رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته دوم بیست و یک ماهگی کودک

هفته دوم بیست و یک ماهگی

در هفته دوم 21 ماهگی کودک از دویدن و بالا رفتن او از پله‌ها و کار بر توپ می‌گوییم. به سراغ پرخاشگری کودکان نوپا می‌رویم و دلایل آن را بررسی می‌کنیم. در نهایت نیز از نحوه معرفی غذاهای جدید به کودک خواهیم گفت. تا انتها با ما همراه باشید.

دویدن و بالا رفتن

در هفته دوم 21 ماهگی کودک نوپای شما احتمالا می‌تواند بدود. او ممکن است تمایل داشته باشد خودش از پله‌ها بالا رود. اما برای پایین آمدن از آن به کمک شما نیاز دارد. او همچنان روی کار با توپ از جمله پرت کردن، ضربه زدن و پریدن کار می‌کند. از جمله مهارت‌هایی که او دوست دارد تا دو سالگی به استادی برسد.

رفتار پرخاشگرانه و تهاجمی

کودکان نوپا برای اینکه مهم بودن داشته باشند، به زدن، هل دادن، گاز گرفتن، جیغ زدن و دیگر رفتارهای پرخاشگرانه متوسل می‌شوند. آن‌ها همچنین این رفتارها را نوعی آزمایش می‌دانند.

مثلا با خودش می‌گوید: اگر الان مریم رو بزنم، چه اتفاقی می‌افته؟ آیا اگه بردیا رو هم بزنم، همین اتفاق رخ می‌ده؟ دیگر عواملی که موجب این رفتارها می‌شوند، شامل ترکیبی از رشد مهارتهای زبانی، اشتیاق شدید برای استقلا و عدم توانایی در خود کنترلی هستند. این رفتارها تا زمانی ادامه می‎‌یابد که فرزندتان بالاخره بتواند احساسش را با کلمات بیان کند.

وقتی فرزند 21 ماهه تان با دیگر کودکان بازی می‌کند، چهار چشمی او را بپایید. درست در لحظه ای که خواست دیگران گاز بگیرد، بزند و هل دهد، او را از موقعیت دور کنید و با قاطعیت به او بگویید که زدن دیگران کار خوبی نیست. انتظار این را باید داشته باشید که تا زمان انجام ندادن این رفتار چند بار به او گوشزد کنید.

در صورتی که کودکی دیگر فرزند شما را هل داد یا زد و شما احساس کردید که فرزندتان ممکن است تلافی کند، حواس هر دو کودک را به فعالیت دیگری پرت کنید. بازی کردن آن‌ها را به دقت زیر نظر بگیرید تا اگر دوباره خواستند این کار را انجام دهند، در صورت نیاز دخالت کنید.

از طرفی دیگر وقتی با هم کاری را انجام می‌دهند، اسباب بازی‌هایشان را به یکدیگر می‌دهند و به آرامی کنار هم بازی می‌کنند، آن را تحسین کنید.

روش صحیح مقابله با پرخاشگری کودک

هرگز و تحت هیچ شرایطی برای یاد دادن رفتار به کودک را تنبیه بدنی نکنید. برخی از والدین کودک خود را می‌زنند تا او نیز درد آن را احساس کند. آن‌ها تصور می‌کنند که اگر کودک درد کتک زدن را احساس کند، دیگر تمایلی ندارد که دیگران را بزند.

خدمت این دسته از والدین که ما آن‌ها را سمی می‌دانیم باید عرض کنیم متاسفانه این رفتار تاثیر معکوسی خواهد داشت. اگر شما فرزندتان را بزنید و یا اجازه دهید او دیگران را کتک بزند، این پیام را منتقل کرده‌اید که کتک زدن دیگران کار خوبی است و اشکالی ندارد. در صورتی که من و شما به هیچ عنوان چنین چیزی را برای بچه‌هایمان نمی خواهیم.

کنجکاوی در مورد بدن

کودکان نوپا به طور طبیعی درباره همه چیز از جمله آلت تناسلی خود کنجکاو هستند. یادتان هست در ماه‌های قبل گفتیم او کم کم دست و پاهایش را می‌شناسد؟ این هم همان است. برای او جنبه جنسی ندارد، اگر چه برخی از پسربچه‌ها با دست زدن به آلت خود ممکن باعث نعوظ آن شوند.

این فقط احساس خوبی به آن‌ها می‌دهد. بر روی این کار کودک حساس نشوید و نادیده بگیرید که چنین چیزی را دیده‌اید. زیرا اگر شما حساس شوید از روی لجبازی و جلب توجه آن را بارها تکرار می‌کند. بنابراین به این رفتار کودک برچسب نزنید. حریم شخصی و فروتنی مفاهیمی هستند که ما هنوز آن را درک نکرده‌ایم.

اگر در مکانی عمومی هستید و کودک این کار را انجام می‌دهد، حواسش را به چیز دیگری پرت کنید. همچنین به او بفهمانید که بعضی از کارها فقط در خانه انجام می‌شوند. مثلا بگویید: لمس کردن بدن کاری هست که بیشتر مردم وقتی تنها هستند، اون رو انجام میدن. مثل وقتی که ما میخوایم دوش بگیریم و یا بریم دستشویی!

امتحان کردن غذاهای جدید

در هفته دوم 21 ماهگی کودک، اتفاقات میز غذا پیچیده تر از قبل می‌شود. فرزندتان حالا دیگر در هر لقمه ای که می‌رود بخورد به شکل، بو، رنگ، بافت و مزه آن توجه می‌کند. به او غذاهای جدیدی را پیشنهاد بدهید اما به هیچ عنوان او را مجبور نکنید که آن را بخورد. در نهایت پیشنهاد می‌کنیم خودتان غذای مورد نظر را خودتان بخورید.

بعد از مدتی میبینید که کودک کنجکاو می‌شود که آن را بخورد. یک جور دیگر نیز می‌توانید فرزندتان را به غذا خوردن تشویق کنید تا آن را بو کرده، لمس کند و حتی آن را لیس بزند. میپرسید چگونه؟ در مورد غذا صحبت کنید و آن را شرح دهید. مثلا بگویید: مامانی به این فلفل قرمز خوشگل نگاه کن. وای چقدر خوشمزه است. وقتی یه تیکه ازش میخورم شیرینی و تردی اون رو احساس می‌کنم.

مورد دیگری که اهمیت دارد، نحوه غذا خوردن کودک است. با وجود اینکه مهارت‌های حرکتی ظریف کودک رشد کرده و او می‌تواند قاشق و چنگال را بگیرد، همچنان دوست دارد با دستش غذا بخورد. می‌دانید دلیلش چیست؟ چون می‌داند که به کمک دستش می‌تواند غذای بیشتری بخورد. و اما همچنان پیشنهاد می‌کنیم که برای جلوگیری از خفگی کودک 21 ماهه خود غذاهایی مثل مرغ، ماهی، گوشت قرمز و سبزیجات را به صورت تکه تکه به او دهید.

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید