هفته اول هشت ماهگی نوزاد را با این جمله آغاز میکنیم که بازی کنید و بازی های جدیدی یاد بگیرید. بله درست شنیدید! در این هفته فرزندتان سودای بازی کردن در سر داشته و دوست دارد که شما هم با او بازی کنید. پیشنهاد ما این است که کمی تنوع به این بازیها بدهید تا آن را جذاب کنید. حالا در مورد این موضوع بیشتر خواهیم گفت. شاید تا قبل از خواندن این مقاله اسم لیوان نی دار کودک به گوشتان خورده باشد. هفته اول هشت ماهگی زمانی است که این لیوان مخصوص به زندگی فرزندتان راه پیدا میکند. البته اگر قبلا آن را با کودک آشنا نکرده باشید. دلیلش را در ادامه متوجه میشوید. از جمله دیگر مسائل مهم این هفته میتوانیم به تب نوزاد و اعتماد به روش فرزندپروری تان اشاره کنیم.
بازی کردن با کودک
فرزند شما تازه این موضوع را متوجه شده که اگر چیزی از جلو چشمش خارج شد، به طور کلی ناپدید نشده! بازی دالی موشه که همه با آن خاطره داریم، یکی از لذتهای وصف ناشدنی نوزاد در هفته اول هشت ماهگی است. جالب اینجاست که از این کار اصلا خسته نشده و حتی برایش تکراری نمیشود. اما به شما پیشنهاد میکنیم که کمی تنوع به این بازی بدهید. در اینجا چند راه را پیشنهاد میکنیم. اگر پیشنهاد دیگری به نظرتان میرسد در بخش نظرات برایمان بگویید.
پیشنهاد تربیتگرام برای بازی با کودک در هشت ماهگی
پیشنهاد اول: یکی از اسباب بازی های مورد علاقه نوزاد را بر روی زمین قرار داده و با یک پتو مخفی کنید. به فرزندتون بگید: عروسکی کجا رفت؟ بعد که پتو را برداشتید، بگویید : ایناشه. این کار را چند بار تکرار کنید. باور کنید که فرزندتان از انجام چند باره این کار توسط شما خسته و دلزده نمیشود.

پیشنهاد دوم: یک دستمال کاغذی بر روی صورت خود بگذارید و از فرزندتان بپرسید: پارسا کو؟ پارسا کو؟ ایناشه. باز هم چند بار این کار رو انجام بدید. می توانید از یک صندلی نیز استفاده کنید. پشت صندلی پنهان شده و از بالا فرزندتون رو سورپرایز کنید. دفعات بعدی از طرفین صندلی این کار را انجام دهید.
یک پیشنهاد دیگر : اگر چند کلاه در خانه دارید، آن ها را پشت مبل پنهان کرده و هر دفعه با یک کلاه خارج شوید. زمانی هم که این کار را انجام میدهید، کلاه را در پایین چشمان خود قرار دهید و بعد کلاه را به سمت بالا بکشید. با این کارهایی که خیلی هم کوچک به نظر میرسند، میتوانید فرزندتان را آنقدر بخندانید که نگو و نپرس.

شاید چون نوزاد رفتارهای قابل پیشبینی را دوست دارد، از تکرار این بازی و همچنین خواندن کتاب های تکراری خسته نمیشود. همچنین به شما پیشنهاد میکنیم که برایش شعر و آهنگ های کوکانه نیز بخوانید. این بازی ها نه تنها برایش سرگرم کننده خواهد بود، بلکه به رشد مهارتهای جدیدی که در آینده قرار است یاد بگیرد هم کمک میکند.
معرفی لیوان نی دار آموزشی به نوزاد
اگر فرزندتان در هفته اول هشت ماهگی نسبت به لیوان نی دار آموزشی علاقه نشان میدهد، وقت را تلف نکرده و به او این نوع لیوان را معرفی کنید. مدل های مختلفی از لیوان نی دار کودک وجود دارد که بسته به سلیقه خود میتوانید خریداری کنید. اما چرا لیوان نی دار ؟ چرا ما این لیوان را توصیه میکنیم؟ چون بهترین جایگزین بعد از شیر گرفتن کودک از سینه و سپس شیشه شیر به سمت استفاده از لیوان واقعی است. خیلی از نوزادان از بین تمام لیوان های آموزشی، لیوان نی دار را ترجیح میدهند.
به غریزه مادرانه خود اعتماد کنید
دوباره میگوییم به غریزه مادرانه خود اعتماد کنید. شاید خیلی از شما بگویید این دیگر چه کلیشهای است که تحویلِ ما میدهید. باور کنید که این بیشتر از یک کلیشه بوده و خیلی وقت ها همین غریزه است که شما را به جلو میبرد.
شما بهتر از هر کسی فرزند هشت ماهه خود را میشناسید. بنابراین در هفته اول هشت ماهگی نوزاد وقتی شرایط تغییر میکند، بهترین کسی که میتواند تشخیص دهد واقعا چه اتفاقی افتاده، خودتان هستید. بهترین کسی که میتواند تشخیص دهد واقعا چه اتفاقی افتاده، خودتان هستید. «به غریزه مادرانه تان اعتماد کنید.

شما بیش از آن چیزی که فکر میکنید، میدانید». این عبارت را اولین بار یک نویسنده معروف به نام بنجامین اسپوک در اولین خط کتاب خود در سال 1946 نوشته است. اگر به دلتان افتاد که ممکن فرزندتان از نظر سلامتی و رشد مشکل داشته باشد، فوراً احساستان را سرکوب نکنید.
شما مادران از گذشته تا الان همیشه یکی از اولین کسانی بودید که قبل از تب نوزاد و یا حتی اختلال های ناشناخته شخصیتی که باعث تاخیر در رشد نوزاد هستند، شده اید. حتمن این را هم میدانید که هر چقدر یک بیماری زودتر تشخیص داده شود، می توان به بهبود و درمان آن امیدواری بیشتری داشت.
شاید الان این سوال برایتان پیش آمده که با غریزه ام چکار کنم؟ پاسخ واضح است. به آن اعتماد کنید اما چگونه؟ مشاهدات خودتان از وضعیت نوزاد را بنویسید و بدون کوچکترین شک و تردیدی آن را به دکتر نشان دهید. اگر هنوز متقاعد نشده اید، آن قدر بر روی این کار اصرار ورزید تا به جواب راضی کننده ای بگیرید. در حین این که شما احساس خود را تشخیص میدهید و از تجربیات یاد میگیرید، به زودی متوجه میشوید که کدام کار درست است.
تب در نوزادان

در هفته اول هشت ماهگی نوزاد، اگر احساس کردید که دمای بدن فرزندتان بیش از حد طبیعی است، به کمک یک دماسنج دمای بدنش را اندازه بگیرید. اگر چه برخی میگویند دمای طبیعی بدن 37 درجه است، امکان دارد عددی که دماسنج نشان میدهد بین 36 تا 38 درجه سانتی گراد باشد.
شاید خیلی سخت بتوانید این موضوع را باور کنید که در واقع تب نوزاد به نوعی سلامت او را نشان میدهد. وقتی بدن ما در مقابل عفونت ها مقاومت میکند، دمای بدن بالاتر میرود. معمولن میانگین دمای بدن نوزادان نسبت به کوکان بالاتر است.
اما چه زمانی میتوان گفت که نوزاد تب کرده است؟
- دمای مقعد یا پیشانی بیش از 38 درجه باشد.
- دمای گوش بیشتر از 37.8 درجه باشد.
- دمای زیر بغل نوزاد بیش از 37.2 درجه سانتی گراد باشد.
از هفت ماهگی به بعد نیازی درباره تب نوزاد با پزشک تماس بگیرید، مگر اینکه دمای بدن از 39.5 درجه سانتی گراد بیشتر شده و علائم دیگری مثل سرفه و کاهش اشتها را داشته باشد. اما اگر نگران هستید، ضرری ندارد که با دکتر خود تماس بگیرید تا از نگرانی بیرون بیایید.
همه بچهها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود میرسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد مینویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما میگوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق میافتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه میکنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.
پاسخ