رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته هشتم نوزادی (هفته چهارم دو ماهگی)

هفته هشتم نوزادی

احتمالا زمانی که دارید این مقاله را می‌خوانید، فرزندتان در هفته هشتم نوزادی قرار داشته و یک ماه و چهار هفته سن دارد. در این هفته، نوزاد می‌تواند راحت تر چیزهایی که حرکت می‌کنند را تشخیص دهد. در هفته هشتم نوزادی با فرزندتان بیشتر صحبت کنید. برایتان مهم نباشد که چیزی متوجه می‌شود یا خیر. او این کلمات را در ذهنش به خاطر می‌سپارد. در ادامه برای نوزادانی که دچار مشکل شنوایی هستند هم راهکار داریم. یکی دیگر از مواردی که قرار است در این مقاله به آن بپردازیم، به شیر دادن یا ندادن از سینه مادر مربوط می‌شود. مقاله امروز ما را به هیچ عنوان از دست ندهید.

یادگیری زبان از الان شروع می‌شود…

شاید متوجه این موضوع شده باشید که بعضی وقت ها نوزاد ساکت است و حواسش جمع است. بهترین زمان برای یادگیری در همین زمان‌ها رخ می‌دهد. جالب است بدانید که مغز نوزاد در سه ماه اول تولد به اندازه 5 سانتی متر رشد می‌کند. از این زمان‌های خالی به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.

در محیط خونه راه بروید و با نوزاد صحبت کنید. برایش آواز بخوانید. عکسی که بر روی دیوار است را به او نشان دهید و برایش توضیح دهید که چیست. ممکن است بپرسید وقتی نوزاد هنوز نمی‌تواند بفهمد ما چه می‌گوییم، چه فایده ای دارد؟ اشتباه کار شما دقیقاً همین جاست. با وجود آنکه فرزند هفت هفته‌ای شما نمی‌تواند حرف بزند ولی حس شنوایی او کار می‌کند و می‌تواند کلمات را به ذهنش بسپارد. به همان دلیل که گفتیم مغزش به اندازه 5 سانتی متر رشد می‌کند.

رشد زبانی کودک در هفته هشتم تولد

لمس کلمات با دست، صداها و اشیا جدید همگی یک فرصت فوق العاده برای یادگیری زبان هستند. نکته جالب توجه دیگر اینکه حتی حمام کردن هم برای نوزاد بستری مناسب برای یادگیری است. فقط مراقب باشید که در انجام این کار زیاده روی نکنید.

شما با حرف زدن، آواز خواندن، خواندن کتاب و بازی کردن مغز نوزادتان را می‌سازید. داشتن ارتباط متقابل کلید ساختن مغز سالم برای فرزندتان است. به حرکاتی که نوزاد از خودش بروز می‌دهد، توجه کرده و به او عکس العمل مناسبی نشان دهید. تا زمانی مکالمه را ادامه دهید که احساس می‌کنید نوزاد هفت هفته‌ای شما توانایی شنیدن دارد. وقتی متوجه شدید که نیاز به استراحت دارد، مکالمه را قطع کنید.

آغوش باز نوزاد برای کشف دنیا

در هفته هشتم نوزادی، دست‌های نوزاد احتمالا باز شده و او آماده کشف دنیا و محیط اطرافش است. خاطرتان است که تا همین دو یا سه هفته قبل، گرفتن اشیا به صورت یک واکنش غیر ارادی بود؟ اگر چه هنوز نمی‌تواند اشیا را به صورت ارادی در دستش بگیرد، ولی چیزهایی که در دستش می‌گذارید را محکم می‌چسبد. به طوری که خیلی سخت می‌توانید آن را از دستش بگیرید.

کنجکاوری کودک

یک رفتار دیگر نیز در نوزاد ایجاد می‌شود. وقتی چیزی را به او نشان می‌دهید، می‌خواهد که به آن ضربه بزند. بنابراین مراقب باشید که اشیا نوک تیز و یا آب داغ را در دسترسش قرار ندهید(در حالتی که اونو در آغوش گرفتید).

شناسایی اشیا متحرک توسط نوزاد

به شما تبریک می‌گوییم چون در هفته هشتم پس از تولد بینایی نوزاد پیشرفت بسیار بزرگی می‌کند. نوزاد شما که تا دیروز نمی‌توانست چیزها را برای مدت زیادی نگاه کند، الان دیگر می‌تواند این کار را انجام دهد. علاوه بر آن وقتی متحرک هستند هم آنها را خیلی بهتر تشخیص می‌دهد.

بازی کردن با نوزاد در هفته هشتم

با وجود آنکه فروشگاه های اسباب بازی پر از اسباب بازی های رشد نوزاد هستند، اما الان شما می‌توانید با همین چیزهایی که در خانه وجود دارند، این توانایی را رشد دهید. مثلا یک جغجغه یا قاشق پلاستیکی را در مقابلش به چپ و راست ببرید و بعدش آن را بالا و پایین کنید. با وجود اینکه احتمال دارد فرزندتان تا سه ماه دیگر حرکت عمودی و تا شش ماه دیگر حرکت افقی را دنبال کند، این کار توجهش را خیلی جلب می‌کند. کار دیگری هم می‌توانید انجام دهید که اتفاقاً خیلی هم موثر است. سرتان را به طرف صورت نوزاد نزدیک کرده و سرتان را از این طرف به آن طرف ببرید. در اغلب مواقع چشم نوزاد این کار را دنبال می‌کند.

احساس گناه برای شیر ندادن به نوزاد

یکی از تابوهای فرهنگی جامعه ما این است که نوزاد همیشه باید از سینه مادر شیر بخورد. قطعاً شیری که از سینه مادر می‌آید، به عنوان اولین غذا خیلی کامل و فوق العاده است. با این وجود خیلی وقت ها دلایل زیادی وجود دارد که یک مادر نمی‌تواند به فرزندش از سینه شیر بدهد. حال اگر شما به خاطر این مساله احساس گناه کنید، ضربه شدیدی از نظر روحی می‌خورید. مخصوصاً وقتی در دوران حاملگی احساس می‌کردید می‌توانید این کار را انجام دهید.

احساس گناه درباره شیر ندادن به نوزاد

شیر خشک همانند شیر مادر در رشد نوزاد تاثیر زیادی دارند. اگر نمیتوانید به فرزندتان از سینه شیر بدهید و یا در فکر انجام این کار هستید، حتماً تصمیمتان را با دکتر در میان گذاشته و یا با مشاور شیردهی مشورت کنید. مراکز مشاوره شیردهی معمولا در این مواقع می‌توانند به شما کمک بسیار زیادی به شما کنند. درباره احساساتتان صحبت کنید و زیاد به خودتان سخت نگیرید. نکته ای را به خاطر بسپارید. هیچ چیزی به اندازه عشق و مراقبت شما از فرزندتان اهمیت ندارد.

مشکل شنوایی نوزاد

قبل از اینکه مادر از زایشگاه مرخص شود، تست غربالگری نوزاد انجام میشود. معمولا وقتی نوزاد در روز دوم تولدش قرار دارد، پزشک اطفال این کار را انجام می‌دهد. انجمن پزشکان اطفال آمریکا میگویند که از هر 1000 نوزاد، دو یا سه نفر دچار میزانی از مشکلات شنوایی هستند. آزمایش غربالگری نوزاد در روز دوم تولد میزان متوسط مشکل شنوایی را مشخص نمی‌کند. بنابراین حتی اگر در این آزمایش معلوم نباشد، به این معنی نیست که فرزند شما مشکل شنوایی ندارد.

مشکل شنوایی نوزاد

بعضی از بچه ها بعداً مشکل شنوایی پیدا می‌کنند. حال ممکن است به دلیل بیماری یا جراحت باشد. از آنجایی که مادر و یا پرستار بچه جزو اولین کسانی هستند که متوجه مشکلات می‌شوند، احتمالاً باید علائمی دال بر مشکل شنوایی را بدانند.

اگر درباره شنوایی فرزندتان در هفته هشتم نوزادی نگران هستید، حتماً با پزشک اطفال مشورت کنید. پزشک اطفال گوش نوزاد را بررسی می‌کند، تست شنوایی سنجی انجام می‌دهد و احتمالاً شما را به یک متخصص گوش، حلق و بینی ارجاع می‌دهد. متخصص شنوایی سنجی بررسی عمیق تری بر روی گوش نوزاد انجام می‌دهد.

اگر فرزند شما مشکل داشته باشد، تشخیص اولیه خیلی مهم است. مشکلات شنوایی که به موقع درمان نشوند، بعدها روی یادگیری و حرف زدن کودک اثرات بدی می‌گذارد. اما در صورتی که به موقع این مشکل توسط متخصص حل شود، فرزند شما مراحل طبیعی رشد زبان را طی می‌کند.

این درمان ممکن است حتی شامل یک سمعک به کوچکی گوش نوزاد باشد. نوزادانی که دارای مشکلات شنوایی هستند، در آینده کاندید کاشت حلزونی گوش هم می‌شوند. پروتز کاشت حلزونی، ابزاری الکترونیکی است که از طریق جراحی در گوش داخلی قرار گرفته و احساس شنیدن صدا در افراد ناشنوا یا کم شنوای عمیق را فراهم می‌کند.

جمع بندی

خب فکر کنم با خوندن این مقاله بعضی از ابهام های شما درباره نوزاد مثل مشکل شنوایی یا احساس گناه درباره شیر ندادن برطرف شد. فقط دوباره به شما شدیدا توصیه میکنیم که مشکل شنوایی (در صورت وجود) فرزندتان را بسیار جدی بگیرید.

در پایان از شما دعوت میکنیم که نظراتتان رو با ما و تربیتگرامی ها در بخش کامنت ها در میان بذارید.

هفته نهم نوزاد

برچسب ها

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید