در هفته دوم یازده ماهگی نوزاد مهارت برداشتن اشیا را به درجه استادی رسانده است. بنابراین هر چیزی که فکر میکنید برایش خطرناک است که را از جلوی چشمانش دور کنید. این موضوعی است که در هفته دوم یازده ماهگی به آن می پردازیم. البته همچنین به شما خواهیم گفت اگر حشره ای او را گاز گرفت و نیش زد، چه کار باید بکنید. موضوعات دیگری نیز وجود دارند که در خلال صحبتهای مان به آن اشاره می کنیم.
غذاهای انگشتی و خطر آن برای نوزاد ۱۱ ماهه
یکی از مهمترین تغییرات نوزاد در هفته دوم یازده ماهگی، به تکامل رسیدن مهارت برداشتن اشیا است. این خبر خوبی است زیرا نشان میدهد که فرزندتان مراحل رشد را به به خوبی سپری میکند. اما به همان میزان خطرناک بوده و کار شما بیشتر از قبل می شود. انگشتان فرزند ۱۱ ماهه تان چابک شده و میتواند اشیا کوچک را با دستانش بردارد.
او همچنین قادر است که غذا غذاهای انگشتی کوچک مثل دانه های ذرت را بین انگشتانش قرار داده و بخورد. خطر آن جاست که امکان خفگی فرزندتان وجود دارد و باید بسیار مراقب باشید. او عاشق برداشتن اشیا است. برایش فرقی نمیکند که خوراکی باشد یا نه!هر چیزی را دید، برداشته و در دهانش میگذارد. همانطور که گفتیم این اتفاق تا زمانی که چیزی در گلوی او گیر نکند، فوقالعاده است.
همین جا بیایید برای خودمان یک قانون بگذاریم:
تا زمانی که فرزند ۱۱ ماهه تان نتواند غذا بخورد، از دادن هرگونه موادی از جمله کاهو و زیتون که در آب حل نمی شوند خودداری کنید.
بهترین غذاهای انگشتی که می تواند به فرزند ۱۱ ماهه تان بدهید شامل: تکه هایی از سبزیجات پخته، پنیر، میوه پوست کنده هستنند.
مراسمها، سنت و تعطیلات ملی
تعطیلات رسمی مثل عید نوروز را همه دوست داریم و وقتی بزرگ می شویم از آنها خاطرات خوب یا بدی در ذهن داریم. بعدها و در زمانی که خانواده خودمان را تشکیل میدهیم به این فکر می افتیم که شاید بهتر باشد رسم و رسومات خودمان را داشته باشیم. درست است که فرزندان از این مراسم چیزی متوجه نمیشوند، آن را انجام دهید.
جشن گرفتن در کنار یکدیگر حس امنیت و تعلق خاطر به فرزندتان میدهد. همان حسی که ما گاهی اوقات از آن به عنوان خانواده یاد میکنیم. این رسم و رسومات به تعطیلات محدود نمیشوند. ممکن است به سادگی کتاب خواندن در هنگام شب یا پیاده روی بعد از شام نیز باشند.
پیشنهاد تربیتگرام
فرزندتان هنوز آنقدر بزرگ نشده که بتواند این میزان هیجان را تحمل کند. بنابراین به شما پیشنهاد می کنیم تا آنجایی که می توانید این مراسم را بی سر و صدا و با آرامش برگزار کنید.
نیش زدن حشرات به نوزاد
نیش حشرات دردآور است و نوزاد را آزار می دهد اما هیچ کدام خطر مرگ ندارند. این موضوع تا زمانی واقعیت دارد که فرزندتان نسبت به نیش حشرات حساسیت نداشته باشد.
در صورتی که حشره ای فرزندتان را نیش زد، مراحل زیر را دنبال کنید:
- زهر را بیرون بکشید.
- ناحیه نیش زدن را با استفاده از آب و صابون بشویید.
- کیسه آب یخ به مدت ۱۵ دقیقه بر روی محل زخم قرار دهید.
- اگر قصد مصرف دارو دارید، حتما اول با پزشک فرزندتان موضوع را در میان بگذارید.
- اگر نوزاد اسهال تب و حالت تهوع داشت و هنوز بعد از ۲۴ ساعت درد دارد، حتماً با دکتر تماس بگیرید. همچنین در صورتی که ناحیه نیش حشره بزرگتر و قرمز شده، ضروری است که از یک فرد متخصص کمک بگیرید.
شوک آنافیلاکسی یا آنافیلاکتیک معمولاً در نتیجه نیش حشرات به وجود میآید، نیز بسیار کم رخ میدهد. آن هم زمانی رخ میدهد که فرزندتان به نیش حشرات حساسیت داشته باشد. حتی اگر فرزندتان به نیش حشرات حساسیت داشته باشد نیز شما نمی توانید آن را حدس بزنید. مگر اینکه در مورد علائم آن اطلاعات داشته باشید. در ادامه با علائم شوک آنافیلاکسی نوزاد بیشتر آشنا میشویم.
- اگر فرزند ۱۱ ماهه تان نمی تواند نفس بکشد و یا خس خس میکند.
- ممکن است استفراغ کند، درد شکم و یا جوش داشته باشد (برای دیدن جوش زبان دست و صورت فرزندتان را نگاه کنید). همچنین امکان دارد شوک زده یا خواب آلود به نظر برسد.
اگر دیدید که در کمال تاسف فرزندتان این علائم را دارد، حساسیت داشته و باید هر چه سریعتر با اورژانس تماس بگیرید.
تا قبل از رسیدن اورژانس، نوزاد را خوابانده و با یک پتو بپوشانید.برای جلوگیری از نیش حشرات نیز می توانید توری های مخصوص نوزاد که در بازار وجود دارند را خریداری نمایید. در واقع به شما توصیه می کنیم که حتما این کار را انجام دهید.
وقتی بیرون می روید:
- حتماً لباس کاملی تن نوزاد کنید.
- لباس ها آستین بلند باشند و جوراب پایش کنید.
- لباس های سفید و روشن برای حشرات جذابیت زیادی ندارند. بنابراین حتماً مفید است که بیشتر از این نوع لباس ها استفاده کنید. یادتان باشد که از کرم و لوسیون استفاده نکنید. در کمال تعجب بهتر است بدانید که این مواد مصنوعی کمکی به جلوگیری از نیش حشرات نمیکند.
جمع بندی
همه بچهها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود میرسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد مینویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما میگوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق میافتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه میکنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.
پاسخ