رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته چهارم هفت ماهگی

هفته چهارم هفت ماهگی؛ حرکات کودک

هفته چهارم هفت ماهگی نوزاد برای فرزندتون یه جهش بزرگ به سمت بزرگ شدن هست. به سمت اینکه مثل ما آدم بزرگ ها از اعضای بدنشون استفاده کنن. فرزند هفت ماهه شما روی حرکات اعضای ریز بدن(حرکات دست و انگشت) و عضلات بزرگتر (مثل پا، بازو و یا کل بدن) تمرکز میکنه. ممکنه از بین تمام اسباب بازی هایی که براش خریدید، نسبت به یک مورد خاص علاقه بیشتری نشون بده. حتی شاید تا چهار پنج سالگی این علاقه اش حفظ بشه. در همین هفته همچنین درباره نحوه رفتار با بزرگتر ها در تربیت بچه حرف میزنیم.

مهارت های حرکتی نوزاد هفت ماهه

مهارت های حرکتی فرزند شما در هفته چهارم هفت ماهگی به سرعت در حال رشد هست. در این هفته فرزند شما به راحتی میتونه اشیا کوچیک رو با دستش برداره و تو اون یکی دستش بذاره. این کار هم تقریبا براش راحته. بذارید یه کوچولو بیشتر درباره مهارت حرکتی ضعیف نوزاد بگیم.

این مهارت شامل حرکاتی میشه که با اعضای کوچیکتر بدنمون مثل دست‌ها، انگشتان و مچ دست انجام میدیم. از این موتور حرکتی برای کارهایی مثل قرار دادن چیزها بین انگشت شست و دیگر انگشتان استفاده میشه.

از موتور حرکتی بزرگتر برای کارهایی شبیه خزیدن و به طور کلی فعالیت هایی که در آن کل بدن به کار گرفته میشود، استفاده میشه.برای اینکه بتونید این دو موتور حرکتی رو رشد بدید، یک اسباب بازی دور از دسترس کوچولو قرار بدید تا برای رسیدن بهش تلاش کنه.

حرکات درشت کودک در هفت ماهگی

اما یه اتفاق جالب دیگه هم در هفته چهارم هفت ماهگی رخ میده. کوچولوی شما میتونه مقداری از وزن بدنش را روی پاهاش تحمل کنه و عاشق اینه که بالا و پایین بپره. شاید باورتون نشه ولی همین بالا و پریدن در آینده بهش کمک زیادی در راه رفتن میکنه. دست‌هاش رو بگیرید و کمکش کنید تا بتونه روی کف زمین و یا پاهای شما قرار بگیره.

در اوایل کار ممکنه خودتون بهش کمک کنید که روی زمین راه بره. ولی اگر دیدید که خودش قدم برداشت، اجازه بدید به راهش ادامه بده و فقط تماشا کنید(البته میدونید که همچنان نباید دستش را رها کنید درسته؟). الان بهترین زمان برای بالا و پریدن کودک در روروک هست.

انتخاب عروسک مورد علاقه

علاقه به یک حیوان خاص در هفته چهارم هفت ماهگی

در این سن یعنی هفت ماهگی نوزادن به داشتن عروسک های بزرگ و کوچیک علاقه دارند. حتی ممکنه به یکی از عروسک ها علاقه بیشتری داشته باشه. اگر آره، به زودی همه جای عروسک پر از آب دهان نوزاد میشه و باید اون رو همه جا با خودش بیاره.

علاقه به یک عروسک خاص نشون دهنده استقلال فرزند شماست. کوچولو با این کار خودش را به آرومی از شما جدا نموده و به خودش تکیه میکنه.

وقتی میخواید عروسک بخرید، به دنبال یک عروسک نرم باشید که از حساسیت زا هم نباشه. همچنین وقتی متوجه شدید که کدوم عروسک رو دوست داره، حتما یکی دوتا برای زاپاس داشته باشید. با این کار در صورت گم شدن یا کثیفی عروسک، نگرانی ندارید که فرزندتون گریه کنه.

نکته

اگر فرزندتون به هیچ عروسک مورد علاقه ای نداره، نگران نشید. اینجور نیست که همه بچه ها در دنیا به یک عروسک یا پتوی علاقه خاصی داشته باشن! فرزندتون از دیگر اسباب بازی های مخصوص بچه های شش ماهه مثل توپ، خونه سازی و اسباب بازی موزیکال خوشش بیاد.

برای جلوگیری از سندروم مرگ ناگهانی نوزاد تا قبل از یکسالگی به فرزندتون اجازه ندید که با عروسک های حیوانی و پتوی …. بخوابه.

کنترل پدربزرگ و مادربزرگ

پدر و مادربزرگ ها همیشه نیت خوبی دارند. اما گاهی زیاده روی کرده و زیاد از حد با بچه خوب رفتار میکنند. بیاید با هم یه قرار کوچولو بذاریم. اگر پدر و مادر خودتون یا همسرتون به هر نحوی (نصیحت کردن و زیر سوال بردن روش تربیتی) سعی کردند از بچه بزرگ کردن شما انتقاد کنند، واکنش دفاعی نگیرید و قضاوت نکنید.

ما اگر به نحوه فرزند پروری خودمون باور داشته باشیم، دیگه نظرات دیگران برامون اهمیتی نداره و راحت تر میتونیم خودمون رو کنترل کنیم.

درسته که اونا از شما تجربه خیلی زیاد تری دارند، اما این بچه شماست و مسولیت بزرگ کردن و پرورشش با خودتون هست. حقیقتی که میتونید با آرامش به آن ها یادآوری کنید.

رفتار با پدربزرگ و مادر بزرگ ها

با این وجود تجربه آن ها ممکنه خیلی هم بدرد بخور باشه و شما بتونید از اون استفاده کنید. اما اگر دیدید که روش خودتون خیلی بهتر جواب میده، به همون بچسبید و روند خودتون را ادامه بدید.

فرزند هفت ماهه شما از اینکه دوست داشته بشه و اون را در آغوش بگیرن، رنج نمی‌کشه. با این کارها لوس هم نمیشه. مگر اینکه در نحوه خوردن و روتین خوابش تداخلی ایجاد بشه. پدر و مادربزرگ ها واقعا مهربون هستن و این کار را از روی عشق و علاقه زیاد به نوه‌هاشون انجام میدن.

هدیه دادن مخصوصا برای خیلی از پدر مادرا استرس زاست چون نمیدونن فرزندشون قرار هست چی هدیه بگیره. وقتی با چنین چیزی مواجه شدید، یادتون باشه که با یک تشکر واکنش مثبتی از خودتون نشون بدید. بعد از کوچولو بخواید که از پدربزرگ و مادربزرگش تشکر کنه. خودتون هم به آن ها بگید که بچه هاتون به چه هدیه هایی نیاز دارند.

همه بچه‌ها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود می‌رسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد می‌نویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما می‌گوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق می‌افتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه می‌کنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید