رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته دوم نه ماهگی نوزاد

هفته دوم نه ماهگی نوزاد

در هفته دوم ۹ ماهگی فرزند شما به کار کردن با اشیا علاقه دارد. او علاقه خود را با تکان دادن، خراب کردن و پرت کردن اشیا نشان میدهد. یک بازی خوب برای این هفته این است که لیوان آموزشی را به سمت فرزندتان پرت کرده و در کمال تعجب می بینید که آن را به طرف شما برمی گرداند. نوزاد شما در هفته دوم نه ماهگی عاشق این است که با دکمه های تلفن بازی کرده و اسباب بازی‌هایش را دستکاری کند. علاوه بر این موضوعات، به شما یاد می دهیم که چگونه از خطر مسموم شدن فرزند توسط مواد سمی جلوگیری کنید. در پایان نیز گریزی به نحوه کم کردن درد خداحافظی برای نوزاد و شما خواهیم زد.

کشف اشیا

فرزند شما در هفته دوم نه ماهگی تا حالا بازی بازیگوشی اش گل کرده و به کشف اشیا می‌پردازد. علاقه خود نسبت به این کار را نیز با تکان دادن، خراب کردن و پرت کردن اشیا نشان میدهد. حتی ممکن است آنها را در دهانش نیز بگذارد. در این هفته کم کم می توانید به فرزندتان نشان دهید که با چیزهای مختلف می شود چه کار کرد. مثلا می توانید موهایش را شانه بزنید.

در روز اشیاء مختلفی را در اختیار نوزاد قرار دهید تا در آزمایشگاه کوچکش به تست کردن آنها با پرت کردن، خراب کردن و تکان دادن بپردازد. این کار فرزند شما را شگفت زده ساخته و او محوِ کار کردن با اشیا خواهد شد. البته در اینجا لازم است نکته ای را به شما بگویم چون در والدین زیادی می بینیم که این عمل تکرار می شود.

کشف اشیا توسط کودک در هفته دوم نه ماهگی

خواهش می کنیم برای این کار خودتان را به خرج نیندازید. چیزهای ساده ای که ممکن است در خانه داشته باشید هم به کارتان خواهد آمد. چیزهایی مثل فنجان پلاستیکی، جعبه کفش و قاشق های چوبی برای ارضای کنجکاوی دانشمند کوچک شما کافیست. او خود دیگر می داند با این اشیا چه کار کند و با تکرار کردن خوشحال و راضی می شود.

علاقه اصلی بچه ها در هفته دوم نه ماهگی؟ بله درست حدس زدید! کار کردن با تلفن. بدون شک همه ما از زمان بچگی خود عکس‌هایی داریم که با تلفن خاموش صحبت می کنیم. فرزند شما هم از این قضیه مستثنی نیست.

خب به شما پیشنهاد می کنیم که حتما این کار را انجام دهید. حتی اگر او نمیتواند تلفن را در دستش بگیرد و آن را نگه دارد، به او کمک کنید. وانمود کنید که در حال مکالمه هستید و صحبت می کنید. به ما اعتماد کنید و این کار را انجام دهید. در چند ماه آینده میبینید که او یاد میگیرد از هر وسیله ای نسبت به کاربرد خاصش استفاده کند. مثلا میتواند موهایش را شانه بزند، از فنجان آب بنوشد و همچنین با تلفن قان و قون کند.

اشاره کردن به اشیا در هفته دوم نه ماهگی

در هفته دوم ۹ ماهگی اتفاق جالب دیگر نیز رخ می‌دهد و شما به فرزندتان ببالید. اشاره کردن به چیزهایی که شما نشانش می دهید. او می‌تواند به سوالاتی از جمله اینکه: «آیما کو بینی ات؟ گوشت کجاست و چشات کو» جواب دهد. در واقع او با این کار نشان میدهد که اعضای بدنش را میشناسد. نوزاد شما همچنین به عروسک های حیوانی مورد علاقه اش نیز اشاره میکند. یک چیز جالب دیگر را نیز به شما بگوییم.

فرزند ۹ ماهه شما دوست دارد که ببیند اشیا می‌افتند. یعنی می‌خواهد افتادن اشیا را ببیند و البته زحمت برداشتن و برگرداندن آن ها به حالت اول نیز با شما خواهد بود. دقت کنید که نمی‌خواهد شما را عصبانی کند. بلکه فقط می خواهد افتادن اشیا را ببینند چون برایش جالب است و این کار را بارها و بارها انجام میدهد. بهتر است بدانید که با این کار مهارت های شناختی و حل مسئله مثل علت و معلول را نیز یاد می گیرد.

کنار آمدن با اضطراب جدایی


اگر فرزند شما در هفته دوم نه ماهگی نشانه‌های اضطراب جدایی را از خود بروز داد، کاملاً طبیعی است. در واقع این نشان می‌دهد که نوزاد نرمال بوده و شرایط طبیعی رشد را طی می‌کند. بنابراین نگویید ما نمی‌خواهیم نگرانی فرزندمان را ببینیم. توجه به این نکته باعث می‌شود شما راحت‌تر با دیدن نگرانی فرزندتان کنار بیایید. یکی از مواردی که در هفته دوم نه ماهگی نوزاد را آزار می‌دهد، نبود شماست. وقتی شما می‌خواهید به سر کار بروید، نوزاد به دلیل داشتن اضطراب جدایی در هنگام خداحافظی خداحافظی گریه می‌کند.

برای اینکه از این کار جلوگیری کنید راهکارهای تربیت گرام را در ادامه ببینید.

راهکارهای جلوگیری از گریه کودک در هنگام خداحافظی

  • اگر برای کودک پرستار گرفته اید، حتما اجازه دهید فرزندتان با پرستار زمان زیادی را بگذراند تا به حضور او عادت کند. این گونه می‌داند که شما او را با یک فرد آشنا تنها گذاشتید.
  • یک روتین خداحافظی ثابت داشته باشید. شاید باورتان نشود ولی بچه ها عاشق ثبات هستند.خواهشی که از شما داریم این است که هنگام خداحافظی و زمانی که فرزندتان گریه می کند، واکنش احساسی نشان ندهید.اجازه دهید او به این کار عادت کند.
  • به محضی که خداحافظی کردید، از فرزندتان دور شوید. خواهش می کنیم برای اینکه دوباره جگرگوشه تان را ببینید، روی برنگردانید و در مقابل این وسوسه مقاومت کنید. این کار خداحافظی را برای هر دو شما سخت کار می کند
  • وقتی به محل کار خود یا جایی که می‌خواستید بیرون بروید رسیدید، تماس بگیرید و محض اطمینان هم که شده از پرستار بپرسید که فرزندتان حالش چطور است. این احتمال وجود دارد که بعد از رفتن شما گریه اش را متوقف کرده باشد و در حال حاضر با کاری سرش گرم است.
  • بعد از اینکه از سرکار برگشتید، حتما زمانی را با فرزندتان بگذرانید تا ارتباط شما با هم حفظ شود. نوزادان هنگام ترک پدر و مادر واکنش‌های مختلفی از خود نشان می‌دهند. اگر فرزندتان بیشتر به خاطر شما دلتنگ و ناراحت می شود، اجازه دهید همسرتان آخرین کسی باشد که از در خارج می‌شود.


چگونه فرزندانمان را از خطر مواد سمی دور نگه دارم ؟

چرخیدن، خزیدن و تکان خوردن در هفته دوم ۹ ماهگی اگرچه بسیار عالی است، اما خطراتی نیز در پی دارد. به محیط خانه خود نگاه کرده و ببینید کدام مواد سمی هستند.

  • مواد شوینده، داروها، مکمل های غذایی، ویتامین ها و دیگر محصولات آرایشی بهداشتی را از دسترس فرزندتان دور نگه دارید.
  • دارویی خریداری کنید که باز کردن آن برای فرزند ۹ ماهه شما آسان نباشد. مثلاً دارو در جعبه های بزرگ قرار داشته باشد که نتوان آن را به راحتی باز کرد.
  • مواد خطرناک را در جعبه اصلی خود نگهداری کنید تا زمانی اشتباهی از آن استفاده نکنید.
  • گیاهان آپارتمانی را از دسترس نوزاد دور نگه دارید.

برویم سراغ این موضوع که اصلاً زهر چیست و در چه صورتی باید به پزشک مراجعه کرد.

اگر فرزندم مواد سمی خورد، چکار کنم؟

هر نوع ماده ای است که اگر وارد بدن شود به آن آسیب می رساند برخی از ظهر ها وقتی به بدن وارد می شوند ممکن است به صورت مقطعی باعث شکم درد شود در صورتی که برخی از سم ها ممکن است مشکلات جدی ایجاد کرده و حتی کشنده باشند.

اگر زمانی دیدید که فرزند تو به خوبی نفس نمیکشد، با استفاده از سی پی آر به او کمک کنید و همزمان با اورژانس تماس بگیرید در صورتی که نوزاد نه ماهه شما هوشیاری اش را از دست داده یا به حالت خواب رفته و گلو درد شدیدی دارد، حتماً با اورژانس تماس بگیرید. حتی اگر این علائم را ندیدید ولی فکر می کنید که ممکن است مواد سمی به بدنش وارد شده باشد، به پزشک مراجعه کنید. به احتمال زیاد پزشک از شما نام ماده سمی، میزان مصرف، سن و وزن نوزاد را می‌پرسد. همچنین درباره علائمی که نوزاد دارد هم از شما سوال میکند.

همه بچه‌ها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود می‌رسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد می‌نویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما می‌گوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق می‌افتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه می‌کنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.

برچسب ها

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید