رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته دوم هشت ماهگی نوزاد

هقته دوم هشت ماهگی؛ قان و قون کردن نوزاد

مدت زمان تخمینی مطالعه: 7 دقیقه

در هفته دوم هشت ماهگی نوزاد، وضعیت فرزندتان چطور است؟ آیا با اشتیاق قان و قون میکند؟ اگر خیر که شما پیشنهاد میکنیم حتما با حرف زدن با کودک و کتاب خواندن کاری کنید که نسبت به قان و قون کردن تشویق شود.

یکی دیگر از تغییرات کودک در این هفته که اتفاقا بسیار جالب و هیجان انگیز است را میتوان به ارتباط بین اشیا نسبت داد. فرزند شما در این روزها متوجه میشود که اشیا چگونه نسبت به هم مربوط هستند. بنابراین زمان خرید اسباب بازی هایی که ساختنی هستند، فرا رسیده است.

در هفته اول هشت ماهگی نوزاد همچنین درباره اینکه چطور سالم باقی بمانیم و از کم خونی در نوزاد جلوگیری کنیم، هم نکاتی برایتان میگوییم.

قان و قون کردن نوزاد

به احتمال زیاد نوزاد هشت ماهه تان با اشتیاق قان و قون میکند. او آنقدر صداهای مختلف را تمرین کرده تا در در نهایت بتواند از دلِ این صداها کلمه ای معنادار ایجاد کند. به همین جهت شاید الان که فرزندتان قان و قون میکند، صداهایی که از خود در می‌آورد را متوجه شوید.

این بدان خاطر است که نوزاد سعی میکند الگو و تن صدای شما را تقلید کند. همانطور که در مقدمه هم گفتیم، با کتاب خواندن و حرف زدن می‌توانید این مهارت را در فرزندتان پرورش دهید.

حتی شاید کلمات ساده ای مانند ماما و دَدَ را هم از زبان نوزاد هشت ماهه تان بشنوید. البته فرزند شما هنوز نمیتواند این کلمات را با توجه به معنی واقعی خود استفاده کند. منتها تا آنجایی که امکان دارد، تلاشش را میکند.

وقتِ ساختن و سازندگی است!

در هفته اول هشت ماهگی نوزاد ، ناگهان متوجه تغییر بزرگی می‌شوید. فرزندتان ارتباط بین اشیا را درک کرده و سعی دارد اشیا را به هم مرتبط کند.

ممکن است اسباب بازی هایش را مرتب کند و یا اینکه آن ها از کوچک به بزرگ بچیند. جالب است بدانید که نوزادان عاشق سازندگی و ترکیب اشیا با یکدیگر هستند و بزرگتر که شدند، سعی می‌کنند آن ها را درون یکدیگر قرار دهند.

بازی های مناسب برای نوزاد هشت ماهه

پیشنهاد تربیتگرام

بهترین زمان برای آشنایی کودک با اسباب بازی های ساختنی مثل لگو و خانه بازی، همین هفته اول هشت ماهگی است.

یکی دیگر از مواردی که نشان میدهد نوزاد وارد دنیای ما آدم بزرگ ها شده این است که دیگر از دیدن ما در آینه تعجب نمیکند. اجازه دهید برایتان این موضوع را بیشتر توضیح دهیم.

فرض کنید نوزاد شما تصویر خود را در آینه میبیند. اگر ناگهان شما از پشت ظاهر شوید، کودک به جای آینه به دنبال شما می‌گردد. یعنی دیگر باور ندارد که شما در آینه هستید.

چگونه سالم بمانم؟

پذیرش مسولیت برای شخصی کوچک که تازه به زندگی تان اضافه شده، کار بسیار سختی است. درک میکنیم. به همین دلیل در ادامه در طی چند نکته به شما میگوییم که چگونه با وجود مشغله زیاد از فرزندتان مراقبت کنید.

تغذیه سالم داشته باشید و به هیچ عنوان آن را دست کم نگیرید. برای کسانی که زیاد مشروب میخورند، خبر بدی داریم. از مصرف زیاد شراب و نوشیدنی های کافئین دار مثل قهوه و نوشابه خود داری کنید.

این مواد شاید در ابتدا اثر آرامش بخشی داشته و شما را آرام کند. ولی متاسفانه چندان طولانی نبوده و پس از مدت کوتاهی حالتان بدتر میشود.

پس چکار کنیم؟ راه حلش در موارد زیر نهفته است

ورزش کنید: ورزش کنید، حتی اگر در حد یک پیاده روی ساده باشد. ورزش کنید، حتی اگر نمیتوانید به باشگاه بروید و مجبورید به صورت آنلاین این کار را انجام دهید. یادتان باشد که چند بار (حداقل 4 بار ) در هفته ورزش کنید.

خواب کافی داشته باشید: داشتن خواب کافی آنقدر مزایای زیادی دارد که نمیتوان به تمام آن ها در این نوشته اشاره کرد. فقط این را از ما داشته باشید که داشتن خواب کافی به رشد جسمی و روانی شما به طور همزمان کمک میکند. اگر میتونید چُرت هم بزنید، باز این فرصت را از دست ندهید.

مراقبت از خود در هشت ماهگی نوزاد

از بیمار شدنتان جلوگیری کنید: اگر فرزدتان با بچه های دیگر تماس زیادی دارد، همیشه دست های خود را بشوئید و از مالیدن آن ها به چشم خودداری کنید. با این کار از ورود میکروب ها به دورن بدنتان جلوگیری میکنید.

کالسکه را بردارید و به همراه فرزندتان کمی پیاده روی کرده و هوای تازه تنفس کنید. رفتن به پارک هم گزینه مناسبی به نظر می‌رسد.

اگر اهل یوگا و مدیتیشن و ذهن آگاهی هستید، حتما بر روی یادگیری این مهارت ها تمرکز کنید.

کم خونی در نوزادان

وقتی تعداد سلول های قرمز خون که حاوی هموگلوبین است کم باشد، نوزاد شما دچار کم خونی می‌شود. اما هموگلوبین چیست؟ هموگلوبین نوعی پروتئین است که اکثیژن را به بافت ها منتقل کرده و مازاد کربن دی اکسید را دفع میکند.

اما به چه علت ممکن است نوزاد دچار کم خونی شود؟ در پاسخ باید گفت که کم خونی دلایل زیادی دارد. دلایلی مثلِ سوء تغذیه، اختلالات ژنتیکی، داروها، عفونت و بیماری های مزمن از جمله مهم ترین آن هاست.

شایع ترین دلیل کم خونی در نوزادان کمبود آهن در رژیم غذایی فرزندتان است. کمبود آهن در رژیم غذایی نیز شاید به دلیل کاهش جذب آهن یا از دست دادن خون به دلیل انسداد روده باشد.

کم خونی نوزاد

نوزادان (بجز نوزادان نارس) وقتی به دنیا می‌آیند، ذخیره آهن اضافه ای در بدن خود دارند. اما در طول شش ماه اول کم کم سطح آهن کاهش یافته و بایستی جای آن پر شود.

برخی از انواع کم خونی نیز ذاتی هستند. اختلال کم خونی داسی شکل که بیشتر در بین آفریقایی های آمریکایی دیده میشود، از این کم خونی های ذاتی ست.

معمول ترین نشانه کم خونی رنگ پریدگی پوست و خستگی است. دیگر نشانه‌ها شامل تندی ضربان قلب،کاهش اشتها، ناخن های شکننده و خشکی یا زخم شدن لب هستند. اما در کمال تعجب کم خونی در نوزادان هیچ کدام از این علائم را نشان نمی دهد.

اگر آزمایش خون نشان داد که سطح آهن خون فرزندتان خیلی پایین آمده، پزشک به احتمال زیاد رژیم غذایی او را تغییر داده و یا مکمل آهن برایش تجویز می‌کند. در مصرف آهن بسیار مراقب باشید چون دوز یا مقدار زیاد آن بسیار خطر ناک است.

نوعی از کم خونی که به دلیل کمبود آهن ایجاد می‌شود، قابل پیشگیری و حتی میتوان به درمان آن امیدوار بود.

درمان کم خونی در نوزادان

درمان کم خونی نوزادان

از قدیم گفته اند همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. بنابراین اول باید بررسی کنید که آیا ریسک کم خونی در فرزندتان بالاست؟

اما در چه صورت میتوانیم بگوییم ریسک کم خونی نوزاد بالاست؟

  • اگر در زمان تولد نوزاد وزن پایینی داشته باشد،
  • اگر شیر میدهید و در رژیم غذایی تان آهن کافی وجود ندارد.
  • شیر خشکی که به نوزاد میدهید حاوی مقدار کافی آهن نیست.
  • و نوزاد نارس به دنیا آمده باشد.

اگر نگران این موضوع هستید، با پزشک نوزاد مشورت کنید تا در صورت نیاز رژیم غذایی نوزاد را تغییر داده و مکمل غذایی به آن اضافه کند.

اگر فرزندم کم خون بود، چکار کنم؟

  • تا قبل از یک سالگی به فرزندتان شیر گاو ندهید. شیر گاو میزان کمی آهن دارد و امکان دارد پوشش روده ای را متورم کند. در نتیجه آن نیز به مرور زمان بدن کمی آهن از دست می‌دهد.
  • حال که در هفته اول هشت ماهگی هستیم، به نوزاد مواد غنی از آهن مثل جو مغذی شده با آهن، لوبیا،اسفناج،زرده تخم مرغ، گوشت قرمز، گوشت پرندگان و ماهی بدهید.
  • به نوزاد غذاهای حاوی ویتامین سی که به جذب آهن کمک میکند، بدهید. برخی از مواد غذایی غنی شده با ویتامین سی که میتوانید به نوزاد بدهید: پرتقال، توت فرنگی، کلم بروکلی، خربزه،انبه هندی و فلفل دلمه

همه بچه‌ها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود می‌رسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد می‌نویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما می‌گوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق می‌افتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه می‌کنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.

هفته سوم هشت ماهگی

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید