Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/home/tarbiatg/domains/tarbiatgram.com/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/) is not within the allowed path(s): (/home/h205593/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php81/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php81/lib/php/) in /home/h205593/domains/tarbiatgram.com/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 17
هفته سوم بیست ماهگی کودک | مشکلات خواب کودک | تربیتگرام| آموزش فرزندپروری
رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته سوم بیست ماهگی کودک

هفته سوم بیست ماهگی

در هفته سوم بیست ماهگی مشکلات خواب کودک که در این سن بسیار رایج، گریبانگیر شما می‌شود. کودک که خوابیدن را یک عمل کسل کننده می‌بیند، از رفتن به رختخواب خودداری می‌کند. با داشتن روتین و ثبات در آن به جنگ با این موضوع بروید. در این هفته همچنین در مورد یکی از مهم ترین نقاط عطف کودک یعنی مهارت کار با انگشتان میگوییم و به اینکه همچنان دوست دارد مورد توجه دیگران باشد نیز اشاره می‌کنیم.  

امتناع از رفتن به رختخواب  

اجازه دهید خیالتان را راحت کنیم. اگر کودک 20 ماهه شما نخواهد به رختخواب برود، حتی بهترین و موثرترین روتین‌های خواب نیز بی فایده است. کودک شما در هفته سوم بیست ماهگی نسبت به محیط اطرافش و اتفاقی که می افتد، اشراف بیشتری دارد و می‌تواند به خوبی آن را تصور کند. این یکی از اصلی ترین دلایل برای زود نخوابیدن کودک است.

او با خودش فکر می‌کند حالا که من در این تخت کسل کننده تنها خوابیدم، پدر و مادرم در حال خوشگذارنی هستند. این موضوع برای کودک 20 ماهه شما بسیار ناامید کننده است بخصوص وقتی می‌تواند صدای تلویزیون و حرف زدن شما را بشنود.  

خب با این وجود باید چکار کرد؟

به فرزندتان را متقاعد سازید که وقتی شب فرا می‌رسد، ما دیگر باید کم کم بخوابیم. درباره اتفاقاتی که در شب می‌افتد، صحبت کنید. «خب حالا وقت اینه که بریم مسواک بزنیم، بعدش من برات دو داستان میخونم و چراغ‌ها رو خاموش می‌کنم». روتین خواب را طولانی کنید و نسبت به محدودیت‌هایی که می‌گذارید، پایبند بمانید.  

یک سوال! آیا هنوز فرزندتان به طور کامل در گهواره می‌خوابد؟ اگر آره که کلاهتان را به هوا بیندازید. اگر تا این سن در گهواره می‌خوابد، به احتمال زیاد تا قبل از دو سالگی این کار ادامه پیدا می‌کند. اما ممکن است کودک شما از نرده بالا رود. در این صورت تشک گهواره را در پایین ترین حالت خود قرار دهید تا احتمال افتادنش پایین بیاید.  

اگر هم نه! از خوابیدن در گهوراه امتناع می‌کند، باید به فکر انتقالش به تخت کودک نوپا باشید.  

کودک توجه طلب 

در هفته سوم بیست ماهگی اگرچه کودک دیگر قصد ندارد 24 ساعت شبانه روز و هفت روز هفته برای شما نمایش اجرا کند، اما هنوز از اینکه بیننده داشته باشد لذت می‌برد. در این روزها کودک اگر از شما واکنش مناسبی دریافت کرد، آن کار را بارها تکرار می‌کند و انتظار این را داشته باشید. او با تشویق، تحسین و توجه افراد بزرگسال شکوفا میشود.

مراقب باشید که واکنش خشکی نشان ندهید زیرا کودک خود را برای انجام کارهای بعدی دلسرد می‌کنید. اگر با لحن تند و از روی ناشکیبایی به او بگویید آن کار را انجام ندهد، گریه می‌کند و از شما می‌خواهد او را بغل بگییرید. میدانید دلیلش چیست؟ چون او می‌خواهد مطمئن شود که شما از دستش عصبانی نیستید.  

مهارت کار با دست  

یکی از بزرگترین نقاط عطف در 20 ماهگی توانایی کودک برای گرفتن یک محفظه از جمله سطل است. او می‌تواند با یک دستش سطل را گرفته و با دست دیگر بلوک‌های اسباب بازی را دورن آن قرار دهد. سپس دوباره آن‌ها را بیرون می‌ریزد.

کودک 20 ماهه شما در ماه‌های قبل سخت مشغول توسعه مهارتهای حرکتی ریز بوده و در هفته سوم 20 ماهگی بالاخره در انجام این سه مرحله استاد میشود. بیشتر کودکان نوپا به دلیل چابکی که در استفاده از انگشتانشان پیدا کرده اند دوست دارند بلوک‌ها را بر روی یکدیگر قرار دهند. اما همچنان به هم زدن آن برایش بسیار سرگرم کننده است.  

در این سن بچه‌ها به اسباب بازی‌هایی از جمله توپ، پازل، ماشین، حیوانات و آلات موسیقی علاقه مند می‌شوند. آن‌ها همچنین به جارو برقی اسباب بازی نیز علاقه نشان میدهند.  

نکته: اسباب بازی خریداری کنید که مناسب سن فرزندتان باشد. معمولا بجز سطح رشد دلایل دیگری نیز برای قرار دادن رده سنی برای اسباب بازی‌ها وجود دارد.  

اسباب بازی مورد علاقه  

ماه گذشته احتمالا بالاخره متوجه شدید که فرزندتان به بازی با اسباب بازی‌ها علاقه مند شده است. در این ماه او اسباب بازی مورد علاقه خود را پیدا کرده و به مدت 20 تا 30 دقیقه مشغول بازی می‌شود. این یک خبر عالی برای شماست.  

بیشتر کودکان نوپا میل شدیدی برای جستجو کردن دارند. اسباب بازی‌هایی را انتخاب کنید که برایش امن هستند. کتاب‌های مقوایی، آلات موسیقی اسباب بازی، بلوک‌های خانه سازی، جعبه‌ها، تلفن اسباب بازی و مدل‌هایی از اسباب بازی که کشیده می‌شوند، بهترین انتخاب برای کودک هستند.  

مراقب باشید اسباب بازی‌ها آنقدری کوچک نباشند که بتواند آنها را ببلعد. تکه‌های آن جداشدنی نباشد که خطر خفگی کودک را در پی داشته باشد. شکستنی نباشد. گوشه‌های نوک تیز نداشته باشد و  در آخر اینکه اسباب بازی قسمت‌های متحرک نداشته باشد که کودک بتواند انگشت خود را در آن فرو کند.  

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید