رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته چهارم هفده ماهگی

هفته چهارم هفده ماهگی

به هفته چهارم هفده ماهگی رسیدیم. قبول داریم که کودکان نوپا واقعا بامزه و دوست داشتنی هستن، اما لبخند زدن به رفتارهای نادرست‌شان سیگنال اشتباهی برای آن‌ها می‌فرستد. در واقع این پیام واضح را به او می‌دهید که: کاری که انجام می‌دهی خوب است! بنابراین وقتی با او مخالفت می‌کنید، مراقب زبان بدنتان باشید. او در این هفته راه‌های مختلف ارتباط برقرار کردن مثل دست تکان دادن، خندیدن و بازی دالی موشه را امتحان می‌کند و شاید شما را ببوسد و یا در آغوش بگیرد. او بیشتر متوجه این موضوع شده که فرد مستقلی از شماست. اگر چه هنوز برای تامین خواسته‌هایش به شما پناه می‌برد.

قرار دادن محدودیت

کودکان نوپا حتی زمانی که کار اشتباهی انجام می‌دهند نیز بامزه هستند. نخندیدن به رفتارهای آن‌ها واقعا کار حضرت فیل است. ولی اگر از ما می‌شنوید به این کارهایش نخندید چون پیام اشتباهی برایش ارسال می‌شود. اینکه برای شما مهم نیست و اشکالی ندارد اگر با کفش بر روی مبل بالا و پایین بپرد و یا همه برگه های دستمال کاغذی را جعبه اش بیرون بیاورد.

درست است که کودک 17 ماهه شما کلمات زیادی را متوجه می‌شود ولی هنوز راه اصلی او برای برقراری ارتباط زبان بدن است. خندیدن به کارهای اشتباه او فقط نشان می‌دهد که شما موافق آن کار هستید. حتی اگر موافق آن نباشید.

وقتی رفتاری از او سر می‌زند که با آن موافق نیستید، حالت چهره و صدای شما باید آن مخالفت را نشان دهد. توجه کنید که بر سرش فریاد نکشید ولی اخم کرده و با صدای قاطع بگویید که موافق این کار نیستید و برایش محدودیت بگذارید. در رفتارتان ثبات داشته باشید. اینطور نباشد که یک بار مخالفت کنید و دفعه دیگر کاری به کارش نداشته باشید. کودک شما با این رفتار سردرگم شده و ممکن است پیام شما را اشتباه متوجه شود.

جنگ بر سَر نشاندن کودک بر صندلی مخصوص ماشین

قرار دادن کودکان نوپا در صندلی مخصوص ماشین مانند این است که بخواهید یک گربه را بر روی آن بنشانید. او ناله می‌کند، جیغ می‌زند و یا شاید به شما چنگ نیز بندازد. بدون شک کودکی که به تازگی راه افتاده و دوست دارد دنیا را کشف کند، نشستن در صندلی مانند بودن در زندان است. البته ما می‌دانیم که برای امنیتش لازم است.

می‌توانید از کمک او برای بستن کمربند استفاده کنید. به او بگویید یکی از بندها را بگیرد تا شما بتوانید کمربند را قفل کنید. حواسش را پرت کنید. اسباب بازی یا کتاب مورد علاقه‌اش را همراه خود ببرید. برایش آهنگی کودکانه بخوانید. یک کار خنده دار انجام دهید. مثلا چشم هایتان را ببندید و وانمود کنید او را نمی‌بینید. قلقلک دادن او نیز می‌تواند کمک کننده باشد. همه این موارد به شما کمک می‌کنند که راحت تر تسمه و کمربندهای صندلی را ببندید. موفق باشید.

رفتار کودک 17 ماهه

کودک نوپای شما حتی در این سن نیز میداند که اگر رفتار خوبی داشته باشد، پاداش آن بغل، خنده و بوسه اطرافیان است. اگر رفتارش بد باشد، با مخالفت و چهره اخم آلود روبرو می‌شود. همه این‌ها را متوجه می‌شود. چیزی که ممکن است شما را شگفت زده کند، سرعت یادگیری کودک است. او به سرعت متوجه می‌شود که رفتار خوب و بد برای اطرافیانش معنی دار است. او می‌داند رفتاری مثل کوبیدن اسباب بازی بر روی میزو کشیدن دم گربه با اخم شما ربرو می‌شود.

رفتار اجتماعی کودک شما در هفته چهارم هفده ماهگی شامل دست تکان دادن، خندیدن و بازی دالی موشه می‌شود. اما این رفتارها قدم‌های اولیه در شکل گیری رفتار اجتماعی کودک است. کودک 17 ماهه شما نشانه‌هایی از محبت را نیز از خود بروز می‌دهد. مثلا وقتی او را می‌بوسید و یا در آغوش می‌گیرید، تمایل دارد که این کار را تقلید کند.

شخصیت مستقل کودک

به سراغ یکی دیگر از جنبه‌های تفاوت کودک در این هفته می‌رویم. فرزند شما وقتی در دوران نوزادی قرار داشت، نمی‌توانست بین شما ،خودش و همچنین هر چیزی که می‌بیند، تمایز قائل شود. نهایتا شنیدن، دیدن، بوییدن و لمس کردنِ چیزهایی که در محیط اطرافش قرار دارند باعث می‌شد بفهمد یک فرد جدا از شماست.

در هفته چهارم هفده ماهگی متوجه می‌شود که یک فرد منحصر به فرد است اما هنوز برای تامین نیازهایش از شما کمک می‌گیرد. مثلا اگر یکی از اسباب بازی‌هایش را نمی‌خواهد و دستش به آن نمی‌رسد، با ارتباط چشمی و حالات بدن(دست دراز کردن) به شما می‌فهماند که آن را می‌خواهد. یک مثال دیگر: وقتی دوست ندارد از پله ها بالا رود اما چون مصمم است که آن را انجام دهد، دست شما را می‌گیرد تا به او کمک کنید.

در این دوران کودک نوپای شما می‌داند که دنیا حول او می‌چرخد و اینکه قدرت زیادی دارد. او از توجه، شگفتی و قدردانی شما از دستاوردهایش استفاده می‌کند تا تلاش بیشتری انجام دهد. دوست دارد در هر کاری که وارد می‌شود، موفق شود. البته من و شما می‌دانیم غیر ممکن است انسان دست به هر کاری بزند، موفق شود.

تکنیک سری کمک به کودک در انجام کارها

ممکن است مشاهده کنید که قصد دارد یک جعبه سنگین را حمل کند. شما می‌دانید از عهده‌اش بر نمی‌آید ولی او در انجام آن اصرار دارد. با شکستن کارها به بخش های کوچکتر فرزندتان را در این راه کمک کنید. به او بگویید که تلاشش را تحسین می‌کنید و بخصوص وقتی قادر نیست آن را انجام دهد، از تلاشش قدردانی کنید.

مامانی سبد لباس ها خیلی سنگینه. میدونم از اینکه نمیتونی اون رو برداری، ناامید شدی. بذار کمکت کنم. یه مقدار از لباس ها رو مامانی برداره و بقیه اش رو تو بیار. باشه؟

ممکن است فرزند شما بخواهد کاری را انجام دهد اما از اینکه خیلی کوچک است ناامید می‌شود. به شما پیشنهاد می‌کنیم با بازی آشپزی به او کمک کنید که از این ناامیدی خارج شود. سبد کوچک برای خرید سوپر مارکت و لوازم آشپزی کوچک برای رشد رفتاری فرزند 17 ماهه شما فوق العاده است.

در هفته اول هجده ماهگی کودک نوپای شما که به تازگی استقلالش را شناخته، دوست دارد هر کاری که شما انجام می‌دهید را تکرار کند. خب حالا یک کودک مستقل داریم که کنترلی بر روی رفتارش ندارد. فکر می‌کنید نتیجه آن چیست؟ بله درست است لجبازی! آرام باشید و در مقابل پذیرش تمام تقاضاهای کودک مقاوت کنید. از بروز مسائلی مانند خستگی بیش از حد، گرسنگی و هیجان زیاد کودک جلوگیری کنید. در نهایت لجبازی علاوه بر اینکه برای شما ناخوشایند است، در آینده کودک تاثیر شدیدتری دارد. بنابراین بهتر است بهترین تصمیم را بگیرید. در ادامه درباره رشد فیزیکی و زبانی کودک نیز به طور مفصل صحبت میکنیم.

رشد فیزیکی؛ جوراب عوض کردن و آموزش دستشویی

کودک نوپای شما در هفته اول هجده ماهگی استقلال خود را به شیوه‌های مختلفی به رخ می‌کشد. مثلا احتمالا می‌تواند به تنهایی جوراب‌ها و یا پوشکش را درآورد. درآوردن لباس و پوشیدن آن به صورت کلی در ماه‌های بعدی رخ می‌دهد. قضیه برای مسواک زدن نیز به همین منوال است. البته شاید الان مسواک بزند. منتها علاوه بر اینکه شکل مسواک زدنش متفاوت است، به کمک شما نیاز دارد. سوال اینجاست: آیا آموزش دستشویی رفتن به کودک نیز در این هفته امکان پذیر است؟

پاسخ سرراست و کوتاه به این موضوع: بستگی به شرایط کودک دارد. اگر دغدغه آموزش دستشویی رفتن به کودک داشته و می‌خواهید آن را به صورت اصولی انجام دهید، این مقاله آموزشی ما درباره از پوشک گرفتن را با دقت بخوانید.   

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید