رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته سوم هفت ماهگی

هفته سوم هفت ماهگی؛ شروع کتاب خواندن برای کودک

به هفته سوم هفت ماهگی نوزاد رسیدیم. زمانی که به احتمال زیاد فرزند شما نسبت به غذاهای انگشتی علاقه نشان می‌دهد. غذاهایی که فرزندتان با دستهای کوچکش می‌تواند بردارد و بدون کمک شما بخورد. به فرزند هفت ماهه‌تان اجازه دهید که تنوع خوبی از غذا و مزه‌ها را تجربه کند. همچنین در این هفته بهتر است کتابخوانی را شروع کنید. حتی اگر فقط چند صفحه را برای کوچولو بخوانید و او بخواهد کتاب را بخورد! در پایان به شما می‌گوییم که چطور برای خودتان وقت آزاد کنید و چگونه آماده شرایط اضطراری باشید.

غذاهای انگشتی؛ آیا کودک برای خواردن غذا آماده است؟

در هفته دوم هفت ماهگی نوزاد ، نوزاد ممکن است به شما نشان دهد که به خواردن غذاهای انگشتی علاقه دارد. علاقه اش را هم اینگونه بروز می‌دهد که وقتی به او غذا می‌دهید و یا خودتان غذا میخورید، به بشقاب شما برای برداشتن قاشق دست دراز می‌کند.

البته خواردن غذاهای انگشتی برای نوزاد کمی زود است. چون بیشتر نوزادان در هفت ماهگی هنوز مهارت برداشتن چیزهای کوچک را به دست نیاورده اند و احتمالاً با کمک پدر و مادرشان عمل نشستن را انجام میدهند. خیلی از بچه ها هم که به خوردن پوره عادت کرده‌اند.

غذای انگشتی برای کودک در هفته سوم هفت ماهگی

با وجود تمام این‌ها، شما می‌توانید به فرزندتان اجازه دهید که امتحان کند. غذاهایی که به آسانی خورده میشوند را در قسمت بالای روروک قرار داده و ببینید با غذاها چکار می‌کند. این کار را با غذاهایی شروع کنید که فرزندتان به راحتی می‌تواند بخورد و در دهانش حل میشوند. بعداً که بزرگتر شد، می‌توانید بخش کوچکی از هر غذایی که دوست دارید را به او بدهید.

نوزاد شما در مورد چیزهای دیگذ مثل رنگ، شکل و بافت و بوی غذا هم یاد میگیرد. بنابراین بگذارید کمی با غذاها بازی کند.

برخی از غذاهای انگشتی شامل موارد زیر است:

چند تیکه کوچیک موز، انبه، هلو، آلو، گلابی، خربزه و هندوانه بدون تخم، ماکارونی شکل دار، تیکه های خیلی کوچیک از پنیر، انگور بدون تخم یا آلبالو بدون هسته، سبزیجات پخته مثل هویج، نخواد فرنگی، سیب زمینی و کدو.

شروع خواندن کتاب برای کودک

کنار فرزندتان بشینید، کتاب را باز کنید و برایش کتاب بخوانید. نگاه کردن به مدت طولانی به کتاب مهارت های زبانی فرزندتان را بهبود می‌دهد و باعث میشود که در آینده عاشق کتاب خواندن شود. مهم نیست چه نوع کتابی را انتخاب میکنید. کتاب های مصور و کتاب هایی که شکل های برجسته دارند، در بین کودکان بسیار محبوب اند.

در اینجا چند نکته وجود دارد که باید به شما بگوییم. فرزند شما در هفته دوم هفت ماهگی هنوز آنقدر چابک نیست که بتواند کتاب را باز کند و یا اینکه صفحات کتاب را ورق بزند. این اتفاق بین 9 تا 12 ماهگی رخ می‌دهد. همچنین انتظار نداشته باشید که حوصله داشته باشد تا آخر داستان را بشنود.

اگر بتوانید روزی چند صفحه هم بخوانید، عالی میشود. در آخر هم بگوییم که مهم نیست فرزند شما چند سال سن دارد، در هر صورت کتاب خواندن برای نوزاش کردن و اجتماعی شدن کودک یک فرصت عالی است.

اینگونه می‌توانید کمی وقت برای خودتان آزاد کنید!

خالی کردن وقت برای مادر

بیشتر تازه پدر و مادر ها به آخرین چیزی که اهمیت میدهند، خودشان هستند. چیزهای دیگر مثل مراقبت از بچه، شغل و کارهای خانه در اولویت قرار میگیرند. اما شما باید به فکر خودتان هم باشید. چون در غیر اینصورت بقیه زندگی برایتان سخت میگذرد. مثل این است که بخواهید یک ماشین را بدون بنزین روشن کنید.

خب حالا چطور این کار را انجام بدهید؟ از آنجایی که یک شبانه روز24 ساعت است و نمیشود به آن اضافه کرد، باید در برنامه روزانه‌تان کمی تجدید نظر کنید. از خودتان بپرسید که چه چیزهایی را می‌توانید از برنامه روزانه‌تان حذف کنید.

مثلاً شاید نیاز باشد روزانه مدت زمان زیادی را برای تمیز کردن خوانه سپری کنید. یک راه دیگر برای پیدا کردن زمان خالی این است که برخی از فعالیت های روزانه تان را از لیست حذف کنید. همچنین اگر به کمک دیگران نیاز دارید، این کار را انجام بدهید و نترسید.

خود مراقبتی مادر در هفت ماهگی نوزاد

به شما پیشنهاد میکنیم که در طول روزحتما یک فعالیت را فقط برای خودتان به تنهایی در نظر بگیرید. مثلا می‌توانید به یک کلاس ورزشی بروید و یا اینکه با یکی از دوستان خود ناهار بخورید.

بعدش یاد بگیرید که از زمان استراحت خودتان به خوبی استفاده کنید. لیستی از کارهایی(مثل کتاب خواندن، پادکست گوش دادن، پیاده روی) که بعد از تولد فرزندتان انجام نداده‌اید را تهیه کرده و آن ها را در برنامه روزانه‌تان جای دهید. علاوه بر همه این ها می‌توانید از دیگر مادران که در شرایط مشابه شما به سر می‌برند، درباره وقت آزاد بپرسید.

کی نوزاد به کمک فوری نیاز دارد؟

در حالی که نوزاد شما تا الان خوادش را از بیماری های زیادی نجات داده، برای برخی موارد حاد به کمک فوری نیاز دارد. بنابراین بهتر است که برای این کار آماده باشید. از جمله این موارد میتوانیم به داشتن آلرژی شدید، انسداد روده یا یک حمله تنفسی جدی مثل آسم اشارد کرد. همچنین به محض اینکه فرزندتان شروع به خزیدن کرد، ممکن است چیزی را در دهنش قرار دهد، دست و پای خودش را ببرد و زمین بخورد. بنابراین در این موارد هم باید خیلی مراقب باشید.

کمک فوری به نوزاد

اگر فرزند شما در هفته سوم هفت ماهگی به هر دلیلی در نفس کشیدن مشکل داشت، دچار شوک آنافیلکتیک شد و به سرش ضربه خوارد، فورا با اورژانس تماس بگیرید. برای دیگر موراد اورژانسی می‌توانید به پزشک کودک زنگ بزنید. اگر هم در مورد این کار مطئمئن نیستید، بدون هیچ گونه تردیدی کمک فوری بگیرید.

چگونه خودمان را برای موارد اضطراری آماده کنیم؟

قبل از اینکه موارد اضطراری رخ دهد ضروری است که برای آن آمادگی داشته باشید. انجام کارهای زیر به نظر مفید می‌رسد:

  • آدرس نزدیک ترین اورژانس(ترجیحا بیمارستان کودکان) را پیدا کرده و مسیرش را حفظ کنید.
  • اطلاعات بیمه درمانی تان را برای پذیرش به همراه داشته باشید.
  • یک کیسه پوشک همراه خودتان داشته باشید
  • برخی از کتاب های مورد علاقه کودک و مقداری غذا به اندازه دو وعده همراه داشته باشید.
  • وقتی نوزاد را چک میکنید، بپرسید که آیا دلیلی وجود دارد که شما به فرزندتان غذا ندهید؟

جمع بندی

منبع

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید