رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته سوم هجده ماهگی

هفته سوم هجده ماهگی

در هفته سوم هجده ماهگی می‌بینید که فرزندتان یکی از عروسک‌هایش و یا پتوی مورد علاقه‌اش را خیلی دوست دارند و برایش آرامش دهنده است. به فکر خرید دو یا سه عروسک و پتوی مورد علاقه‌اش باشید تا اگر گم شد، دچار دردسر نشوید. یکی دیگر از موضوعات این هفته به خواب کودک مربوط می‌شود. فرزند 18 ماهه شما احتمالا به زودی از دو وعده خواب در روز صرف نظر کرده و فقط دوست دارد یک بار بخوابد. وقتی هم که بیدار است، دوست دارد مدام ورجه وورجه کند. از مبل بالا می‌پرد، از پله‌ها بالا می‌رود، می‌دود. بنابراین بهتر است او را از گهواره‌اش بیرون کشیده و تشکش را بر روی زمین پهن کنید. البته اگر تا به حال این کار را انجام نداده باشید. 

رشد احساسی و اجتماعی کودک؛ علاقه به وسایل خاص

کودکان در این سن به اشیا خاص مثل پتو یا عروسک حیوانی به یک دلیل علاقه مند ‌می‌‎شوند. آن‌ها جایگزین پدر و مادرش هستند و وقتی استرس می‌گیرد و یا می‌ترسد، با آن‌ها آرام می‌شود. کودک نوپای  هر روز اتفاقات زیادی را تجربه می‌کند. صداها و کلمات زیادی را می‌شنود که ممکن است امنیتش را تهدید کند. بغل گرفتن عروسک حیوانی و یا پتوی مورد علاقه اش در مواقعی که استرس دارد و مریض یا خسته است، امنیتی که نیاز دارد را برایش فراهم می‌کند.

 به شما پیشنهاد می‌کنیم که از وسایل مورد علاقه دو یا سه عدد داشته باشید. معمولا بو و ظاهر یک عروسک  یا پتو آن را خاص می‌کند. اما این عروسک ممکن است کثیف یا گم شود. برای جلوگیری از این کار از هر کدام دو عدد داشته باشید و به تناوب آن را عوض کنید تا هر دو برایش آشنا به نظر برسد.

خواب کودک و چرت زدن در طول روز

در هفته سوم هجده ماهگی و ماه بعد از آن فرزند شما ممکن است از خواب صبح صرف نظر کند. این مساله برای هر دو شما اهمیت دارد چون یک بار چرت زدن کافی نیست و دو بار چرت زدن ممکن است زیاد از حد باشد و باعث شود که او نصف شب بخوابد. زمانی که می‌خواهید چرت بعد از ظهر او را قطع کنید، شاید بخواهید زمان چرت زدن بعد از ظهر او را کمی جلو بیندازید. یعنی به جای اینکه دو بار در ساعت‌های 10 صبح و 2:30 بعد از ظهر بخوابد، او را در ساعت 12:30 بخوابانید.

رشد فیزیکی کودک؛ راه رفتن، بالا رفتن و ….

بیشتر کودکان هجده ماهه مشکلی برای راه رفتن ندارند و میتوانند به راحتی نشسته و اشیا را از روی زمین بردارند. چند لحظه در آنجا متوقف شده و بعد سراغ کار دیگری بروند. همین چند هفته یا چند ماه پیش بود که فرزند شما به کمک مبل راه میرفت و دستان شما را میگرفت. بنابراین اگر این زاویه به آن نگاه کنیم، چابکی او در هفته سوم هجده‌ ماهگی فوق العاده است. هجده ماهگی ماهی است که کودک مهارت‌هایش را ترکیب می‌کند. این ترکیب به یک لذت برای کودک تبدیل می‌شود. او از شما اجازه می‌گیرد تا از پله‌ها بالا رود. از شما می‌خواهد به جای اینکه او را بغل بگیرید، بر روی زمین راه برود. البته کماکان نیاز دارد که شما دستش را بگیرید.

او می‌خواهد تمایل زیادی به بالا رفتن از ارتفاعات مثل مبل، صندلی و .. را دارد. موضوع جایی جذاب می‌شود که او بعد از بالا رفتن یاد می‌گیرد که خودش پایین بیاید.

نکته:

حالا که فرزند شما به راه افتاده و در سراسر خانه سرک میکشد، امنیت خانه را تضمین کنید. دستگیره درب حمام و دیگر مناطقی که می‌دانید برایش خطر دارد را امن سازید.

یکی از دیگر از اتفاقات ممکن این است که او مهارتهای فیزکی اش را با بالا رفتن از گهواره آزمایش می‌کند. یعنی سعی می‌کند از گهوراه بالا برود. اگر چنین چیزی را مشاهده کردید، تشک او را در پایین ترین ارتفاع ممکن قرار دهید. اگر دوباره دیدید که این کار را تکرار می‌کند، او را به تختخواب مخصوص کودکان منتقل کنید تا حداقل خطر افتادن او وجود نداشته باشد.

پیشنهاد تربیتگرام بازی لِی لِی

اگر کودک نوپای شما به راحتی راه میرود و بالا پایین میپرد، با او بازی لِی لِی انجام دهید. او عاشق لِی لِی کردن است بخصوص اگر با شما بازی کند. یکی از دست‌های فرزندتان را بگیرید و به او نشان دهید که چگونه بر روی یک پایش بایستد و لِی لِی کند. احتمالا اول این کار برایش سخت است و او نمی‌تواند بر روی یک پا لِی لِی کند. اما همین که شما آن را انجام دهید، او خوشحال می‌شود که از شما تقلید کند.

نکته:

اگر از اینکه فرزندتان هنوز راه نمی‌رود نگران هستید، با یک پزشک صحبت کنید. برخی از کودکان اینقدر خوب چهار دست و پا می‌روند که تمایلی به راه رفتن از خود نشان نمی‌دهند. برخی از افتادن می‌ترسند و تنها تعداد محدودی هستند که به دلایل مشکلات رشدی و پزشکی نمی‌توانند راه بروند.

چه کار باید کرد؟

همان کارهایی که در ماه‌های قبل گفتیم. هر وقت می‌ایستد و یا به کمک مبل راه می‌رود، او را تشویق کنید. وقتی قدم برمی‌دارد، عروسکی در دست او قرار دهید. شاید این حواس پرتی به عروسک باعث شود که بدون اینکه متوجه شود چند گام بردارد.

چند قدم دور تر از فرزندتان ایستاده و دستهایتان را به حالت بغل گرفتن قرار داده تا به سمت شما بیاید.

بازی کردن کودک با وسایل خانه

کلید، شانه و چاقوی آشپزخانه. این‌ها ابزاری هستند که کودک نوپای شما هر روز می‌بیند که از آن استفاده می‌کنید. حالا او می‌خواهد خودش این ابزار را امتحان کرده و ببیند چطور کار می‌کنند. مثلا ممکن است ناگهان متوجه شوید که او می‌خواهد غذایش را با چاقو تکه کرده و یا از سشوار برای خشک کردن موهایش استفاده کند. سشوار که از قدیم وسیله مورد علاقه بچه‌ها بوده و هست. جارو برقی هم همینطور. او علاقه زیادی به سویچ ماشین از خود نشان می‌دهد و می‌خواهد دَرِ ماشین را خودش باز کند. دیگر به شما بستگی دارد که بخواهید کدام کار را به او بسپارید.

ممکن است برخی مواقع مجبور شوید که با درخواست فرزندتان موافقت کنید. مواقعی که او می‌خواهد خودش به تنهایی آن کار را انجام دهد؛ حتی با وجود اینکه می‌داند به کمک شما نیاز دارد. احتمالا بهترین استراتژی آن است که به او اجازه دهید کار را خودش انجام دهد. البته اگر خطری او را تهدید نکند.

شما می‌توانید از اشتیاق او برای کمک گرفتن استفاده کنید. او را تشویق کنید تا به شما در برگرداندن اسباب بازی‌ها به جعبه، مرتب کردن کتاب‌ها کمک کند. می‌توانید او را تشویق کنید که با استفاده از قاشق غذا بخورد. همچنین می‌توانید با شکستن کارها به بخشهای کوچکتر و مراحل مشخص به او در انجام کارها کمک کنید.

امن ماندن

معمولا اتفاقات ناگوار برای کودکان نوپا در زمان‌هایی که محیط خانه شلوغ، پر سر و صدا و پر از استرس است، می‌افتد. مثلا وقتی برای خوردن صبحانه عجله دارید، برای شام، در مهمانی‌ها و یا تعطیلات آخر هفته. این‌ها زمان‌هایی هستند که والدین احتمالا برای چند لحظه حواسشان پرت می‌شود. بنابراین با توجه به این واقعیت کمی با آرامش برخورده کرده و محیط را امن کنید. از جمله حوادث رایجی که برای کودکان نوپا رخ می‌دهد می‌توان به افتادن از پنجره، پله‌ها، میز و صندلی اشاره کرد. معمولا دستشان را با ماهیتابه می‌سوزانند و موادی که نباید را در دهانشان قرار می‌دهند. این‌ها رایج ترین اتفاقاتی است که ممکن است برای یک کودک بازیگوش رخ دهد.

برچسب ها

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید