رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته دوم شش ماهگی

هفته دوم شش ماهگی؛ پیوند نوزاد با مادر

در هفته دوم شش ماهگی نوزاد بعد از اینکه فرزندتان با شما انس گرفت، به دیگران اعتماد ندارد. او دوست دارد تمام روز را با شما باشد و می‌توان گفت به شما وابسته شده است. وقتی با دیگران هستید، نوزاد را نگه دارید تا احساس راحتی کند. در این هفته به موضوعات دیگری از جمله نشستن، پریدن و یبوست می‌پردازیم. پس تا آخر این مقاله را با ما همراهی کنید.

نشستن و پریدنِ کودک

در هفته های قبل اشاره کردیم که به احتمال زیاد فرزندتان می‌تواند بدون پشتیبانی شما بنشیند. حالا اگر در هفته دوم شش ماهگی کودک این اتفاق رخ دهد، برای حمایت از نوزاد نزدیکش باشید. اجازه دهید خودش بنشیند اما برای اینکه احتیاط را هم رعایت کرده باشید، پیشنهاد ما این است که چند بالشت در پشت کودک قرار دهید.

شاید پیش خودتان فکر کنید که این کار استا چه دلیلی دارد؟ دلیلش این است که شاید نوزاد دوست نداشته باشد برای مدت زیادی بنشیند و بخواهد بر روی زمین غلط بخورد. بنابراین با وجود اینکه مهارتش را دارد، هنوز جوانب احتیاط را رعایت کنید.

بالا و پایین پریدن کودک با روروک

اما بریم سراغ یک اتفاقِ جذاب. به احتمال زیاد نوزاد شما در هفته دوم شش ماهگی دوست دارد که بالا و پایین بپرد. یعنی هر زمان که شما او راگرفتید، برای خودش بالا و پایین میپرد چون عاشقِ این کار است. حالا بهترین زمان برای خرید یک روروک است. چون در عین حال که می‌تواند بپرد، محافظت هم می‌شود.

هر چه زودتر فرزندتان رو با دیگران آشنا کنید!

در دوران بارداری نگران این بودید که آیا فرزندتان با شما پیوند برقرار می‌کند. حالا که دیگر از آن مرحله گذشتید و وجودتان به همدیگر وابسته است، فرزندتان در کنار دیگر اعضای خانواده احساس خوبی ندارد و گریه می‌کند. حتی ممکن است این اتفاق برای همسرتان هم رخ دهد. می‌دانید که وقتی فرزندتان دیگران را رد کند، کارِ شما بیشتر می‌شود و این برای سلامتی روحی شما و فرزندتان خوب نیست.

البته تصور اینکه این تنها دلیل باشد کمی دور از ذهن و غیر منطقی به نظر می‌رسد. این کار به اجتماعی شدن کودک کمک زیادی می‌کند. شکل گیری یک رابطه قوی و طولانی با گذراندن وقت زیاد رخ می‌دهد. بنابراین همسرتان رابه مشارکت در کارهای روزمره نوزاد از جمله پوشک عوض کردن، حمام کردن و غذا دادن تشویق کنید.

پیشنهاد تربیتگرام

 کارهای ضروری نوزاد را بین خودتان و همسرتان تقسیم کنید. مثلا اجازه دهید همسرتان روتین خواب شب و حمام را انجام دهد.

در هفته دوم شش ماهگی، فرزند شما باید کم کم به سمت اجتماعی شدن پیش برود. بنابراین حتماً آن را به دیگر اعضای خانواده و حتی دوستان معرفی کنید. وقتی دیگران با نوزاد بازی میکنند و یا حرف می‌زنند، فرزندتان را در آغوش خودتان نگه دارید.

بعد از مدتی فرزندتان را به او دهید و خودتان نزدیک بمانید. در نهایت برای مدت بسیار بسیار کوتاهی نوزاد را رها کنید و زود برگردید. اینگونه کم کم به نبودِ شما عادت می‌کند. این کار را ادامه دهید و هر دفعه مدت زمانش را بیشتر و بیشتر کنید.

یبوست در نوزادان

اول از همه اجازه دهید حقیقتی را به شما بگوییم. هیچ قانون ثابتی درباره میزان طبیعی مدفوع نوزاد وجود ندارد. این که فرزندتان چند بار طول روز مدفوع می‌کند به عوامل مختلفی بستگی دارد.

این عوامل شامل موارد زیر هستند :

  • فرزندتان چه زمانی غذا میخورد؟
  • چقدر فعالیت دارد؟
  • بدنش در چه زمانی غذا را هضم می‌کند؟

اما یبوست چه زمانی رخ می‌دهد؟ یبوست زمانی اتفاق می افتد که بخشی از مدفوع نوزاد به روده برمیگردد. حالا دلیلش هم می‌تواند تاخیر در مدفوع کردن یا سفت شدن مدفوع باشد.

در هفته دوم ماه ششم فرزند شما می‌تواند به دلایل زیر یبوست داشته باشد:

  • مدفوعش سفت و یا خشک باشد. همچنین در مدفوعش خون پیدا کنید.
  • دو روز از آخرین دفعه‌ای که مدفوع کرده، میگذرد.
  • وقتی مدفوع می‌کند، به او فشار می‌آید و احساس خوبی ندارد.

 دلایل بروز یبوست

اگر فرزند شما فقط با شیر مادر تغذیه شده باشد، امکان یبوست بسیار پایین می‌آید و خیلی نادر است. با پزشک فرزندتان درباره اینکه شکل مدفوع نوزاد سفت، خشک و یا دردناک است، صحبت کنید. مدفوع سفت و خشک وقتی با استفراغ کودک همراه باشد، ممکن است دلیلش بیماری جدی‌تری مثل انسداد روده باشد. بنابراین به محض مشاهده چنین مواردی فورا به پزشک مراجعه کنید.

دلایل بروز یبوست

اگر فقط شیر خشک به نوزاد میدهید، ممکن است برند شیر خشک با روده نوزاد سازگاری داشته باشد. از پزشک کودک بپرسید که آیا نیاز است شیر خشک فرزندم را عوض کنم.

اگر به تازگی غذای کمکی مثل برنج را به زنجیره خوراک نوزاد اضافه کردید، ممکن است برنجش کیفت خوبی از نظر میزان فیبر نداشته باشد. پیشنهاد میکنیم علاوه بر برنج، میوه و سبزیجات پوره شده را هم اضافه کنید. البته از موز استفاده نکنید چون باعث یبوست می‌شود. 

می‌توانید به جای این کارها از جوپرک دوسر هم استفاده کنید.

چگونه میتونم به فرزندم کمک کنم؟

در قسمت قبل گفتیم که رژیم غذایی نوزاد را باید عوض کنید. اما راهکار های دیگری هم برای حل این مشکل وجود دارند. در زیر چند راهکار رابه شما پیشنهاد دادیم:

وقتی نوزاد به پشت خوابیده با حرکت پدالی و به آرامی پاهای نوزاد را حرکت دهید.

کمک به نوزاد برای درمان یبوست

به آرامی پایین ناف نوزاد را ماساژ دهید. اگر احساس کردید قسمتی از شکم نوزاد سفت شده، برای چند لحظه فقط همان قسمت را ماساژ دهید.

اگر نوزاد برای مدفوع کردن زور می‌زند و به او فشار می‌آید، اون را در یک وان آب گرم اجازه دهید تا ماهیچه هاش ریلکس شوند.

با رضایت پزشک کودک، از شیاف گلیسرین برای تحریک مقعد استفاده کنید. همچنین به کمک گرماسنج مقعدی و وازلین مدفوع نوزاد را برای  تحریک مقعد و راحت خارج شدن مدفوع ترغیب کنید.

اگر یبوست کودک با هیچ کدام از این روش ها بهبود پیدا نکرد، دکتر برای شما داروی لاگزاتیو تجویز کند که از انسداد روده جلوگیری می‌کند. دقت کنید که از این دارو به هیچ عنوان نباید استفاده کنید مگر اینکه پزشک آن را تجویز کند.

همه بچه‌ها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود می‌رسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد می‌نویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما می‌گوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق می‌افتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه می‌کنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.

هفته سوم شش ماهگی

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید