رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته دوم بیست ماهگی کودک

هفته دوم بیست ماهگی

در هفته دوم بیست ماهگی کماکان درباره احساس ناامنی کودک و اینکه در این مواقع چه اقدامی انجام دهیم حرف خواهیم زد. کمی از مهارت‌های حرکتی و نحوه مراقبت از کودک گفته‌ایم و برای ساختن دامنه لغات کودک پیشنهادهایی بسیار کاربردی داده‌ایم. مطمئن باشید که از خواندن ادامه این نوشته پشیمان نمی‌شوید.  

جلوگیری از احساس نا امنی کودک  

حتی آرام‌ترین، نجیب‌ترین و حرف گوش‌کن‌ ترین کودکان نیز زمانی ناله می‌کنند، جیغ می‌زنند و دنیا را به هم می‌دوزند. این رفتارها نشان می‌دهد که کودک 20 ماهه‌تان از شما درخواست کمک دارد و چیزی وجود دارد که نمی‌تواند آن را به تنهایی انجام دهد یا اینکه از نظر احساسی اشباع شده است.  

یادتان باشد که کودک شما مدام کارهای مختلفی را تست می‌کند و امکان شکست او در برخی از این کارها وجود دارد. در آن صورت است که ممکن است به دلیل جلب توجه شما گریه کند.

آن را بپذیرید. به فرزندتان بگویید می‌دانید که ناراحت است. احساساتش را بپذیرید اما زیاد از حد این قضیه را بزرگ نکنید. اگر گریه می‌کند و به شما می‌چسبد، او را در آغوش بگیرید و حواسش را به چیز دیگری پرت کنید. احتمالا برایتان کار می‌کند. در صورتی که زار زار گریه می‌کند، به او توضیح دهید که وقتی گریه می‌کند نمی‌دانید منظورش چیست. از او بخواهید خواسته‌اش را بیان کند.  

در این دوران وجود عروسک حیوانی و یا پتویی که مورد علاقه کودک باشد، به آرام کردن اضطرابش کمک می‌کند. البته ممکن است کودکی چنین احساسی نسبت به عروسک یا پتویش نداشته باشد. امکانش وجود دارد. اما اگر چنین علاقه‌ای وجود داشت، کودک را به استفاده از آن تشویق کنید. مدتی را با کودکتان بازی کنید بخصوص اگر از مهد برمی‌گردد و مضطرب است.  

این رفتارها در آینده و وقتی که کودک کنترل بیشتری بر احساسش پیدا کرد، از بین می‌روند. زمانی که او فهمید در این جهان چه جایگاهی دارد.  

مهارت های حرکتی  

بیست ماهگی از جمله ماه‌های تولد است که شما نظاره گر ادامه تلاش فرزندتان برای رشد مهارت‌های حرکتی خواهید بود. می‌بینید که او از راه رفتن به عقب، طرفین و بالا و پایین رفتن از پله ها لذت می‌برد. او همچین می‌خواهد بدود یا حداقل برای آن تلاش می‌کند. راه رفتن او بیش از اینکه عجیب به نظر برسد، نشان دهنده اشتیاق بالای اوست.  

از یک کودک بازیگوش و سر به هوا هر چیزی برمی‌آید. بنابراین انتظار داشته باشید که ناگهان بیفتد. بهتر است جایی برای دویدنش مهیا سازید. همچنین از آنجایی که در خانه مبل و میز و صندلی وجود دارد، گوشه‌های تیز آن را با استفاده از کاور بپوشانید.  

یادتان باشد که کودک 20 ماهه شما درکی از فاصله ندارد. بنابراین قبل از اینکه بداند قرار است چه بلایی سرش بیاید، می‌افتد و همیشه نمی‌تواند به موقع ترمز بگیرد. پیشنهاد می‌کنیم اگر در خانه‌تان پله وجود دارد، حتما در بالا و پایین پله‌ها نرده قرار دهید تا فرزندتان را از بروز خطر حفظ کنید.  

ساخت دامنه لغات  

دامنه لغات یک کودک 20 ماهه امکان دارد حداقل 20 و حداکثر 50 کلمه باشد. فرزند شما ممکن است بتواند دو یا سه کلمه را بهم بچسباند و همچنین یاد بگیرد که از فعل‌ها استفاده کند. بیشتر کودکان نوپا 20 ماهه فعل‌های دستوری از قبیل بالا، پایین، زیر، بیرون، داخل را متوجه می‌شوند، حتی اگر نتوانند آنها را بگویند. 

وقتی کتاب برایش می‌خوانید و آن را چندین بار تکرار می‌کنید، یک اتفاق جالب می‌افتد. می‌بینید که در زمان‌هایی که شما مکث می‌کنید، کودک ادامه داستان را برایتان می‌گوید. مثلا فرض کنید کتابی به اسم پیرمرد مزرعه دار برایش می‌خوانید: روزی روزگاری یه پیرمرد بود که چند تا بع بعی داشت. فرزندتان جای خالی را پر می‌کند و به احتمال زیاد آن را فریاد می‌زند.  

یک کار دیگر که قبلا نیز بارها به شما پیشنهاد کردیم، همچنان موجب تقویت واژگانش می‌شود. باشد که ایمان بیاورید ?. 

احتمالا درست حدس زده باشید. اشاره کردن به اشیا موجود در کتاب. فکر کنیم دیگر نیازی نباشد از اهمیت کتاب و کتابخوانی برایتان بگوییم. وقتی در حال کتاب خواندن هستید به اشیا موجود در کتاب اشاره کنید و برای کودک توضیح دهید که آن اشیا چکار می‌کند، چه صدا یا احساسی دارد؟  

مثلا ممکن است بگویید: این چیه؟ اسبه. اسب ها بزرگن. اونا سریع می‌دوند. یا این یه ماشین آتیش نشانیه. رنگش قرمزه. فکر کنم منظورمان را دیگر متوجه شده باشید. اگر می‌خواهید به شما ثابت شود که کودک کلمات بسیار زیادی را متوجه می‌شود، از او بپرسید. کامیون قرمزه کجاست؟ اسبه کجاست؟ بع بعی کجاست؟ و در کمال تعجب می‌بینید که به آن اشاره می‌کند.  

مراجعه به دکتر  

وقتی قرار است یک کودک نوپای مریض را دکتر ببرید، احساسی بد به تمام ترس‌هایی که ممکن است درباره این تجربه داشته باشد، اضافه می‌شود. فرزندتان ممکن است موقع آمپول زدن همکاری کند یا اینکه مطمئن نباشد بعد از آن چه اتفاقی می‌افتد. آماده و مسلح به اسباب بازی مورد علاقه کودک به دکتر مراجعه کنید تا اگر مجبور باشید مدت زیادی منتظر بمانید، حوصله‌اش سر نرود. همچنین از دکتر بپرسید آیا اشکالی دارد که در هنگام معاینه کودک بر روی پای شما بنشیند؟  

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید