رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته چهارم شانزده ماهگی

هفته چهارم شانزده ماهگی و رفتار پرخاشگرانه

در هفته چهارم شانزده ماهگی بیش از همه به فکر ساختن محیطی امن برای فرزندتان باشید تا دفعاتی که از کلمه «نه» استفاده می‌کنید، به حداقل برسد. اهمیت موضوع وقتی بیشتر به چشم می‌آید که فرزندتان به تازگی بر روی نقاط عطف رشد فیزیکی مثل راه رفتن، دویدن، بالا رفتن و پریدن را متمرکز است. وقتی کودک میل به بازیگوشی دارد، احتمالا برخی از کارها مثل خرید کردن برایتان سخت و یا حتی غیر ممکن می‌شود. اما این موضوع را به خاطر بسپارید که او از قصد سعی نمی‌کند زندگی را برایتان مشکل کند.  

رشد رفتاری: وقتی کودک گاز می‌گیرد… 

بدون گاز گرفتن رفتاری نیست که از یک انسان متمدن سر بزند! اما کودک نوپای هنوز به درجه از تمدن نرسیده است! کودکان نوپا معمولا وقتی نمی‌توانند احساسات خود را با کلمات بیان کنند، دیگران را گاز می‌گیرند. اگر آن ها احساس کنند امنیتشان به خطر افتاده، گاهی اوقات تنها چیزی که به فکرشان می‌رسد این است که دیگری را گاز بگیرند.  

راهکار پیشنهادی ما برای اینگه گاز گرفتن کودک به یک عادت تبدیل نشود: 

اول از همه سراغ کودکی که او را گاز گرفته، بروید و مطمئن شوید حالش خوب است. آرامش خود را حفظ کنید. هیچ وقت با فریاد کشیدن و یا تنبیه کودکی که نتوانسته احساساتش را بیان و کنترل کند، نمی‌توانید کاری از پیش ببرید. در واقع ممکن است کسی که عمل گاز گرفتن را انجام داده بیشتر از کودک دیگر گریه کنید. خیلی قاطع بگویید: ما کسی رو گاز نمی‌گیریم و کودک از آن جا خارج کنید.  

دفتری بردارید و آنچه که اتفاق افتاده را یادداشت کنید. آیا این کودک شما بوده که ترسانده شده یا اینکه عرصه را برایش تنگ کرده اند؟ آیا نزدیک زمان خوابش بوده؟ با دانستن عوامل تحریک احساسات کودک می‌توانید از گاز گرفتن او در بقیه موارد جلوگیری کنید. هیچ وقت تلاش نکنید با گاز گرفتن فرزندتان به او یاد دهید گاز گرفتن چه احساسی دارد. این فقط یک پیام برایش دارد و آن این است که گاز گرفتن در برخی مواقع اشکالی ندارد.   

کنترل به جای بازدارندگی  

یکی از عادت های ما پدر و مادران نگران این است که مجبور می‌شویم به فرزندمان زیاد «نه» بگوییم. اما ما برای جلوگیری از قرار گرفتن در چنین وضعیتی پیشنهادی برایتان داریم. بخشی از محیط خانه که کودک 16ماهه تان به آن علاقه دارد را ایمن کنید. البته همیشه هم نمی‌توان این کار را انجام داد؛ بخصوص زمانی که فرزند شما بیش از اندازه به کشف محیط اطرافش تمایل دارد. حتما به شما توصیه می‌کنیم اشیا شکستنی، تیز، بُرنده، گلدان، قوطی نوشابه و دیگر وسایل وسوسه کننده برای یک کودک نوپا را از جلوی چشمش دور کنید.  

رشد فیزیکی: رسیدن به نقطه عطف

از لحظه تولد شما هر روز می‌بینید که فرزندتان به دستاورد تازه‌ای می‌رسد. اما ماه 16 تولد به اعتقاد بسیاری از پزشکان اطفال و متخصصان رشد نقطه عطفی بر این دستاوردهاست.  

بیشتر کودکان نوپا در حدود 90 درصد در این هفته دیگر راه می‌روند. به نظر می‌رسد که درست از همان اولین قدم‌هایی که برمی‌دارند دیگر از حالت نوزادی خارج می‌شوند.  

ناگهان می‌بیند که می‌خواهد بر روی میز غذاخوری بشیند و به جای صندلی مخصوص خودش بر روی صندلی میز غذاخوری می‌ایستد. با تلفن حرف می‌زند و به طور کلی دوست دارد در همه کارهای خانه به شما کمک کند. حتی اگر هنوز نمی‌تواند با اعتماد بنفس بر روی پاهایش بایستد، خیلی مشتاق است که دیگر شکل های حرکت کردن از قبیل: بالا رفتن از مبل، دویدن و پریدن را امتحان کند.  

در این شرایط رفتن به خرید و فروشگاه های بزرگ یک چالش اساسی است. محال است به فروشگاه مواد غذایی بروید و بتوانید از ماندن او در کالسکه جلوگیری نکنید. او دوست دارد راه برود، در بین تمام قفسه ها بگردد و مواد غذایی را بیرون بیاورد. شاید این موضوع برای شما چندان خوشایند نباشد ولی او تنها در حال آزمایش مهارت های فیزیکی است که به تازگی یاد گرفته است.  

اگر فرزند شما با اعتماد بنفس راه می‌رود، دیگر نیازی به تشویق شما برای راه رفتن بیشتر نیست. او خودش عاشق این است که تمام این مهارت‌های حرکتی را انجام دهد. یک توپ را با نخ ببندید و آن را جلوی چشمان فرزندتان تکان دهید تا آن را بگیرد. یک بازی بسیار سرگرم کننده برای فرزندتان است که از آن لذت می‌برد. اگر هنوز نمی‌تواند با اعتماد بنفس راه برود، به احتمال زیاد دوست دارد از این اسباب بازی‌هایی داشته باشد که به راه رفتنش کمک کند. بهتر است به تمایل او توجه کنید.  

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید