رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

اختلاف والدین با پدربزرگ و مادربزرگ

اختلاف نظر والدین با پدربزرگ و مادربزرگ

اختلاف نظر والدین با پدربزرگ و مادربزرگ یکی از بحث ها و مسائل تربیتی هست که ذهن اکثر پدر و مادرها را به خود مشغول کرده است. در این مطلب سعی بر این است که در خصوص این مسئله و نوع برخورد با کودک بیشتر توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

چرا نباید اختلاف والدین با پدربزرگ و مادربزرگ را جدی گرفت؟

شخصی پرسید که هرگاه نزد والدینم هستم ،معمولا از روش برخورد آنها با فرزندان خود،ناراحت می شوم. زیرا آنها فکرمی کنند در باره هرچیز بیشتر از من می دانند. درحالیکه بیشتر ایده های آنها در باره تربیت فرزند قدیمی شده و دیگر کاربرد چندانی ندارد. چگونه عمل کنم تا آنها در این مورد عقب نشینی کنند؟شاید همین قدیمی شدن روش ها یکی از دلایل مهم اختلاف والدین با پدربزرگ و مادربزرگ های عزیز باشد. اما دلیل اصلی آن چیست؟

در پاسخ باید گفت که والدین شما فکرمی کنند با تربیت شما کاری عالی انجام داده اند. آنها احساس می کنند دانش وتدبیر زیادی دارند و می توانند شما را از آن بهره مند کنند. شاید روش آنها همیشه بهترین برخورد نباشد و شاید حقایقی که مطرح می کنند کهنه و قدیمی شده باشد، اما معمولا دخالتشان با نیتی خیر خواهوانه همراه است. زیرا آنها عاشق شما و نوه هایشان هستند. با استفاده از چند تکنیک ظریف می توانید دیدارتان را با آنها لذتبخش تر کنید.

راه حل های برطرف کردن اختلاف والدین با پدربزرگ و مادر بزرگ

1- از سرزنش و محکوم کردن خودداری کنید

از محکوم و سرزنش کردن آن ها خود داری کنید زیرا این کار باعث میشود پدربزرگ یا مادر بزرگ حالت دفاعی به خود بگیرد. برای بیان احساسات خود از عباراتی که با «من» شروع می شوند استفاده کنید و بگویید که می خواهید شرایط  خاصی تغییر کند. مثلا نگویید«شما همیشه اجازه می دهید بچه ها مقدار زیادی چیزهای بی ارزش بخورند» و بگویید«من فکر می کنم کم کردن شیرینی مصرفی بچه ها اهمیت زیادی دارد .ممنون خواهم شد اگر به من کمک کنید و بیشتر غذا های سالم را به عنوان میان وعده به آنها بدهید.» اینگونه مسولیت کامل فرزندتان را بر عهده گرفته و به آن ها نشان می دهید که چه کسی تصمیم گیرنده است.

2- از انگیزه پدر بزرگ و مادربزگ مطلع شوید

سوالاتی بپرسید تا متوجه انگیزه ی پدربزرگ یا مادر بزرگ از این رفتار شوید. خیلی واضح سوال کنید و شنونده خوبی باشید تا مطالب مهمی را بیاموزید. مثلا می توانید بپرسید« آیا هیچ وقت برایت سخت بوده که به نو هایت نه بگویی؟» با کمال تعجب خواهید دید که نگران می شود و از ایده های برخورد با فرزندتان استقبال می کند.

به طور غیر مستقیم شیوه برخورد با کودک را به آن ها نشان دهید!

با مثال نشان دهید دوس دارید چه اتفاقی بیفتد. جملات را – به صورتی که پدربزرگ یا مادر بزرگ بشنوند- خطاب به فرزندتان بگویید، نه خطاب به آنها. مثلا« پسرم میدانی نباید روی مبل بپری.تو می توانی روی کاناپه بنشینی با دراز بکشی»

برای گفته های خود دلیل داشته باشید!

ایده های خاص خود را تحت عنوان «چیزجالبی یاد گرفته ام »ارائه کنید. بخشی از یک کتاب یا مقاله تربیتی را بخوانید. به حرف های یک کارشناس که در تلویزیون صحبت می کند اشاره کنید و یا داستانی در مورد یکی از دوستان خود بگویید که مسئله را بصورتی قابل تحسین حل کرده است. مشخصا نگویید که پدر بزرگ یا مادر بزرگ باید این موضوع را گوش کنند،فقط ایده تان را با شور و شوق بیان کنید.

اختلاف نظر والدین با پدربزرگ و مادربزرگ با آرامش بهتر حل میشود!

اختلاف هایتان را باصلح و آرامش حل کنید. می توانید بیاموزید که روش های مختلف برخورد با هریک را با  بچه ها  بپذیرید.

منبع: کتاب کلیدهای تربیتی کودک

برچسب ها

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید