رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته سوم دوازده ماهگی

هفته سوم دوازده ماهگی

در هفته سوم دوازده ماهگی رابطه شما با نوزاد عمیق تر می‌شود. تا به خودتان بیایید، می بینید که با فرزندتان مشغول بازی کردن و حرف زدنید. اتفاقاً این یکی از بهترین کارهایی است که می‌توانید در حق او انجام دهید چون به رشد اجتماعی و زبانی اش کمک بسیار زیادی می‌کند. یک اتفاق دیگر نیز در هفته سوم دوازده ماهگی رخ می‌دهد که احتمالا شما را متعجب خواهد ساخت. این اتفاق عجیب، مکیدن انگشت توسط نوزاد است. در ادامه درباره تمام این موارد صحبت می‌کنیم.

 عشق به کمک کردن در نوزاد

بهترین زمان برای آموزش مفهوم کمک کردن همین امروز است. البته فرزندتان هنوز برای فهمیدن این موضوع خیلی کوچک است اما وقتی بزرگ تر شد، از کمک کردن به شما هیجان زده می شود. تاکید می‌کنیم با وجود اینکه برای فهمیدن این موضوع خیلی کوچک است اما به هیچ عنوان زود نیست . کارها را به دو یا سه بخش کوچکتر ریز کنید و بدین صورت متوجه می شود که به حضور شما در کنارش نیاز دارد.

فراموش نکنید از دو کلمه لطفاً و ممنونم در جمله هایتان استفاده نمایید. ثمره این تلاشتان را وقتی فرزندتان بزرگتر شد می بینید. زمانی که آن کلمات را به شما میگوید. آه چه لحظه ای!

نکته:  هرگونه تمیز کاری که شما را به وحشت می‌اندازد، به یک بازی سرگرم کننده تبدیل کنید و از بودن در کنار فرزندتان لذت ببرید

 سخنگوی کوچک

شاید بگویید گفتن دو کلمه «ماما و بابا» که دیگر این حرف‌ها را ندارد. اما اشتباه شما هم همین جاست. با وجود اینکه ممکن است الان دو کلمه بگوید، ولی کلی قان وقون  میکند. در واقع فرزندتان به زبان خودش با شما حرف میزند. در این جاست که شما باید وانمود کنید زبان او را می‌فهمید. اما فرزندتان ممکن است رشد زبانی اش را یک جور دیگر نیز به رخ بکشد و اظهار وجود کند.

مثلاً در پاسخ به سوال: دهنت کجاست؟ جای آن را به شما نشان می دهد( البته اگر از قبل به او یاد داده باشید). یا اینکه اگر به او بگویید: لیوان رو بهم بده و به آن اشاره کنید، آن را به شما میدهد. نقطه عطف اشاره کردن نوزاد در هفته های قبل که احتمالاً به خاطر می آورید، اینجا به درد می خورد. حتی امکان دارد از این نیز فراتر رفته و  با حرکات صورت«نه»  بگوید.

صبر کنید هنوز یک راه دیگر برای بهبود رشد زبانی کودک باقی مانده است. پیشنهاد میکنیم به فرزندتان کمک کنید با ارتباط بین اشیا و نام آنها را درک کند. چیزهایی که معرفی می کنید هرچه بیشتر باشد کودک ۱۲ ماهه شما سریعتر یاد می گیرد. علاوه بر آن ،کلماتی که یاد می گیرد نیز افزایش می یابد.

راهکار کمک به حرف زدن کودک

برای اینکه دستتان بیاید باید چه کار کنید در ادامه چند مثال برایتان میزنیم. مثلاً وقتی برای خرید می‌روید، میوه ها و رنگ آن را به فرزندتان نشان داده و نام آنها را بگویید. یا وقتی از پله ها بالا یا پایین می آید آنها را بشمارید. این هم تمریناتی عالی برای رشد زبانی فرزندتان هستند. بدون شک از امتحان کردن آن پشیمان نمی شوید.

برای اولین بار از نوزاد ۱۱ ماهه و  سه هفته ای تان بپرسید و نظرش رو جویا شوید. از او سوال کنید که آیا می خواهد جوراب آبی یا قرمز بپوشد. یک مثال دیگر در مورد بازی است از او بپرسید: میخوای حلقه بازی کنی یا خانه بازی؟ یادتان باشد که فقط دو گزینه پیش رویش بگذارید. اگر واکنشی نشان نداد هم به کار خود ادامه دهید. امکان دارد خیلی زودتر از آنچه فکرش را می‌کنید، به شما جواب دهد.

مکیدن انگشت

اگر در هفته سوم از ماه دوازدهم تولد، نوارتان انگشتش را می‌مکد، نگرانی به دلتان راه ندهید. چون این  یکی از راه‌هایی است که فرزندتان خودش را با آن آرام می کند. جالب است بدانید که مکیدن انگشت در این سن برای دندان هایش خطری ندارد. در واقع کارشناسان و متخصصین بر این باورند که مکیدن انگشت در ۱۲ ماهگی خطرناک نیست. برخی دیگر می‌گویند حتی در ۲ سالگی هم مکیدن انگشت نوزاد خطری برای دندانش ندارد.

آکادمی  دندانپزشکان آمریکا نیز پا را فراتر  گذاشته و اعتقاد دارند تا سه یا چهار سالگی یعنی زمانی که دندان ها دائمی می شود این کار خطری ندارد. البته این از نظر پزشکی بود. از نظر روانشناسی این کار چندان بی خطر نبوده و بهتر است کودک نوپا به جای انگشتش پستانک بخورد. در غیر این صورت دچار تثبیت دهانی میشود.

اما پستانک هم درد سر خودش را دارد. ممکن است از کالسکه بیفتد و گم یا کثیف شود. در این صورت فرزندتان یاد می‌گیرد که به شما وابسته شود. البته خود پستانک به نحوی است که بچه‌ها تا قبل از سن 3 تا 4 سالگی آن را کنار می‌گذارند و به مکیدن انگشت پناه می‌برند.

همه بچه‌ها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود می‌رسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد می‌نویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما می‌گوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق می‌افتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه می‌کنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید