Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/home/tarbiatg/domains/tarbiatgram.com/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/) is not within the allowed path(s): (/home/h205593/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php81/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php81/lib/php/) in /home/h205593/domains/tarbiatgram.com/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 17
هفته سوم بیست و چهار ماهگی | تقلید از بچه های بزرگتر | تربیتگرام| آموزش فرزندپروری
رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته سوم بیست و چهار ماهگی

هفته سوم 24 ماهگی

هفته سوم 24 ماهگی رفتاری جدید در کودک پدیدار ‌‌می‌شود. او تمایل دارد که از بچه های بزرگتر از خودش تقلید کند. در مورد این موضوع به طور مفصل بحث ‌‌می‌کنیم. اما وقت آن رسیده که فرزندتان بتواند لباس هایش را خودش بپوشد. به شما تکنیکی ‌‌می‌گوییم که این کار را برایش راحت تر کند. در آخر هم ‌‌می‌گوییم اگر بر روی مساله ای تربیتی توافق ندارید، چگونه به بهترین شکل با آن روبرو شوید.

تقلید از بچه های بزرگتر

در هفته سوم 24 ماهگی کودک شما احتمالا به بازی کردن با بچه های بزرگتر و تقلید از آن ها علاقه مند است. بنابراین اگر بردار یا خواهر بزرگتری دارد، از اینکه تمام روز به دنبال فرزند بزرگترتان باشد، تعجب نکنید.

مثلا ممکن است بخواهد مثل خواهر یا برادر بزرگتر فوتبال بازی کند، با او کشتی بگیرد و خیلی کارهای دیگر را انجام دهد. همچنین احتمال دارد که با دادن غذا به برادر یا خواهر بزرگترش محبت او را به دست آورد. کودک 24 ماهه شما به این موارد اکتفا نکرده و با شکلک درآوردن سعی ‌‌می‌کند هر دو شما را بخنداند.

هنوز ‌‌‌‌می‌خواهیم کمی درباره خانواده هایی بگوییم که دو فرزند دارند. یکی از چالش هایی که تمام خانواده های دو فرزنده با آن مواجه ‌‌می‌شوند، دعوا بر سر مالکیت اسباب بازی است. هر کسی اعتقاد که آن اسباب بازی به او تعلق دارد.

برای اینکه درگیر این دعواها نشوید، از چند اسباب بازی دو عدد بخرید. بدون شک قرار نیست از همه اسباب بازی ها دو تا داشته باشید. منظورمان اسباب بازی های مورد علاقه شان است. مثلا اگر کودک شما عاشق کامیون هایش است، یکی دیگر برای برادر یا خواهرش بخرید.

وقتی ‌‌‌‌می‌خواهید روزی برای بازی کودک در کنار دیگر بچه ها برنامه ریزی کنید، مطمئن شوید که حتما استراحتش را کرده و در مود خوبی باشد. اگر فرزندتان معمولا در بین ساعت های یک تا سه بعد از ظهر چرت ‌‌می‌زند، بازی کردنِ دمِ ظهر دردسر آفرین خواهد بود. پیشنهاد ‌‌می‌کنیم زمان بازی آن ها را بین 30 تا 60 دقیقه قرار دهید و برای این سنش کافی خواهد بود.

وقتی ‌‌‌‌می‌خواهید روزی برای بازی کودک در کنار دیگر بچه ها برنامه ریزی کنید، مطمئن شوید که حتما استراحتش را کرده و در مود خوبی باشد. اگر فرزندتان معمولا در بین ساعت های یک تا سه بعد از ظهر چرت ‌‌می‌زند، بازی کردنِ دمِ ظهر دردسر آفرین خواهد بود. پیشنهاد ‌‌می‌کنیم زمان بازی آن ها را بین 30 تا 60 دقیقه قرار دهید و برای این سنش کافی خواهد بود.

لباس پوشیدن و درآوردن لباس

هر قدر به دو سالگی کودک نزدیک تر ‌‌می‌شویم، او احتمالا ‌‌می‌تواند لباس هایش را خودش درآورده و آن ها را دوباره بپوشد. کاری که ماه‌هاست برای آن تلاش ‌‌می‌کند. برای کودک راحت تر است که لباس های مثل تیشرت، کاپشن و شلوار زیپ دار را بپوشد و درآورد. او حتی ممکن است لباس پوشیدن را یک بازی سرگرم کننده ببیند.

کلاه، حوله و دستمال گردن را در اختیار کودک بگذارید و اجازه دهید با آن ها بازی کند و مثلا خودش را دور حوله بپیچد. قطعا از این حالت ‌‌می‌توان عکس های بسیار بامزه و خاطره انگیزی گرفت و در آلبوم گذاشت.

از نظر رشد فیزکی کودک 23 ماه و سه هفته ای شما آنقدر پیشرفت کرده که ‌‌می‌تواند برای برداشتن اشیا کمرش را خم کند. یعنی دیگر نیازی به نشستن نیست. او بر روی پایش می‌ایستد و احتمالا با استفاده از هر دوپایش پرش انجام می‌دهد. همچنین ‌‌می‌تواند بدون کمک شما از پله بالا و پایین برود.

چه کاری می‌توان انجام داد:

لباس هایی بخرید که حداقل دکمه، قلاب و موارد دیگر را داشته باشد تا کودک یاد بگیرد لباسش را خودش بپوشد. برای کودک راحت‌تر است که لباس ها و شلوارهای بدون دکمه و کفش های چسبی را بپوشد. کشو و کمد کودک را از این لباس ها پر کنید و ببینید که چگونه خودش را سرگرم ‌‌می‌کند. اینگونه از کشمکش‌هایی که در طول صبح دارید نیز جلوگیری ‌‌می‌شود.

چک کردن امنیت کودک

هر دوره همانطور که خوبی های بسیار زیادی دارد، خطراتی را نیز با خود به همراه خواهد داشت. با نزدیک شدن به تولد دو سالگی کودک بهتر است امنیت خانه تان را مورد بازنگری قرار دهید.

حالا که قد کودک بلند تر شده، بیشتر حرکت ‌‌می‌کند و به معنای واقعی ماجراجوست، ضرورت این کار بیش از همیشه احساس ‌‌می‌شود.

او به جاهایی ‌‌می‌رود که قبلا تصورش نیز برایتان سخت بود. او ممکن است از میزها، پیشخوان آشپزخانه، کابینت و یخچال بالا رود. جاهایی که قبلا نسبت به آن ها علاقه نداشت و حالا با بزرگتر شدن ‌‌می‌تواند آن ها را کشف کند. یکی دیگر از مکان مورد علاقه و در عین حال بسیار خطرناک برای کودک زیرزمین است. بنابراین به نظر می‌رسد که در امنیت کودک خود باید بازنگری جدی انجام دهید.

چگونه این وضعیت را کنترل کنیم؟

خبر خوب اینکه کودک اکنون معنی کلمه «نه» را متوجه ‌‌می‌شود. وقتی کوچک‌تر بود، چاره ای جز دور کردن اشیا خطرناک از دسترسش نداشتید. هنوز ‌‌می‌توانید این کار را انجام دهید و موثر است.

اما یک راه دیگر نیز وجود دارد. حالا که کودک ‌‌می‌تواند کمی حرف بزند و کلمه نه را متوجه ‌‌می‌شود، پیشنهاد ‌‌می‌کنیم از کلمات استفاده کنید. به صورت قاطع و شفاف به کودک بگویید که برخی از رفتارها مثلا دست زدن به اجسام نوک تیز قابل پذیرش نیستند. 

عدم تفاهم درباره تربیت کودک

ما آدم ها هر کدام شخصیت و دیدگاه های متفاوتی داریم. در این شرایط کاملا طبیعی است که درباره نحوه بزرگ کردن بچه تفاهم نداشته باشیم. وقتی شما و همسرتان درباره موضوعی با یکدیگر اختلاف دارید، برای شخصیت کودک بهتر است که موضعی یکسان از پدر و مادرش بشنود.

هیچ وقت جلوی کودک با یکدیگر جر و بحث و دعوا نکنید. اختلاف هایتان را وقتی بایکدیگر در میان بگذارید که کودک حضور نداشته باشد.

داشتن ثبات رفتاری یکی از عوامل کلیدی فرزندپروری است. با همسرتان درباره مسائل مهم صحبت کنید تا به توافق برسید. به جای اینکه روش های یکدیگر را زیر سوال ببرید و مورد هجوم قرار دهید، توضیح دهید که چرا فکر ‌‌می‌کنید روش شما بهتر است. همچنین پیشنهاد ‌‌می‌کنیم به جای بحث های کلی در مورد موضوعی خاص صحبت کرده و سعی کنید با یکدیگر به توافق برسید.

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید