رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

تست پاپ اسمیر بعد از زایمان

تست پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر یا آزمایش اسمیر از جمله آزمایش‌های غربال‌گری است که برای تشخیص سرطان یا عواملی که منجر به سرطان گردن رحم خواهند شد، به کمک نمونه برداری و آزمایش سلول‌شناسی گردن رحم انجام می‌گیرد. توصیه می‌شود این آزمایش به صورت مرتب (اغلب سالانه) برای زنان انجام شود. جالب است بدانید که در ایالات متحده آمریکا‌، آزمایش اسمیر برای زنان ۲۱ ساله تا ۶۵ ساله توصیه می‌شود و اینکه آزمایش پاپ اسمیر توسط پزشکی یونانی به نام جورجیوس پاپانیکولائو ابداع شد و به یاد او نامگذاری شد. در ادامه درباره چگونگی این آزمایش، بهترین زمان انجام آن و شرایط مناسب برای انجام آزمایش خواهیم گفت. با ما همراه باشید.

تست پاپ اسمیر چیست؟

در آزمایش پاپ اسمیر، پزشک توسط برس سرویکس نمونه‌ها را برمی‌دارد یا توسط اسپکولوم دهانه دستگاه تناسلی را باز کرده و با اسپاچولا نمونه‌ها را از رحم و گردن رحم برمی‌دارد.

نمونه‌ها برای تشخیص سلول‌های ناهنجار به آزمایشگاه منتقل شده و زیر میکروسکوپ مشاهده می‌شوند. جهت انتقال این لام‌ها از فولدرهای لام می‌توان استفاده کرد. این روش جز تشخیص سلول‌های سرطانی مرتبط با HPV، نشان‌دهنده عفونت‌های رحمی نیز است.

انواع روش های تست پاپ اسمیر

آزمایش پاپ اسمیر به دو روش انجام می‌شود. روش سنتی و قدیمی‌تر انجام تست پاپ اسمیر، انتقال سلول‌های برداشته شده از مجاری واژن و دهانه رحم توسط وسایل نمونه‌برداری به یک اسلاید شیشه‌ای است. اما این روش مزایا و معایبی دارد که در ادامه می‌گوییم. عیب این روش آن است که حدود ۸۰ درصد سلول‌ها بر روی وسایل نمونه‌برداری باقی‌مانده و دور ریخته می‌شوند. مزیت این روش کم‌هزینه‌تر بودن آن است. جالب است بدانید که تا اواسط دهه ۹۰ تنها این روش استفاده می‌شد.

روش «تین پرپ» که کارایی بیشتری دارد در اواسط دهه ۹۰ معرفی شد. در این روش تمام سلول‌های برداشت شده به یک محلول نگهدارنده و سپس بر روی یک اسلاید شیشه‌ای منتقل می‌شود. هنگام انتقال سلول‌ها از محلول به اسلاید شیشه‌ای در روش تین پرپ، مواد غیر تشخیصی مانند سلول‌های خون، سلول‌های التهابی و موکوس حذف می‌شوند و آزمایشگر تنها سلول‌های دهانه رحم را منتقل می‌کند. همچنین سلول‌های دهانه رحم به صورت تک لایه به اسلاید منتقل می‌شوند؛

بنابراین هم‌پوشانی سلول‌های پوششی که در روش قدیمی وجود دارد و نیز احتمال پوشیده شدن یک سلول غیرطبیعی از بین می‌رود و قدرت تشخیصی تست پاپ اسمیر افزایش می‌یابد. همچنین هنگام انتقال سلول‌های دهانه رحم به محلول، می‌توان همزمان سلول‌های سرطانی و احتمال وجود HPV و عفونت‌های کلامیدیایی و سوزاک را بررسی کرد. نزدیک به ۹۰ درصد تست‌های پاپ اسمیر در آمریکا به روش تین پرپ است. این روش پرهزینه‌تر از روش سنتی است.

چه زمان‌هایی تست پاپ اسمیر را انجام دهیم؟

تکرار آزمایش‌های غربالگری از کشوری به کشور دیگر متفاوت است؛ توصیه می‌شود به صورت منظم سه سال یک بار تا سن ٦٥سال تست پاپ اسمیر انجام شود و از سن ۶۵ سالگی به بعد، در صورت منفی بودن نتایج تست‌های پیشین، دیگر نیازی به غربالگری نیست. در سن بالای سی سال می‌توان در صورت انجام همزمان تست پاپ اسمیر با تست اچ پی وی، تست پاپ اسمیر را هر پنج سال یک بار انجام داد.

بهترین زمان انجام آزمایش پاپ اسمیر

بهترین زمان انجام آزمایش، فاز پرولیفراتیو از چرخه قاعدگی یعنی حدود روز ۱۵ چرخه قاعدگی است. مراجعه‌کننده باید از یک هفته پیش از:

  • آزمایش کِرِم‌ها و پمادهای واژینال استفاده نکرده باشد.
  • از ۴۸ ساعت پیش دوش واژینال استفاده نکرده باشد.
  • از ۲۴ یا ۴۸ ساعت پیش آمیزش جنسی نداشته باشد.
  • پیش از آزمایش پاپ اسمیر معاینه واژینال نشده باشد.

پس از اینکه شرایط مناسب برای انجام آزمایش را شرح دادیم، ترجیح میدهیم درباره موضوعی بگوییم که متاسفانه بسیاری نسبت به آن بی توجه هستند. منظورمان دوش واژینال است. همانطور که از اسمش میتوان حدس زد، دوش واژینال یک روش جهت شستن واژن است. معمولاً از دوش واژینال برای از بین بردن بوی نامطبوع واژن، شستن ترشحات قاعدگی پس از پریود، جلوگیری از بیماری‌های مقاربتی و همچنین جلوگیری از بارداری (پس از آمیزش جنسی) استفاده می‌شود.

اما دقت کنید که دوش واژینال روش مناسبی برای جلوگیری از بارداری نیست. علاوه بر آن خطراتی برای سلامتی دارد و موجب مشکلاتی مانند سرطان دهانه رحم ،بیماری التهابی لگن و همین‌طور افزایش بیماری‌های آمیزشی می‌شود.

منبع: ویکی پدیا

برچسب ها

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید