رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته سوم نه ماهگی

نقطه عطف اشاره کردن در هفته سوم نه ماهگی

در در هفته سوم نه ماهگی نوزاد کم کم می بینید که فرزندتان به اشیا مختلف اشاره می کند و اشاره کردن را یاد میگیرد. ‌نظاره گر این نقطه عطف بامزه از رشد نوزاد باشید و با اشاره کردن به چیزهای مختلف به او کمک کنید. در هفته سوم نه ماهگی به سراغ موارد دیگر از جمله اینکه با ترس نوزاد چکار باید کرد و احساس خستگس شما نیز می رویم و درباره آن راهکاری میدهیم . در پایان هم به طور مفصل درباره اینکه نوزادان چرا نوزادان سرفه می‌کنند توضیح می دهیم. فکر می کنم ارزشش را داشته باشد که وقت گذاشته و ادامه این مقاله را با ما باشید.

 حس بینایی نوزاد در هفته سوم نه ماهگی

 بینایی نوزاد در هفته سوم نه ماهگی دیگر مثل قبل نیست و به تکامل رسیده است. فرزند شما حالا دیگر می تواند مثل شما چیزها را به صورت شفاف ببیند و عمق تصاویر را درک کند. با وجود اینکه هنوز محدوده نزدیک را بهتر می بیند اما می تواند افراد و اشیایی را که در فاصله دورتری از خود در اتاق یا سالن پذیرایی قرار دارند نیز تشخیص دهد.

اگر همانطور که در هفته‌های قبل گفتیم خزیدن را یاد گرفته باشد، در صورت دیدن اسباب بازی در آن طرف اتاق به طرفش حرکت می کند. یک نکته دیگر در مورد بینایی او وجود داشته که بهتر است درباره آن بدانید. رنگ چشم فرزند شما در نه ماهگی هر چه باشد تا آخر عمر نیز ثابت می ماند. البته ممکن است بعدا تغییرات جزئی را نیز در رنگ چشم نوزاد مشاهده کنید.

نوزادان کِی اشاره می کند؟

اشاره کردن نوزاد

 یکی از مهمترین نقاط عطف نوزاد در هفته سوم ۹ ماهگی اشاره کردن به اشیا است. معمولا نوزادان حوالی ۹ تا ۱۲ ماهگی به این نقطه عطف می‌رسند. بنابراین به نظر می رسد که به زودی این تغییر را در نوزاد حس خواهید کرد.

پیشنهاد تربیتگرام

تربیتگرام به شما پیشنهاد می کند که نوزاد را به این کار تشویق کنید. مثلاً اشیایی که در محیط خانه وجود دارد را به نوزادش نشان داده و برایش بگویید چه به چه دردی میخورد. اگر متوجه شدید که نوزاد نه ماهه شما به چیزی اشاره میکند، یادتان باشد که حتماً به او واکنش نشان دهید.

اشاره کردن در هفته سوم نه ماهگی به فرزند شما راه جدیدی برای برقراری ارتباط با شما می دهد. البته اشاره کردن نوزاد به این موارد محدود نشده و او چابکی خود را بیشتر و بیشتر نشان میدهد. چرا این را میگوییم؟ چون به احتمال زیاد می بینید که فرزندتان به راحتی غذا را با دست برمی‌دارد، آن را نگه می دارد و زمانی که آن را نمی‌خواهد از دستش رها می کند.

او سعی می کند که اشیاء کوچک کوچکتر را با انگشت اول و انگشت شست بردارد. از جمله تبعات اشاره کردن نوزاد این است که علاقه دارد دستش را در سوراخ فرو کند. بنابراین به نظر می‌رسد که بهترین زمان برای پوشاندن پریز های برق هفته سوم از ماه نهم رشد نوزاد باشد.

تسلط بر روی مهارت های حرکتی سریع مثل برداشتن، فروکردن، چنگ زدن  نشان می دهد که فرزندتان کنترل بیشتری بر روی دست و انگشتانش دارد. این مهارت های به ظاهر کم اهمیت در آینده به او در موارد مهمی همچون غذا خوردن به تنهایی، لباس پوشیدن و گرفتن مداد در دست کمک می کند.

همانطور که می بینید تمام حوزه‌های رشد نوزاد یکدیگر را همپوشانی کرده و از یکدیگر حمایت می‌کنند. یعنی مهارت حرکتی کوچک مثل نوک زدن به طور کامل با مواردی همچون ارتباطات، اجتماعی شدن کودک و مهارت های شناختی او مرتبط است.

 کنترل ترس نوزاد

 گاهی اوقات و شاید در هفته سوم نه ماهگی نوزادِ شما از چیزهایی می ترسد که آن ها را درک نمیکند. چیزهایی مثل صدای عروسک که قبلاً او را نمی ترساند هم امکان دارد فرزندتان را به وحشت بیندازد. وقتی این اتفاق افتاد، یک فرصت عالی برای برچسب‌گذاری احساسات نوزاد و کمک به آرام کردن او به وجود آمده است. مثلاً می توانید بگویید:

مامان صدای زیاد کتری باعث شد که بترسی. مامان اینجاست. الان دیگه جات امنه.

 وقتی مراقبت از نوزاد ملال آور می شود…

 وقتی نوزاد خزیدن را یاد گرفت کرد، تازه کار شما سخت و سخت‌تر می‌شود. در هفته قبل گفتیم که باید مواد سمی را از دسترسش دور کنید، تغذیه خوبی داشته باشید و به طور کلی از خودتان بیشتر مراقبت نمایید. در ادامه می‌خواهیم بگوییم که اگر مراقبت از نوزاد برایتان ملال‌آور شده چه کار بکنید و از نظر روحی روانی به شما نکاتی را خواهیم گفت.

راهکارهایی برای جلوگیری از احساس خستگی

  • چند نفس عمیق کشیده و به این فکر کنید که چقدر خوب است که نوزادتان الان می تواند حرکت کند و مراحل رشد خود را به صورت طبیعی طی کرده است.
  • وقتی احساس خوبی ندارید نوزاد را برای مدتی در کنار اسباب بازی هایش بگذارید تا بازی کند.
  • وقتی شب گریه می کند، چند لحظه صبر کنید ببینید گریه اش متوقف می‌شود یا خیر؟ بعد از چند دقیقه اگر دیدید هنوز گریه می‌کند، به سوالش بروید یعنی این کار را انجام ندهید. 
  • قبل از اینکه به یک اتفاق ناگوار واکنش نشان بدهید تا ۱۰ بشمارید. اینگونه میتوانید در روزهای بد نیز اخلاق خوب خود را حفظ کنید.
  • از همسرتان در کارهایی که مربوط به مراقبت از نوزاد است درخواست کمک کنید. این حق طبیعی به شماست.

 نوزادان در نه ماهگی کنجکاوی و فعالیت فیزیکی شان بیشتر می‌شود که این برای رشدشان امری طبیعی است. شاید اگر به این نکته توجه کنید، به شما کمک کند که آرام تر شوید. نوزاد در هفته سوم نه ماهگی با تغییر کردن و انجام دادن کاری به صورت تکراری یاد می‌گیرد. دانستن این نکته که درآوردن حرص شما این کار را نمی کند ممکن است به شما ممکن است کمک کند انتظارات مقبول تری از او داشته باشید و با عشق و علاقه بیشتری با فرزندتان رفتار کنید.

چرا نوزادان سرفه میکنند؟

 همه نوزادان حتی کسانی که کاملا سالم هستند نیز هر روز سرفه میکنند. سرفه کردن ترشحات جریان هوا را پاکسازی کرده و باعث می‌شود که راحت تر نفس بکشند. حتی بعد از اینکه دیگر علائم ویروس از بین رفت، سرفه باقی می ماند. البته تمام سرفه ها مثل هم نیستند در زیر با تعدادی از آنها بیشتر آشنا می‌شویم.

 انواع سرفه در نوزادان

اگر فرزند نه ماهه تان خس خس می کند (با صدا نفس میکشد) یا بریده بریده نفس میکشد، ممکن است برونشیت داشته باشد که در اثر ویروس سینسیشیال (RSV)به وجود می آید.

 اگر سرفه های او عمیق بوده و صدایی شبیه به واق واق داشته باشد، ممکن است به بیماری خروسک مبتلا شده باشد.

 اگر نوزاد شما که دارد هفته سوم ۹ ماهگی خود را می گذراند مدت زیادی است که سرما خورده و هر شب ساعت ها سرفه میکند، ممکن است آلرژی یا سینوزیت داشته باشد.

 اگر بدون هیچگونه اطلاع قبلی و داشتن علائم سرماخوردگی سرفه می کند، ممکن است به معنی این باشد که آسم دارد و یا اینکه چیزی را قورت داده است.

 اگر سرفه‌های نوزاد ادامه دار بوده و همراه با تب و لرز و سختی در نفس کشیدن باشد، ممکن است سینه پهلو کرده باشد.

اگر به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه سرفه میکند و در بین سرفه هایش صدایی شبیه به پرندگان از خود در می آورد، احتمال دارد که به سیاه سرفه مبتلا شده باشد.

 اگر سرفه نوزاد همراه با خلط زیادی است و باعث می شود نتواند خوب نفس بکشد، به دکتر مراجعه کنید تا ببینید سیستیک فیبروزیس که نوعی بیماری نادر است دارد یا خیر!

 اگر فرزندم سرفه کرد چه کار کنم؟

اول از همه به شما گوشزد می کنیم که بدون مشورت با پزشک به کودک بیش از حد داروی سرماخوردگی گرفتگی بینی و آنتی هیستامین به فرزندتان ندهید. به جای آن می توانید کارهایی که در ادامه می‌گوییم را انجام دهید.

 با دادن مایعات زیاد و مرطوب کردن اتاق کودک سعی کنید بافت ترشحاتی که مانع نفس کشیدنش می شود را نازک تر کنید.

فرزندتان را در یک حمام بخار قرار دهید. بودن در این محیط می‌تواند به بهتر نفس کشیدنش کمک کند.

 اگر فکر می کنید که این سرفه های طولانی ممکن است به دلیل حساسیت باشد اتاق را از مواد حساسیت زا از جمله عروسک های حیوانی، پتو، بالش و روتختی پاک کنید.

 تا آنجایی که می توانید اتاق را از وجود گرد و غبار ضدعفونی کرده و از حضور حیوانات خانگی در اتاق کودک خودداری نمایید.

 به هیچ عنوان در اتاقی که کودک حضور دارد سیگار نکشید.

در چه مورادی به پزشک مراجعه کنیم؟

  •  اگر سرفه کردن مانع تغذیه و خواب مناسب کودک است، توصیه می کنیم به آن توجه بیشتری نشان دهید. در واقع در این گونه موارد حتماً به پزشک کودک مراجعه کرده یا با اورژانس تماس بگیرید.
  •  اگر نوزاد ۹ ماهه شما وقتی سرفه می کند، بالا می آورد، سخت نفس می‌کشد و دیگر علائم بیماری خطرناک از جمله تب، ضربان قلب بالا و یا حالت تهوع دارد فورا با پزشک تماس بگیرید.
  •  اگر فرزندتان چیزی را بلعیده ولی به نظر شرایطش وخیم نیست، با پزشک کودک تماس بگیرید. اما اگر نمی تواند نفس بکشد یا حالت هوشیاری اش را از دست داده از سی پی آر کمک گرفته و فوراً با اورژانس تماس بگیرید.
  •  حالت آخری هم وجود دارد. اگر برای بیش از یک هفته است که سرفه می‌کند با پزشک کودک تماس بگیرید چون آلرژی ها و بیماری هایی مثل آسم باعث سرفه مزمن می شود.

همه بچه‌ها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود می‌رسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد می‌نویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما می‌گوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق می‌افتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه می‌کنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید