رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته سوم یازده ماهگی نوزاد؛ آغاز استقلال کودک

هفته سوم یازده ماهگی نوزاد

وارد هفته سوم یازده ماهگی نوزاد شدیم. انگار همین دیروز بود که فرشته کوچکتان پای به این دنیای شگفت آور گذاشت. بگذریم! در هفته سوم یازده ماهگی فرزندتان دیگر مثل قبل دست و پا بسته نبوده و کارهای زیادی انجام می‌دهد. مثلاً می تواند با کمک شما قدم بردارد، برای چند لحظه ای بایستد و  غذایش را خودش بخورد. همچنین اگر اتفاق خاصی نیفتاده باشد و تعدادی دندان دارد، بهتر است به فکر مسواک زدن او باشید. در پایان اندکی درباره آنتی بیوتیک ها و چرت زدن نوزاد برایتان می‌گوییم.

رشد استقلال کودک در هفته سوم یازده ماهگی

 شاید باورش سخت باشد ولی فرزندتان دیگر آن نوزاد دست و پا بسته ای نیست که نمی‌توانست هیچ کاری انجام دهد. البته هنوز به مراقبت و کمک شما نیاز زیادی دارد. با این تفاوت که اکنون استقلالش نیز در حال رشد است و این را میتوان از ایستادن به تنهایی، خم شدن و همچنین نشستن او مشاهده کرد. 

 نوزاد در این هفته احتمالاً با گرفتن دستان شما راه می رود. وقتی میخواهید لباس تنش کنید، دست و پاهایش را تکان می دهد تا این کار راحت تر انجام شود. موقع ناهار خودش به تنهایی می تواند آب بنوشد و با انگشتش غذا بخورد. به همه این رفتارها یک پدیده جدید به نام پرت کردن اشیا را نیز اضافه کنید. فرزندتان ممکن است چیزی را از روی عمد به طرف شما پرت کند تا آن را بردارید. از این رفتار کودک برداشت بدی نکنید.

 برای او انجام این حرکت تنها یک آزمایش است. آزمایشی که دانشمند کوچک شما انجام می دهد تا تفاوت بین افتادن و پرت کردن اشیا را متوجه شود. او می فهمد که صدای افتادن با پرت کردن متفاوت است.

 پیشنهاد تربیت گرام

 گاهی اوقات ممکن است ما از این رفتار فرزندمان خسته شویم و احساس درماندگی کنیم. درک میکنیم. اما همونطور که گفتیم این کار به رشد شناختی اش کمک کرده و می‌خواهد علت و معلول قضایا را متوجه شود. بنابراین از این رفتار از این کار خسته شده اید، اشیا را از جلوی چشمانش برداشته و حواس او را با یک بازی سرگرم کننده مثل دالی موشه پرت کنید.

 رشد دندان ها و شروع مسواک زدن

نوزادان در هفته سوم از ماه یازدهم معمولا یک یا دو دندان دارند. در حقیقت بیشتر نوزادان در بین ۶ تا ۱۰ ماهگی دندان در می آورند. ترتیب آن هم بدین شکل است که اول دو دندان میانی در قسمت پایین رشد میکند. سپس دو دندان در قسمت بالایی لثه و در نهایت دندان های کناری و پشت دهان شروع به رشد کردن می‌کنند.

امکان دارد اول یک دندان در بیاید و یا اینکه چند دندان به طور همزمان بر روی لثه فرزندتان سبز شود. هر چیزی امکان دارد. بعضی از نوزادان بین دندان هایشان فاصله می‌افتد که خیلی از این فاصله ها بعداً پر می شود. ولی متاسفانه در موارد بسیار نادری این فاصله ها پر نمیشوند. دندان آخر نوزاد نیز تا قبل از دومین سالگرد تولدش در می آید.

 در نهایت به طور کلی می‌توان گفت که تا قبل از ۳ سالگی فرزندتان به احتمال زیاد ۲۰ دندان داشته و تا زمانی که دندان های دائمی اش در 6 سالگی سرجایشان محکم نشوند، نمی‌افتند.

 در مورد روند رشد دندان نوزادان گفتیم. حالا وقت آن است که درباره مسواک زدن بگوییم. اگر فرزندتان در هفته سوم از ماه یازدهم دندان دارد، بهتر است به فکر مسواک زدن باشید. بدین صورت که روزی دو مرتبه به اندازه یک دانه برنج خمیر دندان نوزاد بر روی مسواک ریخته و دندانش را آرام آرام مسواک بزنید.

نکته:

آکادمی پزشکان اطفال آمریکا و همچنین دندانپزشکان آمریکایی توصیه می کنند که شش ماه بعد از اولین دندان یا از اولین تولدش، او را نزد یک دندانپزشک کودک ببرید.

 خواب نوزاد یازده ماهه چقدر باشد؟

 در سنین ۹ ماهگی تا ۱۲ ماهگی بیشتر نوزادان حدوداً دو بار در در طول روز یکی صبح و یکی بعد از ظهر چرت می زنند. وقتی به ۱۸ ماهگی میرسند، خواب صبح قطع شده و کودک نوپای شما فقط ظهر ها چرت می زند. آنها این الگو را تا زمانی که به سه یا چهار سالگی نیز برسند، ادامه می دهند. البته تعدادی از بچه ها تا زمانی که پنج ساله هستند نیز چرت میزنند. بنابراین نمی توان الگوی قطعی معین نمود.

آنتی بیوتیک

 آنتی بیوتیک ها موادی هستند که تنها بر روی باکتری ها موثرند و بر روی ویروس ها از جمله سرماخوردگی آنفولانزا و کرونا هیچگونه تاثیری ندارند. بنابراین اگر فرزندتان هر کدام از ویروس های بالا را داشت، بیماری او با آنتی بیوتیک ها درمان نمی‌شود. آنتی بیوتیک علاوه بر این که به درمان بیماریهای ویروسی کمک نمی کند، باعث مقاوم شدن باکتری‌ها نیز میشود. این کار در سلامتی نوزادی که به داروهای آنتی بیوتیک نیاز شدیدی دارد، اختلال ایجاد میکند. به همه اینها اثرات جانبی آن را نیز اضافه کنید. در واقع آنتی‌بیوتیک‌ها مانند هر داروی دیگری اثرات جانبی دارند. به گونه‌ای که امروزه تجویز بیش از حد آن به یک نگرانی در بین جامعه پزشکان دنیا تبدیل شده است.

 کی مصرف آنتی بیوتیک را متوقف کنم؟

پیشنهاد می‌کنیم تا زمانی که فرزندتان به طور کامل روند درمان را طی نکرده مصرف آنتی بیوتیک را طبق توصیه پزشک ادامه دهید. قطع دارو پیش از موعد مقرر باعث می‌شود بیماری به طور کامل درمان نشده و در سلامتی فرزندتان مشکل ایجاد شود.

اگر فرزندم بعد از خوردن دارو آن را تف کرد و یا بالا آورد، چه کار کنیم؟

  اگر فرزندتان بخش زیادی از دارو را تف کرد و یا آن را بالا آورد، به او دوز دیگری از دارو دهید. این کار اشکالی ندارد. پیشنهاد می کنیم برای جلوگیری از از بالا آوردن یا تف کردن دارو از یک سرنگ استفاده کنید. چون اگر آن را به طور مستقیم به دهان نوزاد ریختید، احتمال اینکه آن را بالا آورد، زیاد است. در نهایت چیزی که ما می‌گوییم جایگزین تجویز پزشک نبوده و در مورد نحوه دادن دارو حتما از پزشک نوزاد سوال کنید.

همه بچه‌ها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود می‌رسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد می‌نویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما می‌گوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق می‌افتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه می‌کنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید