رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

رشد کودک در چهار سال و سه ماهگی؛ آموزش آداب غذاخوری

آموزش آداب غذا خوردن به کودک در چهار سالگی

تا الان دیگه فرزندتون باید تونسته باشه قاشق سوپ رو بدون اینکه از دهنش بریزه بیرون، بخوره. علاوه بر اون میتونه یه لیوان نوشیدنی رو هم بدون ریخته شدن بخوره. البته حواستون باشه که هنوز باید از لیوان های پلاستیکی و نَشکَن استفاده کنید. اما هنوز شما مجبورید غذا رو براش تیکه تیکه کنید.

سه علت برا این رفتار کودک چهار ساله شما وجود داره:

اولیش اینه که گرفتن چاقو برا دست های کوچولوی چهار ساله تون خیلی خطرناکه و نمیشه مراقب بود تا دستِش رو نبره. دلیلِ بعدی اینه که فرزندتون هنوز نمیتونه با چاقو و چنگال به صورت همزمان کار کنه. بالاخره سومین و آخرین دلیلِش این هست که فرزندتون ممکنه غذا رو قورت بده و تو گَلوش گیر کنه و شما میخواید مطمئن بشید که این کار رو نمیکنه.

زندگیِ شما در چهار سال و چهار ماهگی کودک

اینکه مدام به فرزند چهار ساله تون یادآوری کنید دستاش رو بشوره و بینی اش رو تمیز کنه، برا دیگران قابل تحمل نیست. خوشبختانه فرزندتون تو این سِن عاشقِ روتینِ و شما می تونید از این علاقه برای آموزش نکات بهداشتی به نفع خودتون استفاده کنید.

شستشوی دست رو به بخشی از روتین غذا خوردن و بازی کردن تبدیل کنید. بهش بگید: مامانی یادت باشه ما هر وقت از بیرون میایم باید دستامونو بشوریم. موقع شام خوردن بهش بگید: اول دستاتو بشور و بعد بیا رو سفره بشین.

روش های مختلفی رو امتحان کنید تا بالاخره راهی که برا فرزندتون موثره رو پیدا کنید.

  • وسایل شستشو مثل صابون، مایع دستشویی و مایع ضدعفونی کننده رو در دسترس کودک قرار بدین.
  • بهش یاد بدین که وقتی میخواد سرفه یا عطسه کنه، آرنجش رو جلو دهنش بگیره. به جای اینکه اونا رو تو محیط پخش کنه.
  • وقتی بینی اش پُره، بهش یاد بدین که چجوری تو دستمال کاغذی فین کنه. فین کردن چیزی نیست که کودک چهار ساله شما به صورت ذاتی بَلَد باشه.

مقاله بعدی: چهار و نیم سالگی کودک

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...