رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته اول شش ماهگی نوزاد

هفته اول شش ماهگی

در هفته اول شش ماهگی نوزاد راهِ خود را به سمت شنوایی و حرف زدن کودک کج می‌کنیم. نوزاد در این هفته گوشش را به سمت مکالمه‌های شما تیز کرده و مثل یک ضبط صوت عمل می‌کند. کمی درباره بیان احساسات کودک صحبت می‌کنیم و اینکه چطور با بالا بردن دست‌هایش از شما می‌خواهد که بغلش کنید. حتی ممکن است شما را ببوسد.

اما برای خودتان هم حرف داریم. از اول رسالت ما در تربیتگرام این بوده که درباره خودِ پدر و مادر هم صحبت کنیم. ببینید بعد از به دنیا آمدن فرزندتان، داشتن رابطه جنسی به راحتیِ قبل نیست. شما به تایم و انرژی نیاز دارید. در ادامه به تعدادی از همین نکات اشاره می‌کنیم. در پایان هم به شما خواهیم گفت که اگر نوزاد دچار سرماخوردگی شد، چکار باید بکنید. قطعا ادامه این مقاله باعث آگاهی و رشد شما خواهد شد.


شنوایی نوزاد شش ماهه

نوزاد حتی قبل از اینکه به دنیا بیاید هم قادر به شنیدن است. یک جور دیگر می‌توان گفت که با به دنیا آمدن، حس شنوایی‌اش به تکامل می‌رسد.

بعد از اینکه به دنیا آمد، می‌تواند بفهمد که صداهای اطراف از کجا می‌آید و سرش را به سمت صدا برمی‌گرداند. در هفته اول شش ماهگی یکی از راحت ترین روش ها برای تحریک شنوایی نوزاد این است که یک دسته کلید را در مقابلش تکان دهید. خانه هایی هم که در درب ورودی شان آویز صدا دار دارند هم به این موضوع توجه کنند.

توجه نوزاد به اطراف در شش ماهگی

تغییر مهم دیگری هم در هفته اول شش ماهگی نوزاد رخ می‌دهد. فرزندتان الان اسمش را می‌شناسد و وقتی صدایش می‌زنید و با او صحبت می‌کنید، این موضوع را متوجه می‌شود. دست و جیغ و هوراااا ! به شما پیشنهاد می‌کنیم وقتی با یکی دیگر درباره فرزندتان حرف می‌زنید، به او نگاه کنید. می‌بینید که سرش را برمی‌گرداند.

توصیه جدی ما به شما در هفته اول شش ماهگی نوزاد

اگر دوست دارید توجه فرزندتان را به سمت خودتان جلب کنید، بهترین کار این است که خودتان با او حرف بزنید. نوزادان در شش ماهگی از طریق تلویزیون یا ویدئو زبان یاد نمی‌گیرند. بنابراین وقتتان را با این چیزها تلف نکنید و فقط با او حرف بزنید. فرزند شما هر چقدر بیشتر از شما و فعالیت هایتان بشنود، مهارتهای زبانی‌اش قوی‌تر می‌شود. ذهن فرزندتان را با خواندن کتاب و حرف زدن با او تقویت کنید.

رشد احساساتِ نوزاد

نوزادان به طور مستقیم تحت تاثیر احساسات پدر و مادرشان قرار دارند. اگر به او احساسات را نشان دهیم و با صدای بلند بگوییم که: مامانی تو الان خوشحال یا ناراحتی، از لجبازی که ممکن است در آینده پیش بیاید، جلوگیری می‌کند.

فرزندتان همچنین به این نیاز دارد که وقتی ناراحت است، فوراً واکنش نشان دهید و او را آرام کنید. دقت کنید که شما با انجام این کار فرزندتان را لوس نمی‌کنید. بلکه رابطه احساسی با کیفیتی برایش ایجاد می‌کنید.

کمی درباره احساسات کودک و تفاوتی که با ما پدر و مادران دارد، برایتان بگوییم. نوزادان در شش ماهگی نمی‌توانند به شیوه ما احساساتشان را بیان کنند. در حقیقت تنها می‌توانند احساسات واضحی مانند خشم، بی حوصلگی و خوشحالی را نشان بدهند؛ و در بیان احساسات پیچیده‌ای مثل عشق و حس شوخ طبعی ناتوان هستند. البته درست است که الان نمی‌توانند ولی در حال توسعه آن هستند.

توجه کودک به اطراف در هفته اول شش ماهگی

در هفته اول شش ماهگی نوزاد، فرزندتان دستش را بالا می‌برد تا شما او را در آغوش بگیرید. این نشان می‌دهد که فرزندتان با شما پیوند عمیقی دارد. جاهای دیگر هم این عشقش را نشان می‌دهد. مثلاً وقتی اتاق را ترک می‌کنید، گریه می‌کند و یا شما رو می‌بوسد. اما حس شوخ طبعی‌اش چطور رشد می‌کند؟ با کلمات بامزه‌ای که شما می‌گویید، می‌خندد و سعی می‌کند شما را بخنداند.

پیشنهاد تربیتگرام در هفته اول شش ماهگی نوزاد برای تقویت شوخ طبعی

دست از جدی بودن بردارید و با شکلک‌های خنده دار سعی کنید که فرزندتان را بخندانید.

راهکارهایی برای داشتن رابطه جنسی با کیفیت

گروه تربیتگرام به رشد روحی و جسمی مادر بعد از تولد اهمیت زیادی می‌دهد. ما باور داریم که برای داشتن یک فرزند سالم اول باید حال خودمان خوب باشد.

پیدا کردن زمان و انرژی مناسب برای رابطه جنسی خود به اندازه کافی چالش برانگیز است. با وجود نفر سومی که هر لحظه امکان دارد برای بیان خواسته‌هایش شما را با گریه صدا بزند، به نظر این کار امکان پذیر نمی‌رسد. اما خبر خوب این که با کمی برنامه ریزی می‌توانیم به داشتن رابطه جنسی امیدوار باشیم. در اینجا ما چند نکته رو به شما می‌گوییم که شما را از نظر روحی و جسمی برای این کار آماده می‌کند.

1- پیش نوزای را فراموش نکنید

پیش نوزای پیش از رابطه جنسی در هفته اول شش ماهگی

همین اول بگوییم پیش نوازی آن چیزی نیست که شما در نظر دارید و قبل از شروع دخول انجام می‌شود.

پیش نوازی یعنی با قربون صدقه هم رفتن در پشت تلفن و به صورت حضوری خودتان را آماده کنید. پیش نوازی یعنی اینکه شرایط همدیگر را درک کنید و اجازه دهید هر دو نفر آماده این رابطه باشند. حرف های احساسی و عشقولانه‌ای که به هم می‌گویید شما را از نظر روانی برای داشتن سکس آماده می‌کند.

2- در زمان درستی این کار را انجام دهید

قرار نیست که هر وقت فرزندتان خواب است، شما هم بخوابید! چه معنی دارد! والا بخدا (: چُرت‌هایی که فرزندتان می‌زند، به هر دو شما فرصت می‌دهد که در کنار همدیگر باشید و رابطه‌تان را نزدیک کنید.

3- با هم قرار بذارید؛ همون دِیت (:

قرار نیست خوشگل کنید و بیرون بروید! در خانه هم می‌توانید این کار را انجام دهید اما چطوری؟
زمان‌هایی که فرزندتان چرت می‌زند، ماساژ همدیگر و رفتن به حمام هم نوعی قرار گذاشتن محسوب می‌شود و شما را به هم بیشتر نزدیک می‌کند.

4- گوش به زنگ باشید اما هول نکنید!

برای هر چیزی آماده باشید. قرار نیست همه چیز مثل روال قبل باشد. مثلا اگر از سینه به فرزندتان شیر می‌دهید، انتظار این را داشته باشید که کمی شیر چکه کند.

اگر فرزند شش ماهه تان شروع به گریه کردن کرد، فوری به سراغش نروید. چند دقیقه صبر کنید تا ببیند خودش آرام می‌شود یا نه!
شاید پیش خودتان بگویید حتی اگر من سراغش نروم و خودش آرام شد هم من نمی‌توانم ادامه بدهم. چون به هر حال حسش می‌پرد. باشه قبول می‌کنیم که ممکن است کمی از حس و حالِ رابطه خارج شوید. اما این فرصتی که برایتان پیش آمده را به هیچ عنوان از دست ندهید. به ادامه رابطه برگردید و ببینید چه اتفاقی می‌افتد.

چگونه به نوزادی که سرما خورده کمک کنیم؟

پوار بینی کودک

سرماخوردگی در نوزادان شش ماهه و زیر یک سال مثل شتری است که درِ خانه همه می‌خوابد. هر نوزادی تا قبل از یک سالگی حداقل یک بار سرماخوردگی را تجربه می‌کند. ویروس‌های بی‌شماری وجود دارند که باعث سرماخوردگی می‌شوند. بنابراین تقریبا غیرممکن است که بتوانید از این کار جلوگیری کنید.

در واقع آماری وجود دارد که می‌گوید بچه ها تا قبل از یک سالگی هشت بار سرماخوردگی را تجربه می‌کنند. ممکن است این اتفاق در هفته اول شش ماهگی نوزاد رخ دهد. اما دلیلش چیست؟ وقتی عطسه می‌کنیم، ویروس سرماخوردگی از طریق قطرات بینی و دهان ما در هوا پخش می‌شود و روی چیزهایی مثل دستگیره درب و اسباب بازی کودک می‌نشیند.

یکی از دلایل شایع سرماخوردگی آن ممکن است این باشد که فرزندتان همیشه دستانش را به چشمانش می‌مالد و یا در دهنش می‌گذارد. این به ویروس اجازه می‌دهد که از طریق چشم و دهن به بدنش منتقل شود. با وجود اینکه گذاشتن اشیا مختلف در دهان ممکن است خطرناک باشد، اما فرزندتان را از انجام این کار سرزنش نکنید. خبر بد این است که نوزادان به دلیل سیستم ایمنی ضعیف‌تر، به خوبیِ ما بزرگسالان نمی‌توانند با این ویروس مبارزه کنند.

چون او در واقع دارد مفهوم های مهمی مثل بافت و شکل اشیا را یاد می‌گیرد.
اگر فرزند پنج ماه و یک هفته ای شما در محیط های آموزشی حضور داشته باشد و یا یک خواهر (برادر) بزرگتر از خودش دارد، احتمال ابتلا به سرماخوردگی اش بیشتر می‌شود.

علائم سرماخوردگی در نوزادان

سرماخوردگی کودکان در شش ماهگی
  • در هفته اول شش ماهگی نوزاد، علائم سرماخوردگی شامل چشم‌های خیس، سرفه، دماغ پُر و تب پایین است. این علائم در حدود یک هفته باقی می‌مانند.
  •  فرزند شش ماهه شما از طریق بینی نفس می‌کشد. بنابراین وقتی بینی‌اش پر باشد، نمی‌تواند خوب نفس بکشد و اذیت می‌شود. برای جلوگیری از این کار اولاً بینی‌اش را با استفاده از پوار بینی خالی کنید. در اتاقی که می‌خوابد از دستگاه ایجاد رطوبت استفاده کنید تا راه تنفس از طریق بینی‌اش آزاد شود.
  • یه کار دیگر هم می‌شود برای سرماخوردگی انجام داد. مقدار مواد غذایی که به او می‌دهید را کمتر کنید و در عوض وعده‌های غذایی‌اش را افزایش دهید. چون وقتی غذا می‌خورد برایش سخت تر است که نفس بکشد.
  • به فرزندتان هیچ دارویی که برای بزرگسالان وجود دارد، ندهید. پزشکان دادن چنین داروهایی به بچه های زیر شش سال را توصیه نمی‌کنند. چون علاوه بر اینکه کمکی نمی‌کند، اثرات جانبی زیادی هم دارد.
  • از طرفی دیگر چون بیشتر سرماخوردگی ها ویروسی هستند، آنتی بیوتیک‌ها عملا تاثیری ندارند. فرزندتان باید به کمک سیستم بدنی خود با این ویروس مبارزه کند. اگر زمانی این سرماخوردگی با تب همراه شد، پزشک نوزاد شاید استامینوفن برای فرزند شش ماهه شما تجویز کند.

همه بچه‌ها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود می‌رسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد می‌نویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما می‌گوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق می‌افتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه می‌کنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.

هفته دوم شش ماهگی کودک

برچسب ها

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید