Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/home/tarbiatg/domains/tarbiatgram.com/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/) is not within the allowed path(s): (/home/h205593/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php81/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php81/lib/php/) in /home/h205593/domains/tarbiatgram.com/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 17
هفته سوم نوزده ماهگی | انتقال کودک به تخت خواب | تربیتگرام | آموزش فرزندپروری
رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته سوم نوزده ماهگی

هفته سوم نوزده ماهگی

احتمال دارد در هفته سوم نوزده ماهگی به این فکر بیفتید که کودک را به تخت منتقل کنید. قبل از این انتقال مهم فکر همه جا را کنید. یادتان باشد کودک حالا می‌تواند راه برود و ممکن است در طول شب دوباره بیدار شده و دم در اتاق خواب شما سبز شود. در این باره توضیحاتی خواهیم داد و نکاتی برای انتقال بهتر می‌گوییم. یکی دیگر از اتفاقات هفته سوم از ماه نوزدهم تولد، تمایل کودک به بازی در کنار دیگران و داشتن شبه هم بازی مربوط می‌شود.

در ادامه از این موضوع گذر کرده و سراغ اراده زیاد کودک و لجبازی او در مکان‌های عمومی خواهیم گفت. جایی که او با نه گفتن خود شما را کلافه می‌کند. به او کمی قدرت انتخاب دهید تا کارهایی که از عهده‌اش برمی‌آید را خودش انجام دهد. درباره این موضوع نیز به طور مفصل خواهیم گفت. کمربندهایتان را سف ببندید و تا آخر با ما همراه باشید.

گهواره یا تخت خواب

زمان دقیقی برای انتقال کودک از گهواره به تخت خواب بزرگسالان نمی‌توان مشخص کرد. برخی از خانواده‌ها که دو فرزند دارند، آن را برای فرزند کوچکتر خود می‌خواهند و این انتقال را سریعتر انجام می‌دهند. اگر اینطور است و گهواره را برای فرزند دوم خود در نظر گرفته‌اید، بهتر است یکدفعه این کار را انجام ندهید و از یکی دو ماه قبل فرایند انتقال آن را شروع کنید. اینگونه دیگر فرزندتان حس نمی‌کند او را بیرون کرده‌اید. برخی دیگر از والدین تا سه سالگی و حتی بیشتر از آن فرزندشان را در گهواره می‌خوابانند.

پیشنهاد تربیتگرام

اگر مجبور نیستید و ضروری نیست، برای انتقال فرزندتان از گهواره به تخت عجله نکنید. برای این حرفمان دلیل داریم. همه به یاد داریم که کودک حالا به خوبی می‌تواند راه برود و هر زمان در طول شب ممکن است بیدار شود و به اتاق شما بیاید. بارها اتفاق افتاده که پدر و مادران در اثر انتقال زود هنگام به تخت خواب، شب توسط فرزندشان بیدار شده و مجبور بوده‌اند تا صبح با او بازی کنند و یا برایش کتاب بخوانند.  به همین دلیل است که بسیاری از پدر و مادران با تجربه توصیه می‌کنند تا زمانی که امکان دارد فرزندشان را در گهواره بخوابانند.

برخی از خانواده ها بر روی دستگیره درب کاور می‌گذارند و جلوی درب از یک نرده ایمنی استفاده می‌کنند تا کودکشان نتواند از اتاق خارج شود. زیرا بحث امنیت کودک وقتی از خواب بیدار می‌شود، اهمیت زیادی خواهد داشت.

 نکاتی جهت انتخاب محل خواب کودک 19 ماهه

  • فرزندتان را بر روی زمین و تشک گهواره اش بخوابانید. اینگونه دیگر احتمال زمین خوردن و صدمه دیدنش وجود ندارد. دیگر از بابت وول خوردن در هنگام خواب نیز نگرانی نخواهید داشت و برای کودکان قد بلندتر نیز بهتر است.
  • کودک را به تخت مخصوص نوپایان منتقل کنید. این مدل کمی از تخت‌های دیگر کوچکتر بوده و ارتفاع کمتری از سطح زمین دارد. اگر گهواره‌ای دارید که قابل تبدیل به تخت است، تشک را در پایین‌ترین ارتفاع قرار داده و نرده‌های دو طرف را بردارید.
  • فرزندتان را به یک تخت معمولی منتقل کنید. میتوانید گهواره را با تختی عوض کنید که دارای ریل باشد تا در مورد افتادن او از تخت نگرانی نداشته باشید.

پیدا کردن دوست

در هفته سوم نوزده ماهگی حالا که فرزندتان راه می‌رود و کمی حرف می‌زند، قاعدتا انتظار دارید که بیشتر با مردم بخصوص بچه‌های هم سن و سالش ارتباط داشته باشد. با وجود اینکه او تمایل دارد با هم سن و سالانش ارتباط برقرار کند، اما آن‌ها را  هم بازی خود نمی‌بیند.

در این شرایط وقتی دیدید بچه های دیگر را گاز میگیرد، می‌زند و هل می‌دهد، فورا نگویید بچه من اجتماعی نیست. هر قدر او را در وضعیت‌های بیشتری قرار دهید، روز به روز مهارت‌های اجتماعی‌اش بیشتر می‌شود.

با خانواده‌هایی بیرون بروید که دو یا سه فرزند هم سنِ کودک شما داشته باشند. با هم قرار گذشته و به طور مرتب بیرون بروید. بچه‌ها بیشتر در این سن باغ وحش کودکان، شهربازی، رفتن به موزه و هر جایی که بتوانند آزادانه بدوند را دوست دارند.

  فقط یادتان باشد که تا چند ماه آینده کودک 19 ماهه شما کسی را به عنوان هم بازی نمی‌بیند و هر چه هست، شبه همبازی است. یعنی دوست دارد در کنار کودک دیگری بازی کند ولی تمایلی به برقراری ارتباط ندارد.

چالش جدید لجبازی در مکان های عمومی

اولویت کودک 19 ماهه شما این است که در کارهای مختلفی موفق شود. بنابراین او به طور مداوم خودش و شما را تست می‌کند. شکست او در رسیدن به خواسته‌هایش دو دلیل دارد. هر دو دلیل را ذکر مثال برایتان می‌گوییم. دلیل اول آنکه او در انجام آن کار ناتوان است. مثلا نمی‌تواند کفش‌هایش را به تنهایی بپوشد و یا لباس‌هایش را تن کند.

دلیل دیگر اینکه شما به عنوان سدی در برابر خواسته‌هایش عمل می‌کنید. مثلا او می‌خواهد از گاز بالا برود و شما چون می‌دانید برایش خطر دارد مانعش می‌شوید. در این زمان او ناامید می‌شود. به نظر می‌رسد پر تکرارترین واژه‌ای که هر دو شما در این ماه استفاده می‌کنید، «نه» است.

از زمانی که اعتماد کودک به توانایی‌هایش بیشتر می‌شود، اراده اش نیز قوی تر می‌شود. شما باید زمان‌هایی که می‌خواهید از رسیدن به هدفش جلوگیری کنید و زمان‌هایی که او را آزاد می‌گذارید، تفاوت قائل شوید. هر چه بیشتر بر سر راه کودک مانع بگذارید، اعتماد بنفسش کمتر شده و در آینده و بزرگسالی از شکست خواهد ترسید.

جلوگیری از لجبازی کودک در مکان‌های عمومی

برای اینکه از لجبازی کودک در مکان های عمومی جلوگیری کنید، مدت زمانی که در آنجا می‌مانید را کوتاه کنید. اگر سفر می‌روید، در طول سفر سعی نکنید به جاهای زیادی بروید. بخصوص وقتی زمان غذا خوردن و چرت روزانه‌اش فرا رسیده.

اگر در مکان‌هایی مانند فروشگاه هستید که پر از عوامل تحریک کننده و وسوسه کننده است، زمان کمتری را در آنجا بمانید. اگر در پاساژ هستید، سعی نکنید تمام فروشگاه ها را ببینید. می‌دانیم که عاشق خرید هستید ولی الان برای کودک شما وضعیت ویژه‌ای است و باید مراقبش باشید.

اگر احساس کردید که کودک بهانه جویی میکند و هر لحظه ممکن است منفجر شود، سریع محل را ترک کرده و به طرف ماشین بروید.

در صورتی که شما و همسرتان بیرون از خانه کار می‌کنید، فرزندتان علی رغم چند ماه پیش با خداحافظی کردن در صبح مشکلی ندارد. اما وقتی از سر کار به خانه می‌رسید، بر سرتان جیغ کشیده و لجباز می‌شود. این داستان یک طرف دیگر نیز دارد. معمولا در این سن کودکان مرحله‌ای از رشد را آغاز می‌کنند که دوست دارند همکاری و مراقبت کنند. این را گفتیم که روی دیگر ماجرا را نیز در نظر داشته باشید.

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید