Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/home/tarbiatg/domains/tarbiatgram.com/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/) is not within the allowed path(s): (/home/h205593/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php81/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php81/lib/php/) in /home/h205593/domains/tarbiatgram.com/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 17
هفته سوم هفده ماهگی «گذر از محدودیتهای فیزیکی» | تربیتگرام | روانشناسی کودک و فرزندپروری
رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته سوم هفده ماهگی؛ رشد مهارت‌های حرکتی

هفته سوم هفده ماهگی

در هفته سوم هفده ماهگی دیگر وقت آن رسیده که از چرت صبحگاهی خداحافظی کنید. یک چرت در طول روز کاملا کافی است. اما احتملا با ما موافقید که انتخاب یک زمان مناسب کمی دشوار است. باید زمانی پیدا کنید که در خواب شب او اختلال ایجاد نکند و به اندازه کافی طولانی باشد تا نیازی به دوبار چرت زدن نباشد. به سراغ دیگر موضوعات این هفته می‌رویم.

یکی از اتفاقات بسیار جالب این است که کودک محدودیت‌های فیزکی‌اش را تست می‌کند. مثلا وسیله های سنگین را بر می‌دارد و یا از همه جا بالا می‌رود. یادتان باشد که خانه را به جای امنی برایش تبدیل کنید. علاوه بر مهارت های حرکتی درشت، دیگر مهارت ها نیز جای خاصی در زندگی فرزندتان دارند. از مرتب کردن بلوک های اسباب بازی گرفته تا ورق زدن کتاب و رنگ کردن دیوار! خلاصه حسابی مراقب کودک 17 ماهه تان باشید.

خداحافظی با چرت اول صبح!

به طور کلی کودکان در بین 15 تا 18 ماهگی دیگر نیازی به چرت اول صبح ندارند. یک چرت در طول روز یا بعد از ظهر کافی است. در اوایل که او دیگر دو بار در طول روز نمی‌خوابد، شاید خوابش کمی طولانی تر از حد معمول باشد. بیشتر پدر و مادران ترجیح می‌دهند فرزندشان فقط یک بار چرت بزنند چون اینطور راحت تر می‌توانند روزشان را برنامه ریزی کنند. اما در این بین مشکلی به وجود می‌آید که شاید همین الان که در حال خواندن این مطلب هستید، با آن دست و پنجه نرم کنید.

چه زمانی بهترین موقع برای خوابیدن بچه‌ام است؟ پیدا کردن زمان مناسب با خودتان؛ اما دو نکته را از ما داشته باشید. زمان آن خیلی دیر وقت نباشد که باعث شود شب ها دیرتر بخوابد. میزان خوابش نیز اگر طولانی نباشد، خیلی بهتر است. یک قاعده سرانگشتی وجود دارد که می‌گوید: زمان خواب شبانه باید حداکثر 4 ساعت پس از چرت روزانه کودک باشد. مثلا اگر بین ساعات یک تا 3 بعدازظهر خوابید، دیگر حداکثر ساعت 6:30 روتین خوابش را شروع کنید.

البته ممکن است کودک هنوز به یک استراحت کوتاه دیگر در زمانی که قبلا می‌خوابید نیاز داشته باشد. پیشنهاد می‌کنیم به او یک اسنک داده و یک فعالیت آرام مثل موزیک آرامش بخش، نگاه کردن به کتاب و دراز کشیدن زیر پتو روی مبل به جای تخت خواب برایش برنامه ریزی کنید. از بیرون رفتن با ماشین خودداری کنید. چون ممکن خوابش برده و بعد از آن بدخلق شود.

آزمون محدودیت های فیزیکی

رفتار کودک نوپای شما در هفته سوم هفده ماهگی همان است که در چند ماه قبل گفتیم. یعنی او هر چیزی که سر راهش قرار بگیرید را برداشته، بررسی می‌کند، آن را در دهانش قرار می‌دهد و یا آن را می‌اندازد.

اما حالا که راه می‌رود، می‌بینید که به سرش می‌زند محدودیت‌های فیزکی و جسمانی‌اش را آزمایش کند. مثلا جعبه اسباب بازی اش را حمل می‌کند و یا اینکه از مبل بالا می‌رود. صندلی آشپزخانه را وسیله ای قرار داده تا به پیشخوان برسد. اگر تا به حال خانه را ایمن نکرده‌اید، حتما این کار را انجام دهید. بخصوص در آشپزخانه.

آشپزخانه یکی از جاهای خطرناک خانه است که برای کودکتان بسیار جذاب است. عادت کنید که بر روی شعله های عقبی گاز آشپزی کنید تا کودکتان به آن دسترسی نداشته باشد. ماهتابه، ظروف شیشه ای، مواد پاک کننده خطرناک و دارو را از جلوی چشمش دور کنید.
اگر کودک نوپای شما موافق است با او بازی که در ادامه می‌گوییم را انجام دهید.

دستش را گرفته و به او نشان دهید که چگونه در حالت اسکات قرار بگیرد.
در حالی که بشین و پاشو می‌کنید، بگویید:
زانوت رو اینجوری خم کن تا به کف زمین برسی. بعدش میایم بالا و یه لحظه می‌ایستیم و دوباره می‌ریم پایین.

نکته:

اگر فرزند 17 ماهه شما هنوز به سختی راه می‌رود، برای ایجاد اعتماد بنفس در راه رفتن این فعالیت که توصیه متخصصان رشد کودک است را انجام دهید. کودک را در حالت ایستاده به شکلی قرار داده که پشتش را به دیوار تکیه دهد.

چند قدم عقب تر بایستید و از او بخواهید به طرف شما حرکت کند. برای بار دوم کمی عقب تر ایستاده و دوباره این کار را تکرار کنید. این فرایند را برای چندین بار انجام دهید تا کودک اعتماد بنفس لازم برای راه رفتن عالی را پیدا کند.

رشد مهارت های حرکتی ظریف کودک 17 ماهه

کودک نوپای شما در هفته سوم از ماه 17 تولد در استفاده از دست و انگشتانش رشد چشمگیری می‌کند. چند مثال برایتان می‌زنیم. ممکن است بتواند دو یا سه بلوک خانه بازی را روی هم قرار داده و یک برج کوچک بسازد. بلافاصله هم از شدت خوشحالی آن را خراب می‌کند.

وقتی برایش کتاب می‌خوانید، اصرار دارد که خودش صفحات را ورق بزند و به جای یکی دو یا سه برگه را ورق می‌زنداگر به او یک ماژیک بدهید، دقیقا می‌داند با آن چکار کند. فقط مشکل آنجاست که بر روی هر چیزی از دیوار گرفته تا کتاب و مبل نقاشی می‌کشد. بنابراین اگر دوست ندارید دکور خانه به هم بخورد، باید کاری انجام دهید. او حتی ممکن است شکل ها را شناخته و بلوک دایره ای را درون حفره مربوطه قرار دهد.

الان بهترین زمان برای نقاشی با دست است. با ترکیب دو قاشق آرد وکمی آب خمیری درست کنید و سپس آن را رنگ غذا ترکیب کنید تا رنگ خانگی‌تان ساخته شود. اگر می‌خواهید این کار برای کودک آسان تر شود، از یک کاغذ که به می‌ز آشپزخانه متصل است استفاده کنید. مقداری رنگ بر روی کاغذ ریخته و به فرزندتان نشان دهید که چگونه انگشتانش را بر روی کاغذ حرکت دهد. اگر می‌خواهید نقاشی را برای یادگاری نگه دارید، آن را از روی میز برداشته و اجازه دهید خشک شود.

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید