Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/home/tarbiatg/domains/tarbiatgram.com/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/) is not within the allowed path(s): (/home/h205593/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php81/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php81/lib/php/) in /home/h205593/domains/tarbiatgram.com/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 17
هفته سوم چهار ماهگی| خنده و بیماری برفک | تربیتگرام| روانشاسی کودک و فرزند پروری
رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته سوم چهارماهگی نوزاد (هفته پانزدهم )

هفته سوم چهار ماهگی نوزاد ؛ خندیدن خندیدن خندیدن

ما آدم‌ها یک ضرب المثل معروف داریم که می‌گوید: طرف مثلِ بچه خوابیده. وقتی کسی با آرامش و بدون دغدغه بخوابد، این جمله معروف را می‌گوییم. شاید برای شما مامان و باباهای دوست داشتنی که تا قبل از هفته سوم چهار ماهگی نوزاد کُلی بی‌خوابی کشیدید، کمی عجیب به نظر بیاید.

 تسلیم! به شما حق می‌دهیم که برایتان عجیب باشد. اما خبر خوب این است که احتمالا از این هفته به بعد، فرزند شما در طول شب بیشتر می‌خوابد.

از طرفی، فرزند شما در این هفته یک تغییر بزرگ دیگر هم می‌کند و آن میزان علاقه‌اش به اسباب بازی و عروسک‌هایی است که جیر جیر میکنند و صدا دارند. اجازه دهید رُک و رو راست برویم سراغ اصلِ مطلب!

در این مقاله درباره خواب کودک و اولین خنده فرزند دلبندتان به شما می‌گوییم. به شما یاد می‌دهیم که حالا بعد از پدر و مادر شدن، چطور باید دوستی‌هایتان را حفظ کنید. و اما یکی از مهم ترین مسائل این هفته هم بیماری عفونی رایجی به اسم برفک است که زیر و بمش را برایتان باز می‌کنیم. پس به هیچ عنوان ادامه این مقاله رو از دست ندهید.

خواب کودک؛ پایان بی خوابی‌ها

در هفته سوم چهار ماهگی نوزاد ، بالاخره آن روزی که منتظرش بودید، فرا رسید. آن شب بیداری‌ها، آن خستگی حاصل از شب نخوابیدن‌ها و خیلی چیزهای دیگر به پایان برسد. بعد از سه ماه و نیم که از تولد نوزاد گذشت، کم کم الگوی خوابش منظم تر می‌شود و شما می‌توانید کمی استراحت کنید. 

به احتمال زیاد الان فرزندتان بین 12 تا 16 ساعت می‌خوابد. اما می‌دانید بهترین قسمت داستان چیست؟ آنجایی که نوزاد چهار ماهه شما بین 4 تا 10 ساعت در طول شب می‌خوابد و این برای شما یک دنیاست!

روتین خواب کودک

البته در این مورد استثنا هم وجود دارد. برای بعضی از نوزادان تا سنِ شش ماهگی یا بالاتر طول می‌کشد تا شب به صورت کامل بخوابد. بنابراین اگر الان که این مطلب را می‌خوانید، هنوز نوزادتان در طول شب بیدار می‌شود، دلسرد نشوید. اینکه فرزندتان در طول روز دو بار بین سی دقیقه تا سه ساعت چُرت می‌زند، طبیعی است.

کِی نوزادان شروع به خندیدن می‌کنند؟

یکی از مهم ترین نقاط عطف رشد نوزاد، زمانی است که می‌خندد. همیشه اولین خنده نوزاد احساسی به پدر و مادر منتقل می‌کند که قابل توصیف نیست. بیشتر نوزادان بین 3 تا 4 ماهگی شروع به خندیدن می‌کنند. بنابراین گوش به زنگ باشید تا این لحظه تاریخی را از دست ندهید.

ممکن است این لحظه در هفته سوم چهار ماهگی نوزاد رخ دهد. خندیدن یک راه عالی برای پیوند شما و فرزندتان است و از این طریق می‌توانید با او ارتباطی عالی ایجاد کنید.

چگونه فرزندمان رو بخندانیم؟

راه‌های زیادی برای به خنده در آوردن نوزادتان وجود دارد. ما در این مقاله چند راهکار به شما پیشنهاد می‌کنیم که بر اساس تجربه به دست آمده است.

اولین پیشنهادمان این است که به آرامی ‌روی شکم نوزاد فوت کنید. این کار را حتما امتحان کنید چون خیلی خوشش می‌آید. انگشتان کوچکش را به آرامی ‌گاز بگیرید. شاید باورتان نشود ولی این کار هم باعث خنده‌اش می‌شود.

یک کار دیگر هم که از قدیم خیلی از پدر و مادران انجام می‌دهند این است که فرزندشان را روی پاهایشان می‌گذارند و نوزاد را بالا و پایین می‌کنند. کلاً بازی هایی که به شما اجازه می‌دهند سرعت را کم و زیاد کنید، یکی از بهترین چیزهایی هست که باعث خنده کودک می‌شود.

فقط مراقب باشید که در سرعت این کار زیاده روی نکنید. اول خیلی آرام این کار را انجام دهید و بعد سرعتش را زیاد کنید. هر وقت احساس کردید که فرزندتان دیگر از این کار خوشش نمی‌آید و خنده‌هایش تبدیل به گریه می‌شود، دست نگه دارید.

چرا باید فرزندمان رو بخندانیم؟

خنده عالیه. خنده دوای هر دردی است. خنده باعث می‌شود ما سلامت روان بهتری داشته باشیم. تمام این روش‌هایی که ما معرفی کردیم، صرفاً یک پیشنهاد بودند که بتوانید نوزادتان را راحت تر بخندانید. بعضی مادران با صحبت کردن بچه‌هایشان را می‌خندانند.

برخی از تکنیک دالی موشه استفاده می‌کنند. از هر روشی استفاده می‌کنید، تمام دغدغه تان این باشد که نوزاد چهار ماهه‌تان را بخندانید. اگر بدانید چقدر خنده برا نوزادتان مفید است، حتما تمام تلاشتان را برای این کار انجام می‌دهید.

چرا نوزاد رو بخندونیم؟

اجازه دهید چیزی در مورد خنده بگوییم. شاید برایتان جالب باشد که این موضوع را بدانید. خنده مکانیزمی‌ را در نوزاد شما فعال می‌کند که استرس و تنش رو از بین می‌برد. به خودتان هم احساس بسیار خوبی می‌دهد.

یک چیز جالبِ دیگر هم برای خنداندن کودک وجود دارد که شاید شما را متعجب کند. حداقل خودِ ما وقتی برای اولین بار این موضوع را فهمیدیم، میخواستیم سَر به بیابان بزنیم!! بچه‌ها در چهار ماهگی دوست دارن خودشان را در آینه ببینند و عاشقِ این کار هستند. باورتان می‌شود؟ نوزاد نمیداند که این عکس خودش در آینه است که البته هیچ اهمیتی هم ندارد. مهم این است که با این کار خنده اش می‌گیرد. حتی با دیدن عکسِ شما و یا هر کسِ دیگری باز هم میخندد.

بازی با اسباب بازی!

در هفته‌های قبل گفتیم که ارتباط بین دست و چشم نوزاد برقرار می‌شود و نوزادتان می‌تواند اسباب بازی را در دستش بگیرد. حتی به شما پیشنهاد کردیم بالای گهواره اش اسباب بازی بگذارید تا به آن دست بزند و درونش این مهارت تقویت شود.

الان یعنی در هفته سوم چهار ماهگی این مهارت بهتر شده و فرزندتان به این کار علاقه پیدا کرده است. او دوست دارد اسباب بازی را در دستش بگیرد.

وقتی در انجام این مهارت استاد می‌شود، سعی کنید چیزهای جالب به او بدهید. منظورمان عروسک‌های کوچک و یا حلقه‌های پلاستیکی که راحت بتواند با دو دستش بگیرد. عروسک‌های حیوانی که صدادار هستند هم یک گزینه مناسب‌اند.

هفته سوم چهار ماهگی نوزاد ؛ علاقه نوزاد به اسباب بازی

نکته:

احتمالاً می‌بینید که نوزادتان به انجام کار با یک دستِ خاص علاقه نشان می‌دهد. منظورمان چپ دست یا راست دست بودنش است. البته بد نیست بدانید که علی رغم نشان دادن این علاقه‌ها
دو یا سه سالگی این موضوع را متوجه نمی‌شوید.

تغییر در روابط دوستانه!

وقتی فرزندتان به دنیا می‌آید، زندگی شما را نیز دستخوش تغییرات زیادی می‌کند. این تغییرات بر روی دوستی شما با آدم‌ها تاثیر بسیار زیادی می‌گذارد. دیگر نمی‌توانید با برخی از کسانی که قبلا با آن ها دوست بودید، وقت بگذرانید.

بعضی از دوستانتان به اندازه خودِ شما برای به دنیا آمدن نوزاد هیجان زده می‌شوند و روابط به همان منوال قبلی ادامه پیدا می‌کند. اما یک عده از دوستان شما هم وجود دارند که از به دنیا آمدن فرزند شما زیاد به هیجان نمی‌آیند.

تغییر روابط دوستی بعد از بچه دار شدن

برخی از آن ها به شما حسودی می‌کنند. بعضی از دوستانتان اصلاً به بچه‌ها علاقه ندارند. بنابراین انتخاب شما در دوستی محدود می‌شود. البته به هیچ عنوان نباید تقصیر را کاملاً گردن آنها بیندازید.

درک می‌کنیم. شرایط سختی است. آن همه خاطراتی که با هم ساختید. با همدیگر خندیدید، گریه کردید و در تمام سختی ها کنار هم بودید. اما الان وضعیت تغییر کرده و خودِ شما هم تغییر کردید.

فرزندتان دیگر الان دنیای شماست. حالا علایق شما هم تغییر کرده. قبلاً ممکن بود با کسانی معاشرت کنید که باعث می‌شد تا دیر وقت بیرون باشید. اما الان سبک زندگی شما هم تغییر کرده. گاهی وقت‌ها پذیرش یک موضوع به درک آن خیلی کمک می‌کند.

البته این بدان معنی نیست که نگران باشید. اگر چه نمی‌توانید انتظار داشته باشید که اوضاع مثل قبل پیش برود، به نظر می‌رسد ارزشش را دارد که برای تعادل بین زندگی قبلی و فعلی‌تان تعادل ایجاد کنید.

یه نکته بگیم:

دوستانتان از شما انتظار ندارند که اصلا درباره فرزندتان صحبت نکنید. شما متقابلا نباید انتظار داشته باشید که با آن‌ها فقط درباره مسائل مربوط به مادر شدن صحبت کنید. همه چیز باید در حالت تعادل قرار داشته باشد. به دنبال علایق مشترکتان بگردید و درباره آن ها صحبت کنید. گاهی وقت‌ها بهتر است که فقط دو نفری به یک رستوران بروید و دفعه دیگر به خانه‌تان دعوتش کنید. در آخر هم به شما بگوییم که اصلا نیازی نیست در این باره نگران باشید. ممکن است از بعضی دوستان صمیمی‌و قدیمی‌تان دور شوید. اما فرزندتان شما را وارد دایره‌ای از دوستان جدید می‌کند که شما می‌توانید با بسیاری از پدر و مادر علایق مشترکی داشته باشید.

بیماری برفک نوزاد

در هفته سوم چهار ماهگی شاید شاهد یک بیماری به اسم برفک باشید. برفک یک عفونت دهانی است که در اثر وجود قارچ ایجاد می‌شود. اگر زمانی دیدید که بر روی لب،زبان یا چانه نوزاد لکه‌هایی سفید بوجود آمده که از بین نمی‌رود، ممکن است به عفونت برفک دچار شده باشد.

این نوع قارچ معمولا در محیط‌های گرم، مرطوب و شیرین مثل دهن نوزاد رشد می‌کند. اگر به فرزندتان از سینه شیر می‌دهید، ممکن است نوک سینه شما هم دچار این عفونت شود. در صورتی که این عفونت به شما سرایت کرد، باعث خشک شدن و شور شدن نوک سینه شما می‌شودو عملِ شیر دادن به نوزاد رو دردناک می‌کند.

بیماری برفک نوزاد

اگر مضطرب شوید و مقاومتتان کم باشد، نسبت به این عفونت آسیب پذیرتر هستید. این قارچ حتی می‌تواند به سیستم‌ هاضمه نوزاد منتقل شود و در قسمت پایینی بدن نوزاد جوش‌های حساسیت زا ایجاد کرده و حتی به محدوده واژن هم نفوذ کند.

برای مقابله با برفک نوزاد چکار کنم؟

پزشک نوزاد به احتمال زیاد برای شما و فرزندتان داروی ضد برفک تجویز می‌کند. اگر خودتان به نوزاد شیر می‌دهید، ضروری است که از همان اول هر دو درمان شوید تا بعداً همدیگر را مبتلا نکنید. بعد از اینکه درمان شروع شد هم حدود چند هفته لازم است تا این عفونت به طور کامل از بین برود.

در طول دوره درمان یادتان باشد که به طور مرتب دستهایتان را بشویید و همچنین پستانک و اسباب بازی های نوزاد را با آب جوش استرلیزه کنید. استفاده از یک کرم ضد عفونت قارچی مثل کلتریمازول بر روی نوک سینه مشابهِ خوردن ایبوپروفن می‌تواند به شما کمک کند.

عفونت برفک چه بلایی به سَرِ نوزاد میاره؟

گفتیم که برفک علاوه بر نوزاد بر روی شما هم تاثیر می‌گذارد و شیر دادن را دردناک می‌کند. اما چه بلایی بر سر نوزاد چهار ماهه شما می‌آورد؟ در پاسخ باید گفت که نوزاد شما هیچ اثری از بیماری از خودش بروز نمی‌دهد. با این وجود بعضی از نوزادان به دلیل اینکه دهنشان مزه شوری می‌دهد، در اثر این عفونت کمی بد خلق می‌شوند و تمایل کمتری به غذا خوردن دارند.

همه بچه‌ها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود می‌رسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد می‌نویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما می‌گوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق می‌افتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه می‌کنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.

اتفاقات هفته چهارم چهار ماهگی

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید