رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته دوم هفت ماهگی

هفته دوم هفت ماهگی ؛ زیان اشاره

در هفته دو هفت ماهگی ، فرزندتان یک سورپرایز نوزاد برای شما دارد. تا الان فقط از راه گریک کردن با شما ارتباط برقرار کرده. اما شاید شما به دنبال راه دیگری برای ارتباط برقرا کردن باشید. خبر خوب اینکه میتوانید با استفاده از زبان اشاره نوزادان با فرزندتان ارتباط بهتری برقرار کنید.

زبان اشاره کمک زیادی به توسعه رشد زبانی کودک می‌کند. در مورد این موضوع و اشاره های مختلف به صورت مفصل صحبت میکنیم. اما در این هفته به نوزاد نگاه کنید و ببینید که از کدام دستش بیشتر استفاده می‌کند.

در نهایت به شما میگیم که چرا باید از مقایسه فرزندتان با دیگر بچه ها دست بکشید و اینکه به چه ویتامین هایی نیاز دارد؟ خُب مثل اینکه هفته شلوغ و پر از اتفاقات ریز و درشت را پیشِ رو داریم.

زبان اشاره نوزاد در هفته دوم هفت ماهگی!

اگر میخواهید از زبان اشاره برای ارتباط با کودک استفاده کنید، الان وقتشه. به دلیل اینکه مهارت های حرکتی کودکان خیلی سریعتر از صحبت کردن رشد می‌کند، پیشنهاد میکنیم که از زبان اشاره استفاده کنید. برای اینکه تفاوت مهارت های حرکتی و زبانی را درک کنید، چند مثال زیر را ببینید.

بیشتر نوزادان در حدود 9 ماهگی یاد میگیرند که دست‌هاشون را تکان بدهند. وقتی هم به یک سالگی می‌رسند، با انگشت اشاره میکنند. اگه دقت کرده باشید، این دو مورد خیلی زودتر از گفتنِ «بای بای» و «اونجا رو ببین» اتفاق می‌افتد.

به کمک زبان اشاره به فرزندتان یک ابزار می‌دهید که خواسته هایش را بیان کند و از ناامیدی اش جلوگیری میکنید. به احتمال زیاد استفاده از زبان اشاره جلوی گریک کردن و لجبازی کودک را نمی‌گیرد، اما اگر به فرزندتان درست آموزش داده شود، تا حدی به این کار کمک می‌کند.

چطور از زبان اشاره برای ارتباط با نوزاد استفاده کنیم؟

زبان اشاره نوزاد در هفته دوم هفت ماهگی

برای شراع این کار و در هفته دوم هفت ماهگی نوزاد ، هر وقت میخواهید برای نوزاد کتاب بخوانید، دستاتان را به علامتِ کتاب خوندن بگیرید (چیزی شبیک قنوت در نماز). برای علامت گرسنگی هم انگشت‌هایتان را جمع کرده و در دهانتان بگذارید. بعدها وقتی نوزاد بیشتر رشد کرد، حرف پیچیده ای از قبیل «من دیگر نمی‌خواهم شیر بخورم » را با یک حرکت ساده مثلِ «قرار دادن دستش بر رای شانه» به شما می‌گوید.

شاید خیلی از شما الان بگویید که من نمی‌خواهم فرزندم زبان اشاره یاد بگیرد. زبان اشاره برای کر و لال هاست. بگذارید خیال شما را راحت کنیم. این نگرانی بی مورد است چون زبان اشاره  پیشرفت حرف زدن کودک را دچار تداخل نمی‌کند. اتفاقاً این کار به رشد زبانی کودک هم کمک می‌کند.

به یادگیری زبان اشاره علاقه ای ندارید؟ مشکلی نیست. استفاده از ژست های حرکتی در زمان حرف زدن هم به رشد مهارت های زبانی کودک کمک می‌کند.

دراز کردن دست به سمت فرزندتان برای گرفتن اسباب بازی، تکان دادن دست، دست زدن، فرستادن بوسه و آهنگ های کوکانه خوندن یک راه عالی برای آموزش ژست های حرکتی به کودک است.

چپ دست یا راست دست؟

چپ دست یا راست درست در هفته دوم هفت ماهگی

در هفته دوم هفت ماهگی نوزاد ، فرزندتان به احتمال زیاد یکی از دست هایش را بیشتر به کار میگیرد و بعد به دست دیگر تغییر میدهد. اما همچنان شما نمیتوانید بگویید که چپ دست یا راست دست است. حداقل این موضوع تا دو یا سه سالگی معلوم نیست.

سعی نکنید که چپ دست یا راست دست بودن فرزندتان را تغییر بدهید. چون قبل از تولد و از طریق ژنتیک به او منتقل شده.

فکر میکنید اگر بخواهید دخالت کنید، چه اتفاقی می‌افتد؟ با این کار فرزندتان گیج و سردرگم شده و مشکلاتی مثل عدم ارتباط مناسب بین دست و چشم، چابکی دست خط براش ایجاد می‎شود. اگر دیدید که فرزندتان از یک طرف بدنش استفاده خیلی بیشتری می‌کند و نسبت به این کار اصرار دارد، حتما این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.

چرا نباید توانایی های فرزند هفت ماهه تان را با دیگران مقایسه کنید؟

وقتی به مرکز خرید رفتید و یک بچه نوزاد در حد شش هفت ماهه میبینید، تصورش سخت است که مادر باشید و نگاهی هر چند یواشکی به آن بچه نیندازید. احتمالاً دوست دارید بدانید که این نوزاد چطور رفتار می‌کند. در اینجا میخواهیم نکته بسیار مهمی را به شما گوشزد کنیم.

وقتی از دوستان و افراد فامیل میشنوید که مثلا بچه هاشون در برخی زمینه ها از نوزادی شما بزرگتر اند، خیلی طبیعی است که نگران شوید. به این فکر کنید که آیا فرزندتان مشکلی دارد که عقب تر از دیگران است؟

این طرز تفکر خیلی مفید نیست. قبلا هم به شما گفتیم که هر نوزادی یک الگوی رشد دارد و نمی‎شود برای همه بچه ها یک نسخه مشترک پیچید. مخصوصا در اواخر شش ماهگی و اوایل هفت ماهگی تغییرات فیزیکی و نقاط عطف بسیار متفاوت است.

اگر نگران فرزندتان هستید، به شما پیشنهاد میکنیم که در مورد رشد طبیعی نوزادن بیشتر بخوانید. کاری که ما همین الان در رشد هفته به هفته نوزادان در تربیتگرام انجام می‌دهیم.

مقایسه فرزند خود با دیگران

حتی نقاط عطف رشد در ماه های مختلف هم یک راهنمای کلی است. ممکن است فرزند شما از این نمودار زمانی کمی زودتر یا دیرتر به نقاط عطف رشد برسد. شاید به دلیل اینکه بر روی یکی از مهارت ها بیشتر تمرکز می‌کند و یا اینکه به زمان بیشتری نیاز دارد. به همین سادگی!

اگر فرزندتان فقط در یک زمینه از نقاط عطف عقب افتاده، خیالتان راحت باشد که دچار تاخیر در رشد نشده است. ولی با این وجود اگر نگران هستید، به غریزه خودتان اعتماد کرده و به پزشک مراجعه کنید.

آیا نوزاد هفت ماهه به ویتامین هم نیاز دارد؟

ویتامین دی برای نوزاد

از روز اول که نوزاد به دنیا می‌آید، ویتامین D به عنوان یک منبع تغذیک برای نوزادانی که شیر مادر یا 900 سی سی شیر خشک میخورند، توصیه میشود. بد نیست بدانید که شیر مادر حاوی مقدار کمی ویتامین دی بوده، در صورتی که شیر خشک از این نوع ویتامین سرشار است. اما یک نکته مهم در مورد ویتامین دی وجود دارد.

این درست است که وقتی بدن در معرض نور خورشید قرار میگیرد، ویتامین دی تولید می‌کند. با این وجود به شما اکیداً توصیه میکنیم که تا آنجایی که میتوانید، فرزند هفت ماهه تان را در معرض خورشید قرار ندید. به خاطر اینکه پوست نوزاد آنقدر حساس است که هر دقیقه در معرض خورشید قرار گرفتن، خطر ابتلا به سرطان پوست را در آینده افزایش میدهد.

استفاده از کرم ضد آفتاب اگر چه پوست نوزاد را در برابر خورشید ایمن نگه می‌دارد. با این وجود از ورود پرتوهایی که باعث تولید ویتامینD می‎شود هم جلوگیری می‌کند.

در مورد دیگر ویتامین ها هم پزشک نوزاد ممکن است ویتامین های دیگر را به شما توصیه کند. این امکان هم وجود دارد که این کار را انجام ندهد. دلیلش هم این است که وقتی به تدریج به او غذا دهید، این غذاها شامل ویتامین های لازم استند. بنابراین نوزادانی که غذا میخورند، به احتمال زیاد به این ویتامین ها نیاز ندارند. مگر اینکه در اوایل تولد اتفاق عجیبی رخ داده باشد.

مثلاً اگر نوزاد زودتر از موعد به دنیا آمده ، وزن پایینی دارد، نسبت به سنِ جنین کوچکتر بوده، نسبت به دیگران کمتر شیر مادر یا شیر خشک خورده، غذای کمی هم میخورده و مشکل سلامتی مزمن دارد ممکن است خوردن ویتامین برایش اتفاقن بسیار ضروری باشد. در صورت وجود این موارد حتما از مسول بهداشت در این مورد سوال کنید.

جمع بندی

همه بچه‌ها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود می‌رسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد می‌نویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما می‌گوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق می‌افتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه می‌کنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید