Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/home/tarbiatg/domains/tarbiatgram.com/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/) is not within the allowed path(s): (/home/h205593/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php81/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php81/lib/php/) in /home/h205593/domains/tarbiatgram.com/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 17
هفته سوم بیست و یک ماهگی کودک | لجبازی و بیان احساسات| تربیتگرام| آموزش فرزندپروری
رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته سوم بیست و یک ماهگی کودک

هفته سوم بیست و یک ماهگی

در هفته سوم 21 ماهگی کودک بیشتر حرف‌های ما درباره لجبازی و ابراز احساسات است. به شما دلایل لجبازی آن‌ها را می‌گوییم و توضیح خواهیم داد که در این مواقع بهترین واکنش چیست. کمی درباره آمادگی برای فرزند دوم خواهیم گفت و درباره نحوه شستن موهای کودک نیز حرف‌هایی برای گفتن داریم. تا انتها همراه ما باشید.

 لجبازی و بیان احساسات

در هفته سوم بیست و یک ماهگی ناگهان یاد این حرف می‌افتید که کودکان نوپای دو ساله نفرت انگیزند. اما چون امکان دارد تا به حال فرزندتان با شما همکاری کرده باشد، آمادگی آن را نداشته باشید. بر خلاف تصور خیلی از پدر و مادران لجبازی کودک لزوما قرار نیست از دو سالگی او شروع شود.

برخی از متخصصان رشد می‌گوید این دوران امکان دارد از 18 تا 30 ماهگی رخ دهد. یعنی اگر تا بحال کودکتان لجبازی نکرده، به معنی آن نیست که هیچ وقت لجبازی نمی‌کند. مگر آنکه کودک شما مثل فرشته‌ها تافته جدا بافته باشد که وارد این مرحله از رشد نشود.

اما از کجا بفهمیم که کودمان لجبازی می‌کند؟ به نشانه‌های ابراز وجود فرزندتان توجه کنید. مثلا می‌بینید که در مقابل هر درخواست ساده شما مخالفت می‌کند. جیغ می‌زند و برای اینکه به خواسته اش برسد خودش را زمین می اندازد و زار زار گریه می‌کند. خواسته‌های فرزندتان همزمان شما را متعجب و ناامید می‌کند. مثلا گاهی اوقات می‌بیند چیزی را درخواست که در حقیقت آن را ن‌می‌خواهد. این کار را انجام ‌‌می‌دهد تا ببیند آیا قدرت بدست آوردن آن را دارد.

به هیچ عنوان لجبازی و بد خلقی کودکتان را با خواهر یا برادر بزرگترش (اگر دارد) مقایسه نکنید. در مقابل وسوسه مقایسه کردن او با بچه‌های هم سن و سالش نیز مقاومت کنید. می‌دانید چرا؟ چون خلق و خو و رفتار هر کودک مختص به خودش است و بچه‌ها در موقعیت‌ها رفتار متفاوتی از خود نشان ‌‌می‌دهند.

مقابله با لجبازی کودک

اجازه دهید کمی در مورد واکنش شما نسبت به این موضوع حرف بزنیم. امکان دارد شما نیز همانند فرزندتان وسوسه شوید که گریه کنید و خودتان را به زمین بکوبید. اما آیا این رفتار درستی است؟ توجه کنید که همیشه تصمیمی متفاوت تر و بهتر وجود دارد.

در این مواقع بهترین استراتژی این است که آرام بمانید و اجازه دهید فرزندتان هیجانش را خالی کند. گاهی وقت‌ها کودک از شما تنها آغوش و یک شانه برای گریه کردن ‌می‌خواهد و با آن آرام میشود. گاهی وقت‌ها میتوانید از تکنیک حواس پرتی استفاده کنید و او مشغول فعالیتی دیگر نمایید و یا اسباب بازی دیگری به او دهید.

اگر در مکان عمومی یا خانه فامیل این رفتارها را انجام داد، او را به جایی ببرید که هر دو بتوانید آرام بشینید تا زمانی که کودک 21 ماهه تان آرامش پیدا کند. تا زمانی که کودک بتواند به قوانین شما عمل کند، زیاد از حد بیرون نروید. معمولا این اتفاق بین دو تا سه سالگی رخ ‌‌می‌دهد.

کودکان خسته و گرسنه بدون توجه به خلق و خوی خود کاندیدای لجبازی و فروپاشی احساسی هستند. وعده‌های غذایی که در رستوران میخورید را در حدود زمانی قرار دهید که کودک ‌می‌خواهد غذا بخورد. این کار باعث میشود که غذا خوردن در این مکان‌ها تجربه بهتری برایتان داشته باشد.

البته همیشه هم به همین راحتی نیست. شام‌های دیروقت با زمان خواب کودک تداخل دارد و یکی از دلایل بدخلقی اوست. اگر دلتان برای خوردن غذا در رستوران لَک زده، حداقل در زمان ناهار یا اول شب بروید. اگر چاره ای ندارید و باید دیر وقت بروید، همراه خودتان کمی اسنک داشته باشید و کالسکه را نیز با خود ببرید تا اگر لازم بود کودک در آن بخوابد.

آمادگی برای فرزند دوم

این موضوع بیشتر برای کسانی است قصد دارند دو فرزند داشته باشند. اگر تصمیمتان جدی است، کودک درباره آن حرف بزنید. اگر چه کودک در این درکی از این مسائل ندارد، ولی حرف زدن درباره آن حداقل سرنخی به او درباره اینکه قرار است چه اتفاقی بیفتد، می‌گوید.

کتاب‌های مربوط به خواهر و برادران را برایش بخوانید و در انتخاب وسایل نوزاد فرزندتان را دخالت دهید. اگر کودک هنوز در گهوراه ‌می‌خوابد، برای فرزند دومتان به فکر خرید یکی دیگر باشید. اگر هم او را به تخت منتقل کرده اید، گهواره را برای فرزند دوم نگه دارید.

شستن موهای کودک 21 ماهه

شستن موهای کودکان نوپا همیشه یک معضل است. اگر فرزندتان از شستن موهایش توسط شما خودداری می‌کند، مقدار کمی شامپو بچه بر روی پارچه ای ریخته و سر کودک را به جای آب با آن بشویید.

مالیدن سر با پارچه سخت ترین قسمت کار است چون حتی کوچکترین قطره آب چشم‌های بیشتر کودکان را آزار ‌‌می‌دهد. بنابراین این کار را با دقت انجام دهید. بسته به اینکه کودک شما چقدر مو دارد، شستن آن با پارچه ممکن است راحت تر باشد. روتین خاصی برای این کار در نظر بگیرید.

مثلا برایش آواز بخوانید، آینه ای به دستش بدهید تا خودش را نگاه کند و کارهای دیگری که احتمالا شما بهتر از ما می‌دانید. فقط یک نکته از این موضوع به جا مانده است. حتما نیازی نیست هر روز موهای کودک را بشویید. هفته ای یک بار هم کافی است.

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید