رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته پنجم نوزادی (هفته اول دو ماهگی)

هفته پنجم نوزادی

در هفته پنجم نوزادی فرزندتان به احتمال زیاد شروع به صدا درآوردن می‌کند. یادتان نرود که شما هم با او همراهی کنید. حرف زدن با نوزاد درباره کارهای روزمره فوق العاده است. این کار تاثیر زیادی در رشد زبانی او دارد. در این هفته دیگر وقتش رسیده که برای نوزادتان اسباب بازی بخرید. خُب، اصلا اجازه دهید به شما بگوییم که در ادامه قرار است چه چیزهایی را بخوانید. با خواندن این مقاله اطلاعات مفیدی درباره رشد زبانی و روش بازی کردن با نوزاد و همچنین زدن واکسن یاد می‌گیرید. در نهایت این را بگوییم که اگر دیگر آن شور و شوق روزهای اول را ندارید، کاملاً طبیعی است. در ادامه به شما دلیلش را می‌گوییم.

صدا در آوردن نوزاد

بعد از هفته چهارم نوزادی، فرزند شما شروع به درآوردن صداهایی از خودش می‌کند. شاید باورتان نشود! ولی به قصد ذوق زده کردن شما این کار را انجام نمی‌دهد. این کار را به این دلیل انجام می‌دهد که به رشد زبانی‌اش کمک می‌کند. علاوه بر این صداها، تعداد محدودی از نوزادان شروع به خندیدن و یا جیغ زدن می‌کنند. با فرزندتان به صورت رخ به رخ صحبت کنید. باور کنید فرزندتان از زُل زدن در چشمان شما لذت می‌برد.

اگر کارهای زیادی برا انجام دادن دارید، فرزندتان را نیز در آن ها شریک کنید. او عاشقِ این است که صدای شما را از اتاق‌های مختلف خانه بشنود. با فرزندتان به زبان خودش صحبت کنید و اصلا هم بابت این کار احساس حماقت نکنید. جالب است بدانید که نوزادان به این نوع حرف زدن واکنش خیلی بهتری نشان می‌دهند و به آنها در ساختاربندی جمله‌ها کمک خیلی زیادی می‌کند. با نوزادتان حرف بزنید. او به حرف های شما گوش می‌دهد. خدا را چه دیدید، شاید به روش خودش به حرف‌های شما جواب هم داد. خلاصه کلام ما این است که حرف زدن با نوزادان را حتماً از هفته پنجم شروع کنید. از ما گفتن ? .

وقتِ بازی کردنِ

بازی کردن با نوزاد یک راه عالی برا شناخت دنیای اطرافش است. نیازی نیست خیلی خودتان را در خرج بیندازید. در هفته پنجم از تولد با روش‌های خیلی ساده‌ای می‌شود نوزاد راسرگرم کرد. کتاب‌هایی که حاوی عکس صورت بچه‌ها است را به او نشان دهید. کُلی با آنها حال می‌کند.

یک بازی دیگر که واقعا در رشد نوزاد موثر خواهد بود، آویختن اسباب بازی به بالای گهواره‌اش است. فرزندتان از دست زدن به این اسباب بازی ها، نگاه کردن به آنها و صدایی که به وجود می آید، لذت می‌برد. تازه ماهیچه‌های بازو، دست و انگشتاش هم رشد می‌کنند. این کار همچنین خوابیدن و دراز کشیدن را برایش جذاب تر می‌کند و شما می‌توانید از این فرصت نهایت استفاده را برده و کمی استراحت کنید. کنار فرزندتان دراز بکشید و از بازی کردنش لذت ببرید.

بازی کردن نوزاد در هفته پنجم

توجه

با وجود اینکه نوزادتان در هفته اول دو ماهگی خود دوست دارد چیزها را در دستش بگیرد ولی هنوز این توانایی را ندارد که خودش مستقیم آن را بگیرد چون نمی‌تواند ارتباطی بین دست و چشمانش برقرار کند. بنابراین بهتر است خودتان اسباب بازی ها را در دستش بگذارید. عجله نکنید! وقتی فرزندتان به چهار ماهگی رسید، خودش میتواند چیزها را از دستتان بگیرد.

کشف اعضای بدن

میخواهیم کمی درباره شناخت اعضای بدن توسط نوزاد برایتان بگوییم. فرزند شما وقتی به دنیا می‌آید، هیچ ایده‌ای ندارد که دست و پا دارد و به هم متصل هستند. اما این شرایط در هفته پنجم نوزادی تغییر می‌کند. با دست و پاهایش شروع می‌شود یعنی اول دست و پاهایش را می‌شناسد. بازویش را بالای سرش آورده و به او بگویید: مامانی دستاتو نگاه کن که چقدر بزرگن. انگشتان دستش را بشمارید. دستش را جلو صورتش بیاورید تا همزمان بتواند آن را دیده و لمسش کند.

کشف اعضای بدن توسط نوزاد

یک نکته مهم دیگر درباره بدن نوزاد وجود دارد. دمای بدن فرزندتان به صورت منظم در بدنش پخش نمی‌شود. یعنی اینکه بعضی از قسمت های بدنش از بقیه سردتر هستند. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم زمانی که هوا سرد است و با نوزاد به بیرون از خانه می‌روید، فراموش نکنید که دست و پاهایش را به صورت کامل بپوشانید.

احساسات متناقض !؟

یادتان می‌آید وقتی بچه دار شدید، احساس میکردید خوشبخت ترین فرد روی زمین هستید؟ با این وجود اگر در هفته پنجم از تولد نوزاد احساس ناامیدی می‌کنید، کاملاً طبیعی است. یکی از دلایل محتمل این است که شما قبل از تولد فرزندتان ماه‌ها رویا پردازی می‌کردید که ظاهر او ممکن است چه شکلی باشد. حالا که به دنیا آمده، احتمال دارد واقعیت با آن چیزی که انتظار داشتید یکی نباشد. معمولا پدر و مادرهایی که فرزندشان مشکل سلامتی دارد، این احساس را بیشتر لمس می‌کنند. شاید برایتان عجیب باشد ولی در برخی موارد والدینی که فرزند سالم دارند نیز احساس ناامیدی می‌کنند.

احساس نا امیدی درباره تولد کودک

گفتیم که این احساس کاملاً طبیعی است. ببینید شما از قبل رویای یک نوزاد دیگر را در ذهنتان داشتید. حالا که تصورتان به واقعیت تبدیل نشده، کمی در ذوقتان خورده. چاره آن چیست؟ بله درست حدس زدید گذشت زمان! یعنی زمان می‌برد تا شما با آن فرزند خیالی خداحافظی کنید و این یکی که واقعی است را بپذیرید. شاید به نظرتان احمقانه بیاید که چنین احساسی دارید ولی نمی‌توان جلوی آن را گرفت و نیازی نیست احساس گناه داشته باشید.

دست از غصه خوردن بردارید و با نزدیک ترین افراد زندگی خود درباره‌اش صحبت کنید. مثلاً می‌توانید با یک دوست صمیمی، همسر و یا دکترتان این موضوع را در میان بگذارید. کمی به خودتان زمان بدهید. وقتش که برسد، فرزندتان به دنیای شما تبدیل شده و عاشقش می‌شوید.

تراژدی واکسن زدن

هیچ پدر و مادری دوست ندارد فرزندش مریض شود. اما با وجود این همه بیماری که در دنیا وجود دارد، مگر این کار امکان پذیر است؟ قطعاً نه! بخصوص با وجود بیماری‌هایی که صدها سال پیش جان میلیون ها نفر راگرفته است. واکسن را برای همین اختراع کرده اند. درک می‌کنیم. نمی‌توانید ببینید که به فرزندتان آمپول تزریق می‌کنند. پیش خودتان می‌گویید او هنوز خیلی کوچک است. ولی برایش لازم است. با وجود این واکسن‌ها است که سیستم ایمنی بدنشان قوی می‌شود. در هفته پنجم نوزادی واکسن هایی که باید بزنید شامل آبله و دیفتری می‌شود. مبتلایان به این بیماری ها یک زمان در دنیا خیلی زیاد بودند اما با واکسن کنترل شدند. به طوری که الان مواردش را خیلی کم در کشورمان می‌بینیم.

اما واکسن چیست؟ واکسن یک ویروس یا باکتری ضعیف شده است. وقتی آن را به بدن تزریق می‌کنند، مقدار زیادی آنتی بادی ایجاد می‌شود. خوبی آنتی بادی ها این است که بدن رادر مقابل ویروس محافظت می‌کنند. بنابراین حتما یادتان باشد که واکسن بزنید.

جمع بندی

خیلی از چیزهایی مثل واکسن زدن که در این مقاله گفتیم عمومیت دارند. یعنی برا همه تقریباً یکسان است. اما مواردی دیگر از جمله بازی کردن و صدا در آوردن نیز وجود دارد که این قضیه برای آن صادق نیست. یعنی ممکن است نوزاد شما دیرتر به این مسائل واکنش دهد. توصیه ما این است که حتی اگر نتیجه نگرفتید هم این کارها را انجام دهید و ناامید نشوید. قدر این هدیه و موهبت را دانسته و به او عشق بورزید.

اگر پیشنهاد یا نظری دارید، خوشحال می‌شویم آن ها را با ما به اشتراک بگذارید. امیدواریم حالتان عالی باشد و با کمک هم بتوانیم جامعه سالمی تشکیل دهیم.

مقاله بعدی: در هفته ششم تولد چه می‌گذرد؟

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید