معمولا در هفته سوم هشت ماهگی نوزاد است که فرزندتان دچار اضطراب جدایی میشود. بنابراین اگر نوزاد در غیاب شما گریه میکند و بد عُنُق است، اصلا تعجب نکنید. این به عنوان بخشی از رشد احساسات کودک محسوب میشود. حالا که صحبت از رشد نوزاد شد، بهتر است بدانید که در این هفته فرزندتان یک دندان دیگر در میآورد. در ادامه درباره مسائل دیگری همچون رابطه عمیق شما با دیگر پدر و مادران و زمانی که نوزاد دچار خفگی است، صحبت میکنیم.
اضطراب جدایی در نوزاد هشت ماهه
اگر فرزندتان مانند دیگر بچه های هم سن و سالش باشد، به احتمال زیاد نشانههایی از اضطراب جدایی را از خود نشان میدهد. اجازه دهید چیزی را درباره اضطراب جدایی نوزاد در هشت ماهگی نوزاد برایتان بگوییم. نیازی نیست درباره اضطراب فرزندتان نگران باشید زیرا نشان دهنده رشد طبیعی او است. در واقع این موضوع نشان میدهد که فرزندتان درباره محیط اطراف خود بیشتر میداند.
در گذشته و تا قبل از هفته سوم هشت ماهگی نوزاد به ندرت متوجه عدم حضور شما میشد. اما حالا او میداند که شما از پیشش رفته اید. فرزندتان حالا حتی میتواند شما را تصور کند و دلش برایتان تنگ میشود. به محض اینکه شما از یک اتاق به اتاق دیگر رفتید، با صدای تان نوزاد را از حضورتان آگاه کنید. با او حرف بزنید. «مامان یه کار کوچیک داره. الان میاد پیشت»
عدم تمایل نوزاد برای جدایی ممکن است در ابتدا برای شما خوشایند باشد. اما در برخی مواقع واقعا غیرقابل تحمل میشود.
پیشنهاد تربیتگرام
اگر قرار است برای انجام کاری بیرون بروید، قبل از رفتن، نوزاد را بوسه باران کنید و او را محکم در آغوش بگیرید. همچنین بگویید که خیلی زود برمیگردید. البته به طور قطع نوزاد نمیداند که شما یک ساعت دیگر برمیگردید. اما عشق و رابطه عمیقی که با شما دارد ممکن است بتواند او را تا زمان برگشتنتان آرام کند. برای جدایی از نوزاد روتینی داشته باشید تا هر دفعه ای که آن را انجام میدهید، برایش آشنا به نظر برسد. همچنین بهتر است فرزندتان را با کسی که آشناست تنها بگذارید. با این حساب، فرزندتان میداند که اگر نمیتواند مادر یا پدرش را در کنارش داشته باشد، کسی وجود دارد که با او احساس راحتی میکند.
نکته
اگر نوزادتان تاکنون شب ها به طور کامل میخوابیده، ممکن است به دلیل اضطراب جدایی چند بار بیدار شود.
کِی نوزادان شروع به دندان درآوردن میکنند؟

سوال خوبی است اما جواب مشخصی ندارد! بله درست شنیدید نمیتوان زمانی قطعی برای دندان درآوردن نوزاد معین کرد. تعداد بسیار بسیار کمی از بچه ها زمانی که به دنیا میآیند، دندان دارند. اما عُرف قضیه آن است که بین 4 تا 7 ماهگی این اتفاق میافتد. حتما هم میدانید که دو دندان اول در وسط دهان نوزاد پدیدار میشود.
بگذریم! اجازه دهید درباره یکی از نگرانی های متداول پدر و مادران صحبت کنیم که : چرا بین دندان های بچه ام فاصله افتاده است؟ ببینید این فاصله ها طبیعی بوده و بعد از اینکه 20 دندان نوزاد پدیدار شد، به طور کامل ناپدید میشود. هر چه باشد این دندانها باعث میشوند که فرزند هشت ماهه تان بتواند واژه ها را ادا کند. به محض اینکه نوزاد دندان درآورد، او که تازه با دندان های داخل دهانش آشنا شده، صداهای مختلفی را ادا میکند.

دندان درآوردن با درد همراه است. در مقاله درمان درد دندان نوزاد به طور کامل گفته ایم که چه راه هایی برای درد دندان وجود دارد. در اینجا اشاره کوتاهی به این موضوع میکنیم. برای آرام کردن درد دندان یک حلقه پلاستیکی و یا پارچه حوله ای بسیار سرد را در دهان نوزاد بگذارید. بیسکوئیت مخصوص دندان و غذاهای سرد مثل ماست نیز کمی به تسکین درد دندان نوزاد کمک میکند.
تمرین ارتباط عمیق با دیگران !
به عنوان کسانی که تازه نقش پدر و مادری به زندگیتان اضافه شده، فکر میکنید وقت، توان و انرژی لازم برای حرف زدن درباره موضوعات غیر مرتبط با فرزندتان ندارید. در واقع موضوعات مورد علاقه شما حول مورادی مثل اینکه: «نوزادم چطور غذا میخوره، میخوابه و یا اینکه پی پی میکنه» میچرخد. به شما حق میدهیم که نگران جگر گوشهتان باشید. اما قطعا ارزشش را دارد که مکالمات معنی دار و عمیق تری داشته باشید چون به طور مستقیم بر روی سلامت روان شما تاثیر مثبتی میگذارد.

اصطلاح مکالمات عمیق بر خلاف سلام و احوال پرسی معمولی است. اگر در جواب احوال پرسی دیگران بگوییم : «ممنون خوبم « پیش و پا افتاده ترین و معمولی ترین جملات و مکالمات را به کار بردهایم. با این شکل حرف زدن نمیتوانید با دیگران ارتباطی عمیق ایجاد کنید. در عوض اگر به این سوال به طور دقیق جواب دهید و درباره حال و روز خود صحبت کنید، آرامش عجیبی در شما به وجود میآید و گفت و گویی عمیق و معنادار خواهید داشت.
گفت و گوهایی به این شکل، ارتباط عمیقی بین شما و طرف مقابل ایجاد میکند، بسیار فراتر از ارتباط های سطحی امروزی! کسی چه میداند! ممکن است بتوانید این ارتباط را با یک تازه پدر و مادر دیگر مثل خودتان داشته باشید.
اگر نوزادم در حال خفگی بود، چکار کنم؟
خفگی حالتی است که چیزی در گلوی نوزاد گیر کرده و راه تنفسش را بسته است. اگر فرزند هشت ماهه تان در حال خفگی باشد، ممکن است سرفه کند و صداهای عجیبی از خود درآورد. پوستش ممکن است به رنگ قرمز و آبی دربیاید و هوشیاری اش را هم از دست دهد.
اگر نوزادتان میتواند سرفه و گریه کند و به نظر میرسد که به اندازه کافی نفس میکشد:
در این حالت راه تنفسی او به طور کامل مسدود نشده است. در این صورت خودِ نوزاد میتواند راه نفس کشیدن را باز کند. شما به عنوان پدر و مادرش تنها کاری که باید انجام دهید این است که آرام باشید و خونسردی تان را حفظ کنید.
اما اگر دیدید نمیتواند نفس بکشد، چشمانش به سیاهی رفته و رنگ و رویش از قرمز به آبی تغییر میکند:
فورا از دیگران تقاضای کمک کنید و به اورژانس زنگ بزنید. در این حین و تا زمانی که آمبولانس بیاید، با استفاده از CPR سعی کنید چیزی که در گلویش گیر کرده را خراج کنید. خفگی یکی از رایج ترین عوامل مرگ در نوزادان بوده و هر پدر و مادری باید درباره CPR بداند.
برای جلوگیری از خفگی نوزاد چکار کنیم؟
- غذای مناسب سنش به او بدهید. منظورمان غذای پوره مانند و انگشتی است.
- در زمان خوردن چهار چشمی حواستان به نوزاد باشد. همچنین با عجله و در ماشین به او غذا ندهید.
- همیشه در حالت نشسته فرزندتان غذا بخورد.
- اجازه ندهید با چیزهای کوچک بازی کند. همچنین از داروهایی که بر روی دندان مالیده میشوند نیز استفاده نکنید زیرا ممکن است با رفلکس حلقی نوزاد تداخل داشته باشد.
کلام آخر
همه بچهها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود میرسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد مینویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما میگوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق میافتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه میکنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.
پاسخ