رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته اول هفت ماهگی نوزاد

هفته اول هفت ماهگی نوزاد؛ چرخیدن نوزاد

هفته اول هفت ماهگی نوزاد با اتفاقات بسیار زیاد و بعضاً شگفت آوری همراه ست. در این هفته ممکن است توسط فرزند هفت ماهه‌تان متعجب شده و یکدفعه ببینید که بدون حمایت شما نشسته و میچرخد. اگر بخواهید پا به پای فرزندتان حرکت کنید، به انرژی زیادی نیاز دارید. پس مراقب تغذیه تان باشید و به خودتان حسابی برسید. در ادامه درباره همه اینها حرف میزنیم.

آیا فرزندم میچرخد؟ برای انجام این چکار کنم؟

یکی از مهم ترین نقاط عطف رشد کودک که ممکن است شما را شگفت زده کند، همین چرخیدن کودک است. قوی شدن عضلات گردن و بازو به نوزاد شما کمک می‌کند که بتواند بچرخد. معمولاً نوزدان در ابتدا از شکم به سمت پشت می‌چرخند. دلیلش این است که شما در هفته های قبل به اندازه کافی او را به شکم خوابانده اید. بعد از آن خودش یاد میگیرد که از طرف پشت به شکم بچرخد. به محضی که در انجام این کار مهارت پیدا کرد، ممکن است از چرخیدن به عنوان اولین روش در جابجایی بین دو مکان استفاده کند. به زبان ساده تر یعنی اینکه تا چشم‌هایتان را برگردانید، میبینید که نوزاد از یک طرف خانه به طرف دیگر رفته است.

البته این امکان هم وجود دارد که فرزندتان نقطه عطفِ «چرخیدن» را همراه با دیگر نقاط عطف از جمله نشستن، خزیدن و خندیدن در آینده انجام دهد.

به شما پیشنهاد میکنیم که با استفاده از توپ‌های تمرینی ماهیچه‌های نوزادتان را قوی تر کنید. البته چند کار دیگر هم میتوانید انجام دهید. مثلا وقتی نوزاد در پشت خوابیده، اسباب بازی مورد علاقه اش را دور از دسترس او قرار داده تا به چرخیدن تشویق شود.

اگر تا پایان شش ماهگی و هفته اول هفت ماهگی ، فرزند شما اصلا نمیچرخد، حتما با پزشک کودک مشورت کنید.

تمرین برای چرخیدن بهتر نوزاد

چرخیدن به طرف شکم و پشت ممکن است برای فرزندتان جالب باشد. اما در عین حال نیز نشان می دهد که بخصوص هنگام عوض کردن پوشک باید بیشتر مراقب باشید. همچنین به هیچ عنوان او را در تخت خواب و یا هر سطح دارای ارتفاع رها نکنید.

چند راهکار برای تغذیه بهتر پدر و مادر در هفت ماهگی نوزاد

در هفته اول هفت ماهگی وقتی فرزندتان تحرک بیشتری پیدا کرد، بیشتر از گذشته به مراقبت شما نیاز دارد. شما برای این کار باید انرژی زیادی صرف کنید. بنابراین غذایی بخورید که ارزش غذایی مناسبی داشته باشد. در ادامه چند نکته برای بهبود تغذیه به شما می‌گوییم.

حتما صبحانه بخورید

بیشتر ما آدم ها معمولا وقتی برای رفتن به سر کار عجله داریم، از خوردن صبحانه صرف نظر میکنیم. اما به همان میزانی که انجام این کار وسوسه کننده به نظر میرسد، بدن ما به سوخت مناسب نیاز دارد. بخصوص بعد از بی خوابی شبِ گذشته!

تغذیه سالم مادر

بهترین غذاهایی که برای صبحانه میتوانید بخورید، شامل مواد سرشار از پروتئین مثل تخم مرغ، مواد دارای کربوهیدارت مثل اوت میل با گردو و کشمش هستند. این مواد انرژی لازم برای ادامه روز را برای‌تان فراهم می‌سازد.

میوه و سبزیجات را همراه هم مصرف کنید

برا همه ما این مساله عادی شده که میوه و سبزیجات را با هم ببینیم. خیلی وقت است که میگویند برای تغیه سالم میوه و سبزیجات بخورید. همیشه داخل یخچال و روی پیشخوان میوه و سبزی آماده نوش جان کردن بگذارید. ترتیبی اتخاذ کنید که غذاها شامل میوه و سبزیجات باشند. اسموتی میوه و سبزیجات یکی از بهترین غذاهایی است که به دلیل سرشار از ویتامین بودن میتوانید مصرف کنید.

خداحافظی با چیپس و آب نبات

خواکی هایی مثل چیپس، بیسکوئیت و شیرینی جات اگر چه به شما در لحظه انرژی زیادی می‌دهد، ولی بعد از چند دقیقه شما را خسته و کم انرژی می‌کند. بهتر است به جای این غذاها از ماست با پروتئین بالا، نارگیل و خوراکی های کم شکر استفاده کنید.

کربوهیدارت را به رژیم خود وارد کنید

معلوم نیست از کِی این اتفاق افتاده! ولی کربوهیدرات ها شهرت چندان خوبی ندارند. خیلی از ما فکر میکنیم وقتی رژیم میگیریم، دیگر باید با خوردن مواد داری کربوهیدرات خداحافظی کنیم. در صورتی که این فرضیه کاملاً اشتباه بوده و اتفاقاً همین کربوهیدرات ها هستند که در طول روز بخش زیادی از انرژی مورد نیاز ما برای سوخت را فراهم میکنند. پاستا جو، اوت میل ها و نان جو منبع خوبی از کربوهیدارت دارند.

سالِم بنوشید

روزانه مقدار زیادی آب بنوشید و سعی کنید بدنتان را همیشه هیدراته نگه دارید. خیلی‌ها به اشتباه فکر میکنند که با خوردن نوشیدنی‌های دیگر مقدار آب مورد نیاز برای بدن تامین میشود. به عبارتی دیگر خوردن آب میوه، نوشابه، قهوه، چای و نوشیدنی‌های انرژی زا کمی گول زننده هستند. یادمان باشد که تمام این نوشیدنی ها بجز قهوه داری شکر بوده و شکر باعث خستگی می‌شود. در مورد قهوه هم باید در مصرفش زیاده روی نکنید، بخصوص اگر به فرزندتان از طریق سینه شیر می‌دهید.

روشن شدن موتور توجهِ نوزاد

در هفته اول هفت ماهگی فرزندتان ممکن است شبیه یک پروانه باشد. احتمال آن وجود دارد که هر کس به او با چشمان خندان نزدیک شود، با آغوش باز نوزاد روبرو شده و فرزندتان او را دوست خود بداند.

یکی دیگر از رفتارهای جالب توجه نوزاد هفت ماهه تان این است که موتور جلب توجه او روشن میشود. ممکن است متوجه شوید که فرزندتان با خندیدن، ایجاد سر وصدا و فرستادن بوسه سعی در جلب توجه شما دارد. به این موضوع خوب توجه کنید.

در طول سه ماه آینده و در ده ماهگی، نوزاد مهارتی را پرورش میدهد که شما را از خواسته‌ها و نیاز هایش آگاه می‌سازد.

بنابراین همانطور که میبینید، فرزندتان به توجه و عشق شما بیش از همیشه نیاز دارد. او در حال یادگیری این موضوع است که رفتارهایش (فارغ از خوب یا بد بودن ) چگونه باشند تا توجه شما جلب شود. این موضوع حتی تا سال های بعد نیز ادامه پیدا کرده و او هر کاری میکند تا توجه شما را نسبت به خود جلب نماید.

شاید بخواهید دلیل این موضوع را بدانید. ببینید معمولا نوزادان از این توانایی شناختی که کدام رفتار خوب یا بد است، بهره مند نیستند. آن ها همانند یک دانشمند در حال کشف محیط پیرامون خود و علت و معلول اتفاق ها هستند. یعنی دوست دارند بدانند که برای چه آن اتفاق افتاد و دلیش چه بود.

جلب توجه نوزاد در هفت ماهگی

هر چه هست، این رفتار به کنجکاوی کودک مربوط بوده و شما باید به پرورش این مهارت کمک کنید. بهترین روش برای مقابله با چنین وضعیتی، فراهم کردن شرایطی امن در محیط خانه است. محیطی که نوزاد با شنیدن کلمه “نه” مواجه نشده و امنیت و سلامت او فراهم شود.

با نشان دادن توجه کافی به نوزاد هفت ماهه تان به او کمک میکنید که شخصیتی سازگار با محیط پیدا کرده و رفتار مناسبی داشته باشد. در طولانی مدت نیز به دلیل آنکه نیازهایش نادیده گرفته نشده اند، دچار اضطراب کمتری می‌شود. با این کار زمانی که در آینده قصد قانون گذاری یا تصحیح رفتارش را داشته باشید، به شما اعتماد بیشتری پیدا خواهد کرد.

رنگ مدفوع نوزاد

اگر در هفته اول هفت ماهگی با تغییر رنگ مدفوع فرزندتان مواجه شدید، اصلا تعجب نکنید. به خصوص اگر دادن غذای کمکی به او را شروع کرده اید. این امر کاملا طبیعی است. با این حال اگر مدفوع نوزاد خیلی سفت به نظر می‌رسد، میوه، سبزیجات، اوت میل او را تغییر دهید.

نکته: برنج گندم و موز میتوانند باعث یبوست نوزاد شوند.

همه بچه‌ها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود می‌رسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد می‌نویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما می‌گوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق می‌افتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه می‌کنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.

هفته دوم هفت ماهگی

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید