رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته هفتم نوزادی (هفته سوم دو ماهگی)

هفته هفتم نوزادی

در هفته هفتم نوزادی اتفاقات خیلی زیادی برای فرزندتان رخ می‌دهد. او احساساتش را با استفاده از صورتش بیان می‌کند. مثلا ابروهایش را بالا می‌برد، لب‌هایش در دهانش قرار می‌دهد. موارد بسیار زیاد دیگری هم وجود دارند که در ادامه به همه آن‌ها می‌پردازیم. در هفته سوم دو ماهگی فرزندتان را با انواع موزیک ها سورپرایز کنید. او عاشق این صداهاست.

اما قرار نیست همه چیز گُل و بُلبُل باشد. چون به احتمال زیاد اولین تب نوزاد در همین هفته سوم دو ماهگی رخ می‌دهد. البته نیازی به نگرانی نیست. در ادامه به شما خواهیم گفت که برای این موضوع باید چیکار کنید. به سراغ وضعیت خودتان نیز خواهیم رفت. هفته هفتم برای شما مامان‌های عزیز ادامه هفته قبلی است! چرا؟ چون هنوز موضوعاتی مثل زمان شروع رابطه جنسی و مسائل دیگر مورد بحث است. تا آخر این مقاله با ما باشید.

فضای خونه را پر از موسیقی کنید!

خُب حالا که دیگر نوزاد برای مدت زمان بیشتری در طول روز بیدار است، می‌دانید در رشد احساسات به او کمک کنید. لالایی مورد علاقه تان را برایش زمزمه کرده و یا موزیکش را پخش کنید. اصلاً خودتان را به آهنگهای کودکانه محدود نکنید. از شجریان، اندی و هر خواننده‌ای که دوسش دارید، موسیقی پخش کنید. خلاصه که فضای خانه را پر از موزیک کنید.

وقتی آهنگ ها را پلی می‌کنید، به نحوه واکنش نوزاد دقت کنید. می‌بینید که چقدر قشنگ احساساتش را با تکان دادن دست، پا و لبانش نشان می‌دهد. فرزندتان همچنین از صداهای محیط مثل آویز سقف و تیک تاک ساعت لذت می‌برد.

موسیقی برای نوزاد

هر چقدر صداهای در خانه مثل ترانه و اسباب بازی موزیکال تنوع بیشتری داشته باشد، تاثیرش بر روی نوزاد بیشتر است. نگران نباشید. چون در نهایت فرزندتان نشان می‌دهد که از کدام صداها بیشتر خوشش میاد.

اما لحظه ای صبر کنید. قرار نیست کل روز در خانه آهنگ پخش کنید چون نوزادان به سکوت هم نیاز دارند. نوزادی که احساساتش بیش ازحد تحریک می‌شود، ممکن است گریه کرده، کمرش را خم نموده، شمار را نگاه کرده و اینکه حتی از کوره در برود. قبل از اینکه برایش ترانه بگذارید، به او کمی زمان بدهید تا خودش را آماده شنیدن موسیقی کند.

بیان احساسات توسط نوزاد

احساسات کودک
احساسات نوزاد در هفته هفتم

با وجود آنکه فرزند شما فقط شش هفته داشته و نمی‌تواند حرف بزند، ولی با صورتش به شما خیلی چیزها را می‌گوید. او مدام حرکت‌های جدیدی را امتحان می‌کند. گفتیم که لبش را به داخل دهانش می‌برد، ابروهایش را بالا می‌برد و چشمانش را می‌بندد. وقتی هم ناراحت است، ابروهایش را پایین می‌آورد. سعی کنید با استفاده بازی این حرکات را در فرزندتان پرورش دهید.

شما میتوانید از این فرایند یاد هم بگیرید:

ممکن است فرزندتان بخواهد سعی کند چیزی بگوید. منظورش این باشد که پوشکش را عوض کنید یا اینکه فقط قصد داشته باشد تواانایی هایش را بشناسد.

شروع رابطه جنسی بعد از تولد نوزاد(حتما بخوانید)

شما خسته اید. بیش از اینکه حتی ما بتوانیم تصورش کنیم. درکتان میکنیم. میل جنسی شما به دلیل تغییرات سطح هورمونی و همچنین به خاطر شیر دادن خیلی کم شده. روزهای زندگی از آن چیزی که برای خودتان رویا ساختید، متفاوت است. ببینید وضعیت روحی‌تان چطور است. فقط به حرف های پزشک که گفته برای داشتن رابطه جنسی و نزدیکی مشکلی ندارید، اکتفا نکنید. به شما گفتیم که نیمه دیگر شما(وضعیت روحی) هم اهمیت زیادی دارد. حتی اگر همسرتان تمایل زیادی برای انجام این کار داشته باشد نیز کمی صبر کنید.

اگر به دلیل پارگی در دهانه رحم زخم دارید، اپیزیتومی (جراحی جهت به دنیا اومدن راحت‌تر نوزاد) داشتید، ممکن است هنوز حساسیت داشته باشید. شاید چند ماه لازم باشد تا این زخم ها خوب التیام پیدا کنند. اگر عمل سزارین انجام دادید و دوران پس از عمل را سپری می‌کنید، ممکن است هنوز در پایین شکم یعنی جایی که بخیه دارد، احساس درد داشته باشید.

شروع رابطه جنسی در هفته هفتم نوزادی

در صورتی که دارای موارد بالا هستید، پوزیشن های بعد از حاملگی را تست کنید. اگر هم به دلیل شیر دادن دچار خشکی واژن شدید، از روغن های روان کننده استفاده کنید تا محیط واژن را مرطوب کند.

اما درباره همسرتان چی؟ ممکن است از شما فاصله بگیرد و یا تمایل کمتری برای داشتن رابطه جنسی داشته باشد. نگران نباشید چون دلیل دارد. بالاخره هر دو تازه بچه دار شدید و به خاطر آن استرس زیادی را تحمل کردید. به شما توصیه میکنیم که صادقانه درباره احساساتتان صحبت کنید.

همچنین صحبت کردن درباره تمام چیزهایی که مربط به نوزاد می‌شود، شما را به خودی خود به هم نزدیک می‌کند. نگران نباشید. در پایان این را به شما بگوییم که اگه هنوز زمان داشتن رابطه جنسی فرا نرسیده، با کارهای دیگر مثل بوسیدن، در آغوش گرفتن و موارد دیگر خودتان را راضی کنید.

چرا فرزند من تب دارد؟

اولین تب نوزاد در هفته هفتم از تولد

در هفته هفتم نوزادی، فرزند شما امکان دارد برای اولین بار تب کند. احتمال دارد شما بترسید و یا نگران شوید. هر احساس دیگری نیز امکان پذیر است. ولی باور کنید که تب کردن نشانه سلامتی نوزاد است. در واقع تب کردن نشان می‌دهد که سیستم ایمنی بدن نوزاد با عفونت مبارزه می‌کند و کارش را عالی انجام می‌دهد.

چرا نوزاد تب می‌کند؟

وقتی فرزندتان به دلیل باکتری یا ویروس مریض می‌شود، بدنش نسبت به آن واکنش نشان می‌دهد. شاید بپرسید چگونه؟ دمای بدنش را بالا می‌برد تا به شما بگوید که چه اتفاقی در بدنش می‌افتد. بنابراین همانطور که می‌بینید تب کردن به خودی خود مشکل نیست. اما موارد اثتثنا هم وجود دارد.

حداقل تا زمانی که نوزاد به سه ماهگی برسد، در موارد زیر از یک پزشک کمک بگیرید:

  • دمای بدن نوزاد بیشتر از 38 درجه سلسیوس باشد.
  • اگه صورت فرزندتان رنگ پریده به نظر می‌رسد، اشتها ندارد و یا رفتارش تغییر کرده است.

اما وقتی با دکتر تماس میگیرید، حتما به او اطلاعات دقیقی بدهید. مثلا اینکه دقیقاً دمای بدن نوزاد چقدر بالاست، شما آن را چطور اندازه گرفتید و یا چه علائم دیگری دارد. بر اساس این اطلاعات است که دکتر تشخیص می‌دهد بیماری فرزندتان چقدرجدی است و اینکه آیا مجاز هستید از دارو استفاده کنید یا خیر.

هشدار

یادتان باشد که بدون مشورت با پزشک نوزاد به او دارو ندهید. می‌دانید چرا؟ چون اگر دوز دارو زیاد باشد، برای نوزاد شش هفته ای شما خطرناک است. همچنین ممکن است علائم بیماری را مخفی کرده و اینجوری تشخیص و نحوه درمان برای دکتر مشکل تر می‌شود. اگر درجه تب بیشتر از 38 باشد، خودِ دکتر از شما می‌خواهد به مطبش مراجعه کنید.

چگونه با تب نوزاد بهتر روبرو بشیم؟

نوزاد را پاشویه کنید و لباس های اضافی را از بدنش بیرون بیاورید. حوله ای خیس کرده و آن را بر روی پیشانی‌اش بگذارید و هر ده دقیقه یک بار دوباره حوله‌اش را خیس کنید. به احتمال زیاد دمای بدنش پایین می‌آید. یادتان باشد که به هیچ عنوان از آب خیلی سرد استفاده نکنید چون ممکن است دمای بدنش را از اینی هم که هست بالاتر برود.

  • مرتب به نوزاد غذا بدهید تا از کمبود آب در بدنش جلوگیری کنید.
  • اگر دکتر به شما اجازه داد، به کودک قرص استامینوفن بدهید.

هیچ وقت سعی نکنید با استفاده از مالیدن الکل روی پوست نوزاد دمای بدنش را پایین بیاورید. چون ممکن است جذب جریان خون شده و به بیماری صرع مبتلا شود.

همه بچه‌ها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود می‌رسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد می‌نویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما می‌گوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق می‌افتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه می‌کنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.

هفته هشتم تولد نوزاد

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید