رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته دوم هفده ماهگی

هفته دوم هفده ماهگی

در هفته دوم هفده ماهگی درباره اهمیت روتین خواب برای آرامش کودکتان می‌گوییم. همچنین عدم توانایی کودک در کنترل رفتارش را زیر ذره بین قرار داده و به شما می‌گوییم که رفتار مناسب برای تربیت کودک چگونه است.

روتین خواب

در هفته دوم هفده ماهگی داشتن یک روتین خواب که کودک بر روی آن حساب می‌کند، شما را نجات می‌دهد. روتین خواب کودک اگر به‌اندازه کافی طولانی باشد، او را به یک حالت آرامش می‌برد. البته نباید زیاد از حد طولانی و پیچیده باشد چون کار را برای پرستار کودک سخت می‌کند. طبق تجربه زمان مناسب روتین خواب بین 20 تا 30 دقیقه است.

روتین از جنس ترتیب است یعنی باید کارهای مشخصی را هر شب به ترتیب انجام دهید. با‌ این کار کودک متوجه می‌شود که الان وقت خواب است. نیازی نیست کار خاصی انجام دهید. با یک اسنک شروع کنید. سپس او را حمام کنید(دست و صورتش را بشویید)، لباس خواب را تنش کنید، دندان‌هایش را مسواک بزنید، او را به رختخواب ببرید و کتاب قصه‌ای برایش بخوانید و در نهایت با لالایی، بوس شب بخیر و در آغوش گرفتن کودک از اتاق خارج شوید.

چیزی که ما گفتیم تنها یک نمونه از روتین خواب بود. برای‌ اینکه بیشتر با آن آشنا شوید. شما می‌توانید کارهای دیگری انجام دهید که به مذاق فرزندتان بیشتر خوش می‌آید. فقط برای‌اینکه آرامش او را داشته باشید، ‌این روتین را حتما انجام دهید.

ناتوانی در خود کنترلی، نظم شخصی و رفتارها

در‌این هفته درون کودک شما حسی رشد می‌کند که می‌خواهد خوب و بد بودن یک موضوع را متوجه شود. او کنجکاو است که بداند شما چه زمانی برایش محدودیت می‌گذارید. «مامانی گفت که اجازه ندارم با کشو بازی کنم. جدی می‌گفت» یا «من اجازه ندارم لوبیا سبز رو از میز بندازم، اما بیسکوئییت‌ها چی؟ اونا رو هم نباید بندازم. شیرها چی؟ اونا رو هم نباید بریزم؟ بذار امتحان کنم ببینم چی می‌گه!»

اینها فکرهایی است که در ذهن کودک 17 ماهه شما می‌گذرد. به همین دلیل کودک کنترلی بر رفتارش نداشته و از الان چند سال طول می‌کشد تا او رفتار مناسب در هر وضعیتی را بداند.

در‌این سن عدم کنترل کودک بر روی رفتارش به صورت لجبازی یا زدن ظاهر می‌شود. اگر شما بدانید چنین رفتارهایی سالم و طبیعی هستند، خیلی بهتر می‌توانید با‌ این رفتارهای منفی روبرو شوید. علاوه بر آن‌این جزو طبیعت انسان است که عصبانی و رفتار خشنی داشته باشد. همه ما‌ این رفتارها را درون خود داریم. منتها چون بعد از سنی می‌توانیم خودمان را کنترل کنیم، ‌این رفتارها را کمتر بروز می‌دهیم. اما کودک 17 ماهه نمی‌تواند‌ این کنترل را داشته باشد.

در هنگام راهنمایی کودک آرام باشید. به طرفین هم نگاه نکنید. اگر از همین الان انتظارات خود را واضح و مشخص بیان کنید، فرزندی آرام، مودب و خوشحال خواهید داشت.

مقابله با عدم خود کنترلی کودک

احتمالا برایتان سوال است که چه زمانی برای تربیت وارد عمل شویم؟ اگر تربیت کودک را به عنوان آموزش و خودتان را یک معلم تصور کنید، ‌این کار خیلی راحت تر می‌شود. مثلا اگر فرزندتان کسی را زد، بگویید: نمیتونم بهت اجازه بدم کسی رو بزنی. زدن آدم‌ها کار خوبی نیست. اونا دیگه باهامون بازی نمیکنن. بعد از آن دو گزینه برای انجام دادن پیش رویش قرار دهید.

اما یک خبر خوب! فرزندتان آماده است که دو کلمه جادویی ممنونم و لطفا را یاد بگیرد و یک نکته را فراموش نکنید. قرار نیست او را تحت فشار قرار دهید که همه جا ‌این کلمات را استفاده کند. او به رفتار دیگران هم توجه می‌کند که چه زمانی از‌این کلمات استفاده می‌کنند. اگر یادتان باشد کودک بیشتر چیزها را با نگاه کردن و تقلید یاد می‌گیرد. بنابراین چشمش به شماست و‌ این شما هستید که با رفتارتان به او یاد می‌دهید کی از ‌این کلمات استفاده کند.

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید