رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته چهارم ده ماهگی

هفته چهارم ده ماهگی

شخصیت نوزاد در هفته چهارم ده ماهگی کاملاً خودش را بروز می دهد. فرزند شما ممکن است اجتماعی یا خجالتی و ترسو یا شجاع باشد. احتمال دارد هر وقت غریبه ای را ببیند، لبخند زده و یا اینکه وقتی دیگران را میبیند از ترس  صورت خود را بپوشاند. اینها همه بخشی از رشد اجتماعی کودک در ده ماهگی است. در این هفته همچنین نکاتی درباره خود مراقبتی به شما خواهیم گفت.

 شکل گیری شخصیت نوزاد

در هفته دوم ده ماهگی کودک، شخصیت فرزندتان شکل واقعی تری به خود می گیرد. در اینجا دو اتفاق ممکن است رخ دهد. یا فرزندتان اجتماعی است و به هر کسی که می بیند، لبخند میزند. یا برعکس خجالتی بوده و با دیدن کسانی که رفتار خوبی دارند هم پنهان می شود. اگر به خاطر داشته باشید در هفته و ماههای قبل هم گفتیم که بهتر است هر چه زودتر فرزندتان را حداقل با پدربزرگ و مادربزرگ و دیگر از اعضای نزدیک خانواده آشنا کنید. بهتر است برگردیم به بحث خودمان! ممکن است خطر کرده و هر کاری را انجام دهد. همچنین امکان دارد شخصیتی با ثبات و یا مودی داشته باشد.

 وقتی شما را می بیند که از در خارج می شوید دست تکان داده و خداحافظی میکند.

 او همچنین به خواست و اراده اش آگاه شده و احتمالا در برابر نشستن بر روی صندلی و کالسکه مقاومت می کند. با او حرف زده و بگویید که چه اتفاقی در حال رخ دادن است و بر روی  احساساتش برچسب بگذارید.

 مثلاً اگر قرار است با کالسکه بیرون بروید، به او بگویید:  که ما الان داریم میریم پیاده روی. وقتشه که تو بری تو کالسکه.

 وای! میدونم این کمربندها رو دوست نداری ولی اینا رو در امان نگه میداره مامانی. خوب الان یه لحظه تکون نخور تا کمربند رو ببندم.

پیشنهاد تربیتگرام

 ببینید به طور کلی خلق و خوی بد وجود ندارد. فرزند شما خودش است و خلق و خوی او به معنی انعکاسی از رفتار شما نیست و به این ربطی ندارد که شما پدر و مادر  خوب یا بدی بوده اید. وظیفه شما این است که از راه و روشش حمایت کرده، توانایی‌هایش را تقویت نموده و اگر لازم بود راهنمایی اش کنید.

 ایده های خود مراقبتی مادر

  حتما نیازی نیست به یک سفر پر زرق و برق رفته تا احساس کنید روحتان تازه شده.  با کارهای بسیار کوچکی نیز میتوانید از خودتان مراقبت کنید و دچار استهلاک روحی نشوید.

 در ادامه برایتان چند پیشنهاد داریم

تمرینات یوگا

برای آرامش بیشتر در بین تمرینات یوگا نفس عمیق بکشید. اگر تصور می‌کنید این ورزش مناسب شما نیست، هر روز به مدت ۱۰ دقیقه حرکات کششی همراه با دم و بازدم انجام دهید.

دوش بگیرید

 در وان حمام خوابیده و چند شمع روشن کنید. آهنگ مورد علاقه تان را پخش کرده و از حمام لذت ببرید. حتی اگر وان حمام نداشته باشید نیز دوش گرفتن به شما کمک بسیار زیادی می‌کند.

 با کتاب خواندن دغدغه های تان فراموش می شود

 کتاب خوب خواندن یکی از بهترین روش های خود مراقبتی است. با خواندن کتاب شما با دنیای یک آدم دیگر و چه بسا نوعی دیگر از زندگی آشنا می شوید. با کتاب خواندن می توانید کمی از دغدغه‌های روزمره فاصله گرفته و در دنیای  شگفت آور کلمات غرق شوید.

 کمی به سر و وضع ظاهری تان رسیدگی کنید

 حتما نیازی نیست به آرایشگاه بروید و خودتان را  به طور کلی تغییر دهید. مانیکور، پدیکور و مدل دادن به موها کافی‌ست.

 به یک نفر کمک کنید

 کمک کردن به دیگران حس خوبی به انسان میدهد. با کمک کردن به دیگران روحمان جلا پیدا کرده و زندگی مان معنادار می شود. این کمک کردن ممکن است به سادگی پخت کیک شکلاتی برای دوست تان نیز باشد.

 پیاده روی کنید

 تقریبا تمام روانشناسان پیاده‌روی را به عنوان یکی از راه های آرامش روح و روان معرفی میکنند. فرزندتان را در کالسکه قرار داده و پیاده روی کنید. با این کار علاوه بر تنفس هوای آزاد، کمی هم ورزش کرده اید. همانطور که دیدید ایده‌های خود مراقبتی اصلا نیازی به پول چندانی ندارند و با داشتن روتین های کوچک میتوان حال بهتری را تجربه کرد.

چند ایده برای لذت بردن از غذا

 پس از به دنیا آمدن نوزاد، غذا خوردن شما نیز دستخوش تغییراتی شده و مثل قبل نمی توانید با آرامش ناهار یا شام میل کنید. در ادامه چند راه به شما پیشنهاد می‌کنیم که از این مدت زمان لذت بیشتری ببرید.

  •  موبایل را سر میز غذا نیاورده و تلویزیون را خاموش کنید.
  •  اصراری نداشته باشید که فرزندتان غذا را به طور کامل بخورد.
  •  نیازی نیست چند غذا درست کرده و هر غذایی که خودتان می خورید را به فرزندتان هم بدهید. البته دقت داشته باشید که سالم باشد و همچنین  آن را به تکه های کوچکتر تقسیم کنید.
  •  راهکار دیگر را بدون شک بسیاری از شما تا به حال امتحان کرده اید. جمله معروف هواپیما داره میاد و سپس قاشق به دهان نوزاد وارد می شود. خوردن غذا را برای فرزندتان به یک سرگرمی تبدیل کنید. اگر شما ایده دیگری دارید، خوشحال میشویم در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید.  

همه بچه‌ها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود می‌رسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد می‌نویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما می‌گوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق می‌افتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه می‌کنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.

برچسب ها

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید