رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته چهارم نه ماهگی کودک؛ ایستادن و راه رفتن

هفته چهارم نه ماهگی کودک

هفته چهارم نه ماهگی فرزند شما حالا دیگر حرکت می کند و از مبل برای برداشتن چند قدم رو به جلو کمک می‌گیرد. در ادامه درباره اینکه چگونه فرزندتان را به راه رفتن تشویق کنید حرف میزنیم. 

  یکی دیگر از تغییرات هفته چهارم نه ماهگی را باید به تغییر وضعیت خواب کودک نسبت داد. به دلیل آن که فرزندتان میتواند بچرخد و حرکت کند، توصیه می‌شود که ارتفاع تشک گهواره را به پایین ترین حد خود برسانید تا از افتادن نوزاد جلوگیری شود. موضوعات دیگری هم در هفته چهارم نه ماهگی وجود دارند که حتماً ارزش بررسی کردن دارند. مثلاً اینکه الان وقت خریدن‌کفش فرا رسیده است یا اینکه باید آن را به زمانی دیگر موکول کرد.  همچنین نکاتی درباره وارد کردن ورزش به زندگی تان داریم که بدون شک بسیار به دردتان می خورد.

 ایستادن و راه رفتن به کمک اشیا در هفته چهارم نه ماهگی

 فرزند شما که در هفته چهارم نه ماهگی خود قرار دارد، تغییرات بسیاری را تجربه می کند. او می داند که با کمک گرفتن از اشیا می‌تواند بایستد. علاقه او هم مبل بوده که دم دستی ترین وسیله در خانه است. نوزاد شما از مبل برای داشتن تعادل استفاده می‌کند که در آینده برای راه رفتن او بسیار کمک کننده خواهد بود.

 اما این تغییر چندان بدون دردسر نیست. ممکن است زمانی که در گهواره خوابیده از نرده هایی که در دو طرف وجود دارد کمک بگیرد تا بایستد. تا اینجای کار چون مهارت ایستادن را تمرین می کند، بسیار خوب به نظر می رسد. اما متاسفانه در حالت ایستاده باقی می‌ماند و به اصطلاح گیر می کند. چون برای او خیلی سخت است که زانویش را خم کرده و دوباره بشیند. وقتی این اتفاق افتاد، به فرزندتان کمک کنید تا دوباره بتواند به وضعیت اولیه‌اش برگردد. 

 نکته:  پشت که گهواره را در پایین ترین حالت خود قرار دهید.  با اینکار از افتادن ناگهانی فرزندتان جلوگیری می کنید. 

 چگونه به فرزندم در راه رفتن کمک کنم؟

 روش های زیادی وجود دارد که شما می توانید به واسطه آن فرزندتان را در راه رفتن کمک کنید. یک روش آن است که در مقابل فرزند ۹ ماهه تان ایستاده یا زانو بزنید. سپس با گرفتن دستهایش به او کمک کنید تا به سمت شما بیاید. بعدها که بزرگتر شد خودش میتواند بدون گرفتن دست های شما راه برود و در آن زمان فقط کافیست تشویق کننده باشید. 

 روش دیگر آن است که مبل ها را به یکدیگر نزدیک کرده و اسباب بازی مورد علاقه اش را دور از دسترس قرار  دهید. بسیاری از نوزادان دوست دارند اسباب‌بازی‌های خود را به سمت راه رفتن هل دهند که این خود یک تمرین عالی برای راه رفتن است.

هشدار:  برای راه رفتن کودک عجله نکنید و اجازه دهید خزیدن را به طور کامل یاد بگیرد.  البته همچنان می توانید زانو بزنید و به او در راه رفتن کمک کنید.

 یک پیشنهاد جالب و باحال

 برای اینکه نوزاد را به دیدن تشویق کنید آن را به بازی تبدیل کن کنید.  به کمک بالشت یا هر چیزی که دم دستتان دارید تونلی درست کرده و کودک را تشویق کنید که از تونل عبور کند.   اینکار برای خزیدن  نوزاد نه ماهه شما بسیار عالی و در عین حال سرگرم کننده است. 

 محیط خانه را امن سازید 

از آن جایی که نوزاد نه ماهه شما به حرکت افتاده در تمام فضای خانه کندو کاو می کند. این وظیفه شماست که از او مراقبت کرده و اجازه ندهید خطر جدی او را تهدید کند. حالا باید چه کار کرد؟ به شما خواهیم گفت.  با فضای آشپزخانه شروع کنید. در کابینتهای پایینی هر چیزی که وجود دارد و برایش خطرناک است را دور از دسترس قرار دهید. منظورمان هرگونه ظروف‌چینی مواد سمی و همچنین مواد شوینده ای است که ممکن است به فرزندتان آسیب برساند.

 نکته:

 در طبقات پایین تر بشقاب کاسه و قاشق پلاستیکی را برای ارضای کنجکاوی نوزاد قرار دهید. حتی پرده‌ها نیز خطرناک هستند.

 آیا فرزندم به کفش نیاز دارد؟

 خیلی از پدر و مادران وقتی فرزندشان می ایستد و یا حتی به کمک دیگر وسایل راه می‌رود، فکر می کنند که وقت خرید کفش فرا رسیده است. در صورتی که پزشکان اطفال و متخصصین رشد نوزاد نظر دیگری دارند. آن‌ها میگویند که بهتر است تا زمانی که نوزاد بتواند از خانه راه برود صبر کرد و نیازی نیست که همین الان این کار رو انجام داد.

 برای الان شما می‌توانید به جوراب و کفش مخصوص نوزاد و پابرهنه بودن اکتفا کنید.  اتفاقاً پابرهنه بودن برای رشد ماهیچه های پای نوزاد کاملاً خوب است. 

 نکته: اگر نوزاد هنگام راه رفتن به طرفین منحرف می شود طبیعی است. همچنین نباید نگران چاق بودن پاهایش باشید.

 ورزش کردن برای تازه پدر و مادرها

 بعد از تولد نوزاد شرایط زندگی به گونه ای است که دیگر مثل قبل نمی توانید به باشگاه بروید. شاید اصلاً نمی توانید ورزش کنید. در این شرایط بهتر است ورزش کردن را به نحوی وارد زندگی خود نمایید. در زیر چند نکته و راهکار گفتیم که می‌توانند کمک کنند.

 بروید بیرون

 کفش هایتان را بپوشید و برای پیاده روی بیرون بروید. حتی میتوانید بدوید و یا اینکه طبیعت گردی کنید. فقط در صورتی که این کار را انجام دادید بهتر است یک کالسکه ای مخصوص این مکان ها و همچنین کوله پشتی نوزاد داشته باشید. وقتی ورزش می کنید احساس فرزندتان را تحریک کرده و باعث رشدش می شوید. 

 در خانه ورزش کنید

 وسایلی که برای ورزش کردن در خانه طراحی شده اند را خریداری کرده و به کمک ویدیو های آموزشی ورزش کنید. حتی می توانید بدون وسیله نیز ورزش کنید. 

 با فرزندتان برقصید

در طول اتاق به همراه فرزندتان بچرخید. فرزندتان عاشق موزیک و حرکت کردن است. 

خودتان را به راه رفتن مجبور کنید

 یا سر کار می روید ماشین را کمی دورتر پارک کرده و مقداری از مسیر را پیاده روی کنید. 

 از پله ها استفاده کنید

 اگر زانو درد ندارید به جای آسانسور از پله ها استفاده کنید.  بالا رفتن از پله ها برای تان خوب است. 

وقتی سر نوزاد کبود میشود…

کبود شدن و باد کردن سر نوزاد وقتی حرکت می کند زیاد رخ می‌دهد. بیشتر این ضربه‌ها جزیی بوده و خطری جدی ندارند. فقط وقتی این اتفاق افتاد، یک کیسه یخ بر روی سرش قرار دهید تا ورم آن بخوابد. اگر موقع گذاشتن یخ گریه کرد به او غذایی داده و حواسش را پرت کنید.  اگر بعد از ضربه دیدن حالتی عادی ندارد، با پزشک تماس بگیرید. شما خودتان می دانید چه زمانی حالش خوب نیست. پیشنهاد میکنیم از غریزه مادرانه تان کمک بگیرید.

 اگر فرزندتان حالت های زیر را دارد به پزشک مراجعه کنید

  •  حالت تهوع
  • گیجی
  • گریه کردن به مدت زیاد
  • خونریزی بند نمی آید
  • پشت گوشش زخم شده
  • سفیدی چشمش قرمز شده
  • از دهن، بینی یا گوشش خون می آید

 این علائم نشان می دهد که ضربه ای جدی به سرش وارد شده است. با اورژانس تماس بگیرید. اگر هوشیاری اش را از دست داده و نفس نمی کشد، به کمک سی پی ار به او تنفس مصنوعی بدهید. 

چگونه از ضربه به سر نوزاد جلوگیری کنم؟

 اول به شما بگویم نمی توانید کاری کنید که اصلاً زمین نخورد. این کار تقریبا نشدنی است. با این وجود اگر موارد احتیاطی که در زیر به آن اشاره می‌کنیم را رعایت نمایید، احتمالش کمتر میشود.

  •  مبلمان و تلویزیون را جوری ایمن سازید که بر روی نوزاد نیافتند.
  •   لاک هایی که از سقف آویزان است و همچنین اشیاء سنگین را دور از دسترس فرزند تان قرار دهید.
  • وقتی از مبل بالا میرود کاملاً مراقبش باشید
  • در گوشه دیوار محافظ پلاستیکی قرار داده و زیر فرش و موکت زیر انداز بگذارید تا سفتی زمین کم شود.
  •  وقتی در سبد خرید یا روی میز قرار دارد به او نزدیک باشید.
  • میتوانید از یک کمربند برای کنترل او استفاده کنید. البته یادتان باشد که شما نمی‌توانید به این کمربندها  کاملا اعتماد کرده و فرزندتان را به حال خودش رها کنید.
  •  ارتفاع تشک گهواره را تا جایی که امکان دارد پایین بیاورید. 

همه بچه‌ها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود می‌رسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد می‌نویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما می‌گوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق می‌افتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه می‌کنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.

برچسب ها

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید