رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته اول نوزده ماهگی

هفته اول نوزده ماهگی

هفته اول نوزده ماهگی چند موضوع با خودش دارد. اجازه دهید با یک حقیقت شوکه کننده شروع کنیم. کودک نوزده ماهه شما از نظر فیزیکی رشد زیادی کرده. حالا شما می‌مانید و یک کودک پر جنب و جوش که از در و دیوار بالا می‌رود و تا دلتان بخواهد انرژی دارد. لجبازی کودک مانند ماه قبل نیز گریبان گیر شما بوده و در بدترین شرایط ممکن رخ میدهد. اما اینکه چرا رخ میدهد و چگونه از آن جلوگیری کنیم را در ادامه به شما خواهیم گفت. رفتار دیگری که از کودک سر می‌زند، عدم اشتراک گذاری وسایل است که فعلا باید با آن سَر کنید. در پایان نیز به شما خواهیم گفت که اگر کودک یک روز به شما و روز دیگر به همسرتان علاقه بیشتری دارد، نیازی نیست نگران شوید.

رشد غیرقابل تصور فیزیکی

در هفته اول نوزده ماهگی و به طور کلی این ماه کودک نوپای شما از نظر فیزیکی رشد خیلی زیادی می‌کند. او حالا دیگر می‌تواند به خوبی و با اعتماد به نفس راه برود. از مبل، صندلی و میز بالا می‌رود و اشیا مختلف را پرت می‌کند. همچنین وقتی وسیله‌ای را از دید او پنهان می‌کنید، آن را به خاطر می‌سپارد. بر همین اساس بازی مورد علاقه او دالی موشه است. پس تا می‌توانید با او این بازی را انجام دهید. نگران کم حوصلگی اش نیز نباشید زیرا او از این بازی لذت می‌برد.

پیشنهاد تربیتگرام

فعالیت فیزیکی کودک نوپای شما به دلایلی که گفتیم، بسیار زیاد است. آنقدر زیاد که در برخی مواقع نمی‌توانید از پسش برآیید. در این مواقع بهترین کار این است که موزیکی پلی کنید و همراه با وروجک برقصید.

لجبازی کودک 19 ماهه

بعضی روزها انگار کودک 19 ماهه شما از دنده چپ از خواب بیدار شده! لیوان شیری که اول صبح به او می‌دهید را پرت می‌کند. حتی با وجود اینکه می‌بیند باران می‌بارد، اصرار می‌کند که پا برهنه بیرون برود و با با ممانعت شما جیغ و داد و فریاد راه می‌اندازد. واقعا چه اتفاقی می‌افتد که چنین رفتاری از خود نشان می‌دهد؟ در برخی مواقع می‌توان حدس زد که بدخلقی او به دلیل بی حوصلگی، کم خوابی، گرسنگی و عدم توانایی در بیان احساسات است. شاید نیز از اینکه نمی‌تواند خودش به تنهایی آن کار را انجام دهد، ناامید می‌شود.

معمولا کودکان در بدترین زمان ممکن لجبازی می‌شود. چه اتفاقی می‌افتد که درست وقتی با عجله می‎‌خواهید بیرون بروید، در فروشگاه مواد غذایی یا در مطب دکتر هستید، کودک شما ناگهان بهانه گیر می‌شود، گریه می‌کند، جیغ می‌زند و زمین و زمان را به هم می‎‌دوزد؟ پاسخش ساده است. او وقتی توجه شما را در این مکان ها ندارد و یا اینکه نمی‌تواند احساسش را بیان کند، چنین رفتاری از خود نشان می‌دهد.

جلوگیری از لجبازی کودک در 19 ماهگی

اگر بدانید کودک 19 ماهه تان در چه مکان‌هایی لجباز می‌شود، می‌توانید تا حدی از بروز آن ها جلوگیری کنید. شاید بپرسید چگونه؟ اجازه دهید برایتان مثالی بزنیم.

  • به خودتان و کودک لطف کرده و 15 دقیقه زودتر از خواب بیدار شوید تا مجبور نباشید که با عجله خانه را ترک کنید.
  • فقط زمانی برای خرید بیرون بروید که کودک استراحتش را کرده باشد و به او غذایش را داده باشید.
  • در زمان مراجعه به دکتر که ممکن است مدت زیادی در انتظار باشید، اسباب بازی یا عروسک مورد علاقه‌اش را همراهتان ببرید.

یکی دیگر از مواقعی که کودک لجباز می‌شود، هنگام ترک شهربازی و پارک است. او که از این کار ناراحت است، چون نمی‌تواند احساساتش را بیان کند، گریه می‌کند و جیغ می‌کشد. در این زمان شما به او می‌توانید بگویید: مامان ناراحتی که میخوایم از پارک بریم؟ دوست داری بیشتر بمونیم؟

عدم تمایل کودک 19 ماهه به اشتراک گذاری

در دامنه لغات کودک 19 ماهه چیزی به عنوان «مالِ تو» وجود ندارد. او همه چیز را متعلق به خودش می‌داند. کلید ماشین، عروسک خواهر یا برادر بزرگترش، کفش بابا، سرسره پارک و هر چیزی که تصورش را بکنید. دلیلش آن است که کودکان 19 ماهه مفهوم اشتراک‌گذاری را نمی‌دانند و روحشان از این خبر ندارد که ممکن این رفتارش برای دیگران آزار دهنده باشد. بنابراین تنها کاری که می‌توان انجام داد، تشویق کودک به اشتراک گذاری است.

وقتی اسباب بازی اش را به کسی می‌دهد یا به کودک دیگری اجازه می‌دهد از سرسره پایین بیاید، او را تحسین کنید. وقتی برایش کتاب می‌خوانید و یا ویدیویی را تماشا می‌کنید، نمونه‌هایی از به اشتراک گذاری برایش بگویید.

نکته

به هیچ عنوان این رفتارش را سرزنش نکنید. گاهی اوقات تایید اینکه اشتراک گذاری وسایل چقدر سخت است، به کودک کمک می‌کند که راحت تر می‌کند. مثلا بگویید: می‌دونم چقدر سخته که اسباب بازی ات رو به پیمان بدی. کار دیگری نمی‌توانید انجام دهید. فقط صبور باشید و به این فکر کنید که دیگر پدر و مادران نیز با این قضیه درگیر هستند.

کودک 19 ماهه عاشق عروسک‌های حیوانی است و گاهی اوقات فقط با آن هاست که آرام می‌شود. عادت‌های دیگری هم دارد که به او آرامش می‌دهد. مثلا به موهایش دست می‌زند و یا انگشتش را می‌مکد. بیشتر این رفتارها تا چهار سالگی دیگر محو می‌شوند. بنابراین نیازی نیست خیلی نگران باشید.  

ترجیح یکی از والدین

اگر تا به حال این اتفاق نیفتاده، شک نکنید که به زودی با آن مواجه می‌شوید. یک روز می‌بینید بهترین دوست کودکتان شما هستید. اما روز بعد همسرتان برای کودک اهمیت بیشتری دارد. ممکن است دلتان بشکند که چرا این رفتار را دارد؛ ولی از ما این را داشته باشید که بهتر است قضیه را به خودتان نگیرید.

دلیل خاصی برای این رفتار کودک وجود ندارد و او این کار را انجام می‌دهد. بنابراین ریلکس باشید و خودتان را آزار ندهید که من پدر یا مادر خوبی نیستم. به او نگویید من این رفتارت را دوست ندارم. سعی نکنید با خریدن هدیه توجه او را به سمت خود جلب کنید و از او بخواهید برای جبران شما را ببوسد. چشم به هم بزنید این دوران نیز میگذرد.

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید