رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته دوم بیست و چهار ماهگی

هفته دوم 24 ماهگی

هفته دوم 24 ماهگی را با ترس‌های به ظاهر خنده دار کودک شروع ‌‌می‌کنیم. ترس‌‌هایی که از تخیل او ناشی می‌شود. به شما ‌‌می‌گوییم که چطور با آن مقابله کنید. پس از آن رشد خارق العاده ذهن کودک نسبت به دوران نوزادی را بررسی کرده و بازی‌هایی برای تقویت آن‌ها پیشنهاد ‌‌می‌کنیم. در پایان نیز درباره توقف رشد فرزندتان از نظر وزنی و قطع پستانک توضیحاتی خواهیم داد.

چسبیدن و وابستگی عاطفی

در هفته دوم 24 ماهگی اگر کودک خوشحال و شاد و خندان شما که دوست داشت همه چیز را امتحان کند، بهانه‌گیر شد و به شما چسبید، احتمالا نگران می‌شوید که چه خبر شده؟ اگر فرزندتان چنین رفتاری از خود نشان داد، به دلیل آن است که تخیلاتش بر او مسلط شده‌اند.

مثلا  ممکن است بترسد که جاروبرقی او را همانند اسباب بازی‌هایش جارو ‌‌می‌کند. یا اینکه وقتی در وان حمام هستید و کفشور را برمیدارد، میترسد که به درون سوراخ برود. اینگونه ترس‌‌ها اگرچه ممکن است از نظر شما غیر منطقی باشد، برای کودکی که به تازگی بر روی پایش ایستاده کاملا واقعی هستند.

چگونه با این وضعیت مقابله کنیم؟

اول از همه به جای دست کم گرفتن ترس‌‌هایش آن‌ها را بپذیرید. به او بگویید: من می‌دونم که آب به درون سوراخ وان میره ولی نگاه کن من حتی نمیتونم دستم رو بذارم داخلش.

درباره اینکه چه چیزی فرزندتان را ناراحت کرده با او صحبت کنید. یادتان باشد کودک سراسر تخیل است و کلمات بسیار کمی را ‌‌می‌تواند بگوید. بنابراین به شما بستگی دارد که با سوال مناسب قضیه را متوجه شوید.

وقتی باید کمی از او دور باشید، از فرزندتان همانگونه خداحافظی کنید که قبلا انجام می‌کردید. یعنی همیشه از او خداحافظی کنید و به او بگویید کجا میروید. همچنین به او بگویید که چه کسی از او مراقبت ‌‌می‌کند و اینکه در کنارش جایش امن است. اگر برایتان مقدور است قبل از اینکه او را پیش پرستاری بگذارید، حتما با او وقت سپری نمایید.

حافظه و بازی کردن

چند ماه پیش زمانی که فرزندتان در دوران نوزادی قرار داشت، وقتی چیزی از جلوی چشمش برداشته میشد از ذهنش می‌پرید. یعنی حافظه او بسیار کوتاه مدت بود و ن‌‌می‌توانست چیزها را به خاطر بسپارد. اما حالا در هفته دوم 24 ماهگی ذهن او به آنقدر رشد کرده که مثلا او به خاطر می‌آورد عروسکش را در ماشین جا گذاشته است. حتی بعد از اینکه چند ساعت از آن می‌گذرد.

او همچنین ‌‌می‌تواند بین اشیا ارتباط برقرار کند. مثلا میمونی که در باغ وحش میبیند را با آنچه که در کتاب دیده، مرتبط ‌‌می‌کند. این یعنی یادش می‌ماند که این میمون را قبلا در کتاب دیده و اینها باید با هم ارتباط داشته باشند.

رشد ذهنی و شناختی او به این موارد ختم نمی‌شود. احتمالا متوجه شده‌اید که کودکتان ‌‌می‌تواند اشکال را درون حفره مربوطه قرار دهد. بیشتر کودکان نوپا بازی‌های هیجان انگیزتری که در آن ‌‌می‌توانند وانمود کنند نقشی را بازی کنند را ترجیح داده و انجام می‌دهند.

مثلا یک موز پلاستیکی برداشته و می‌خورند و پس از آن ‌‌می‌گویند که خوشمزه است. این‌‌ها قبل از زمانی است که کودک ‌‌می‌تواند یک بازی تخیلی (مثلا خاله بازی) را انجام دهد و در واقع پایه آن است.

چه کمکی می‌توانید انجام دهید؟

به کودک 24 ماهه تان بازی‌‌هایی بدهید که بتواند در آن چیزی را بسازد. مثلا چند لگو و بلوک خانه سازی به او دهید تا برج یا قطار بسازد. یک پازل کوچک دو یا سه قطعه ای برایش بخرید تا پس از حل کردن آن لذت به تنهایی تمام کردنش را بچشد. اساب بازی‌هایی مثل تلفن، صندوق فروشگاه، جعبه ابزار و سبد سوپرمارکت باعث می‌شود که کودک رفتار والدینش را تقلید کند.

بدن باریک و چابک

اگر به نظر می‌رسد رشد کودک در مقایسه با سال اول تولدش بسیار کم شده، درست فکر ‌‌می‌کنید. واقعیتش آن است که وزن فرزندتان در سال اول تقریبا سه برابر می‌شود.

درصورتی که در سال دوم بین 1 تا 2.5 کیلو به وزنش اضافه می‌شود. تازه، وضعیت ظاهری کودک نوپای شما شباهت چندانی با دوران نوزادی اش ندارد. او به وضوح لاغر شده و چربی‌هایش را از دست داده است.

مهم ترین دلیلش نیز راه رفتن و جنب و جوش بالاست. واقعیتش آن است که حتی نحوه حرکت کردنش نیز تغییر کرده است. حرکات خشک و پر از نوسان کودک نرم تر شده و او می‌داند چگونه ارتباط اعضای بدنش را باهم برقرار سازد. همچنین تا دوسالگی بیشتر کودکان ‌‌می‌توانند اسباب بازی‌‌ها را بکشند و شروع به دویدن ‌‌می‌کنند.

داستان ادامه دار پستانک

وقتی مهارت‌‌های زبانی کودک رشد ‌‌می‌کند، دیدن پستانک در دهان نوزاد کمی دلسرد کننده است. اگر نمی‌خواهید همیشه در دهان کودک پستانک ببینید، میزان استفاده او در طول روز را به زمان چرت زدن محدود کنید.

دقت داشته باشید که پستانک به او ضرر نمی‌رساند. ولی فکر کنم شما هم با ما هم نظر باشید که کودک همیشه پستانک در دهان مجالی برای حرف زدن پیدا نمی‌کند. بنابراین اگر نگران هستید، به فکر قطع کردن آن باشید. 

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید