. سعی کنید تاریکی آنقدر ها هم اسرار آمیز نباشد. یک بار شام را با نور شمع بخورید، هنگام غروب قدم بزنید و یا شبی که آسمان صاف است، پتویی در حیاط پهن کنید و از تماشای ستاره ها لذت ببرید.

4- از نشان دادن واکنش شدید دوری کنید

اگر واکنش شدیدی در برابر ترس کودکان از تاریکی نشان دهید، شرایط را بدتر می کنید. با این موضوع همانطور که هست برخورد کنید زیرا ترس عادی کودک به مرور زمان از بین می رود. اگر مدام زیر تخت او را نگاه کنید و کمد ها را بررسی کنید تا مطمئن شوید هیچ مشکلی وجود ندارد، کودک با خود فکر می کند اگر شما میدانید هیچ چیزی در آنجا نیست،چرا مدام آنها را نگاه و بررسی می کنید.

5- تماشای فیلم ترسناک را ممنوع کنید!!!

و در آخر از شما می خواهیم که مانع از تماشای فیلم یا کتاب ترسناک توسط فرزندتان شوید. نگذارید فرزندتان فیلم های ترسناک ببیند یا کتاب هایی بخواند که او را می ترساند.این قانون شامل سراسر روز میشود زیرا بچه ها حافظه خوبی دارند و می توانند چیزی را که صبح دیده اند،هنگام خواب به یاد آورند. به دقت مراقب فرزندتان باشید،ممکن است آنچه که از دید او «ترسناک» به نظر می رسد ،شما را نترساند. امیدواریم که با ارائه این مقاله توانسته باشیم کمی از دغدغه های شما درباره ترس از تاریکی در کودکان کاسته باشیم.

جمع بندی

تجربه شما درباره ترس از تاریکی در کودکان چیست؟ آیا توانسته اید با آن به درستی برخورد کنید؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید. بی صبرانه منتظر شنیدن نظرات شما هستیم. همچنین می توانید در تکمیل کردن این مقاله به ما کمک کنید. اگر موارد دیگری به ذهنتان می رسد، آن را با دیگر دوستان خود به اشتراک بگذارید.

برچسب ها

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید