رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته چهارم چهار ماهگی

هفته چهارم چهار ماهگی

در هفته چهارم چهار ماهگی نوزاد می‌خواهد بچرخد. از هفته‌های قبل به شما تاکید کردیم که هر روز برای مدت کوتاهی هم که شده فرزندتان را به شکم بخوابانید. حالا که نوزاد شما می‌خواهد بچرخد، دوباره باید این کار را تکرار کنید و هر روز مدتی را به شکم خوابیدن نوزاد اختصاص دهید. مطمئن شوید که چرخیدن برای فرزندتان ترسناک نیست.

ترس از افراد غریبه یکی دیگر از موضوعاتی است که در این هفته به طور مفصل درباره آن صحبت می‌کنیم. نوزاد چهار ماهه شما ممکن است در کنار افراد غریبه مضطرب شود؛ اما زمان خوبی است که او را به پرستار یا هر کسی که به او اعتماد دارید، معرفی کنید. در پایان به یک سوال مهم شما پاسخ می‌دهیم. اینکه چرا فرزند شما تپل بوده و آیا باید نگران این موضوع باشید؟

چرا نوزادان تمایل به چرخیدن دارند؟

در هفته چهارم چهار ماهگی وقتی نوزاد را روی شکم می‌خوابانید، سرش را بالا می‌آورد و با استفاده از دستانش شانه‌اش را بلند می‌کند. این حرکت به تقویت عضلاتش کمک کرده و باعث می‌شود محیط اطرافش را بهتر درک کند.

فرزند شما وقتی به سنِ چهار ماهگی می‌رسد، با چرخیدن، هم شما را شگفت زده می‌کند هم خودش. در اوایل کار از سمت جلو به پشت می‌چرخد؛ اما اگر به روش‌های دیگر هم این کار را انجام داد، کاملاً طبیعی است.

به شکم خوابیدن نوزاد در چهار ماهگی

همانطور که گفتیم، به شما توصیه می‌کنیم نوزاد را به شکم بخوابانید تا ماهیچه‌هایی که برای چرخیدن، نشستن، چهار دست و پا رفتن نیاز دارد، قوی شوند.

یک کار خیلی جالب هم می‌توانید انجام دهید تا فرزندتان را به این کار تشویق کنید. اگر گفتید چی؟ احتمالاً درست حدس زده باشید. بله از طریق بازی! اسباب بازی را در طرفی که معمولا می‌چرخد، قرار دهید تا به او انگیزه کافی برای چرخیدن دهید.

راستی، به یک روش دیگر هم می‌توانید فرزندتان را به این کار تشویق کنید. خیلی ساده، به تلاش‌هایی که می‌کند، لبخند بزنید. نوزاد به اطمینان خاطر شما نیاز دارد چون این مهارت جدید ممکن است خیلی ترسناک باشد.

ارتباط با دیگران

فرزندتان در این سِن، احتمال دارد به حضور، صدا و حتی حالت‌های صورت با دستش واکنش نشان بدهد. نوزاد شما که احتمالاً تا حالا به همه لبخند می‌زده، کم کم آدم‌هایی که به او نزدیک هستند را می‌شناسد.

ترس از افراد غریبه در چهار ماهگی نوزاد

بنابراین در مهمانی‌ها و دورهمی‌هایی که تعداد زیادی آدم حضور دارند، به مقداری زمان نیاز دارند تا احساس راحتی کنند. پس وقتی می‌خواهید ترکش کنید، باید به او زمان بدهید تا با آدم‌های اطرافش احساس راحتی کند.

در کمال تعجب وقتی در آغوش شما آرام گرفته و جایش امن است، تمایل دارد با افراد دیگر بخصوص بچه‌های کوچک پر سر و صدا ارتباط برقرار کند. به دو دلیل دوست دارد با این بچه‌ها باشد. چون خیلی فعال هستند و از نظر فیزیکی زیاد بزرگ نیستند.

استفاده از پرستار

وقتی برای اولین بار فرزندتان را پیش اعضای خانواده یا پرستار مورد اعتماد میگذارید، خیلی طبیعی است که مقداری مضطرب شوید. اتفاقاً نشان می‌دهد که شما به نوزادتان اهمیت فوق العاده‌ای می‌دهید.

دکتر هلاکویی به عنوان یکی از روانشناسان برجسته در حوزه تربیت کودک اعتقاد دارد که تا قبل از دو سالگی به هیچ عنوان فرزندتان را برای مدت بیش از یک ساعت رها نکنید. البته دکتر هلاکویی استفاده از پرستار را ممنوع نکرده‌اند.

استفاده از پرستار در هفته چهارم چهار ماهگی

ایشان اعتقاد دارند که از سن دو سالگی روزی بین یک تا دو ساعت در حضور مادر، کودک را به محیط آموزشی ببرید. از سن 3 تا چهار سالگی به مدت پنج ساعت و بعد از چهار سالگی این مدت را به هشت ساعت افزایش دهید. این کار به اجتماعی شدن فرزندتان کمک می‌کند.

چرا نوزادان تپل هستند؟

برخی از نوزادان تپل به دنیا می‌آیند و برخی دیگر به این شکل رشد می‌کنند. دلیلش این نیست که رژیم ناسالمی‌دارند و ورزش نمی‌کنند!! دلیل اصلی اش این است که هنوز ماهیچه‌هایشان زیاد رشد نکرده است. پزشک نوزاد مدام چک می‌کند تا ببیند که آیا قد و وزنش در حالت استانداردی قرار دارد؟

در هفته چهارم چهار ماهگی اگر وزنش زیاد باشد، او هم مثل شما منتظر می‌ماند که نوزاد به اندازه کافی رشد کند. کمتر پزشک کودکی وجود دارد که در این سن نگران چاقی نوزاد باشد. بخصوص به دلیل اینکه هنوز غذای کمکی به رژیم فرزندتان اضافه نشده است.

علت چاقی نوزاد

نوزادان تپل لزوما به یک نوجوان یا فرد بزرگسال چاق تبدیل نمی‌شوند. خیلی از بچه‌های تپل وقتی چهار دست و پا می‌رند و شروع به راه رفتن می‌کنند، لاغر خواهند شد.

وقتی فرزندتان بزرگ می‌شود، با انجام بازی روی زمین تحرکش را افزایش دهید. فقط وقتی گرسنه است به او غذا بدهید. وقتی مضطرب یا ناراحت است از دادن شیشه شیر به او جداً خودداری کنید.

به جای آن از اسباب بازی استفاده کنید و به او عشق بدهید و او را ببوسید. در این صورت در آینده وقتی مضطرب شد، به سراغ غذا خوردن نمی‌رود. عاملی که باعث چاقی خیلی از آدم‌هاست.

همه بچه‌ها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود می‌رسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد می‌نویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما می‌گوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق می‌افتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه می‌کنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید