رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته اول دوازده ماهگی؛ اختلاف در نحوه تربیت فرزند

هفته اول دوازده ماهگی

در هفته اول دوازده ماهگی اگر شانس با شما یار باشد فرزندتان بجز قان و قون کردن، کلمات معنی داری نیز می گوید. البته اگر نگوید هم اشکالی ندارد. دوازده ماهگی یکی از مهم‌ترین ماه های رشد نوزاد است چون میخواهد ابراز وجود کند. پس بهتر است با همسرتان سنگ های تان را وا کنده و برای تربیت فرزندتان به توافق برسید. در هفته اول از ماه دوازدهم راجع به موضوعات مهم دیگری مثل آموزش دستشویی رفتن به کودک هم می گوییم.

دنیای کلمات تو را صدا میزند

در هفته اول ۱۲ ماهگی کلماتی که نوزاد شما بیان می کند کمی بیشتر از قان و قون بوده و معنادار هستند. چون صدای فرزندتان و نحوه بیانش به گونه ای است که گویی دارد آن کلمه را تلفظ می کند. شما بهتر از هر کس دیگری می دانید که چه می گوید.

رشد زبانی کودک در اصل به دلیل توسعه مغز رخ می‌دهد. خوب حالا نوبت شماست. به دقت و با اشتیاق به حرف هایش گوش دهید و او را به داشتن ارتباط دوطرفه تشویق کنید. برای تقویت حافظه اش نیز پیشنهاد ما بازی معروف دالی موشه است.
تغییرات دیگری نیز در این هفته رخ می‌دهد. فرزند ۱۲ ماهه‌تان احتمالاً صدای کلمات را تقلید می‌کند و دستورات بسیار ساده را متوجه می‌شود. مثلاً اگر به او بگویید: لیوان رو برام بیار، می فهمد که چه می گویید.
هر چقدر دستورات خود را ساده تر کنید برای فرزندتان بهتر است. اگر همراه آن از زبان بدن استفاده کنید که نور علی نور می شود.

چالش هماهنگی در تربیت فرزند

درست وقتی همه چیز دارد به خوبی و خوشی می گذرد و شما و همسرتان بر روی اصول پایه بچه بزرگ‌ کردن توافق دارید، پای موضوع مهمی برای به نام تربیت فرزند به میان می آید.

ما در تربیت گرام به مسئله تربیت به عنوان راهی برای پرورش و یادگیری کودک نگاه می کنیم. به نظر ما تنبیه کردن حداقل در این زمان هیچ گونه جایگاهی ندارد. یادتان باشد که شما و همسرتان طرز تفکر و شیوه فرزندپروری متفاوتی دارید که نکته مثبتی است. البته این را هم یادمان هست که قرار است به نظرات همدیگر احترام بگذاریم.

وقتی همسرتان نظری دارد که اتفاقاً روی آن محکم می ایستد، یعنی اهمیت زیادی برای نحوه رفتار فرزندتان قائل است. بنابراین بهتر است به همان اندازه نظرات خودتان برایش اهمیت قائل شوید. اگر واقعاً بر روی قانون یا متد فرزندپروری اختلاف دارید درباره آن حرف بزنید. همدیگر را تحقیر نکنید و همچنین با دید تحقیر و انتقاد به یکدیگر نگاه نکنید. البته همه این را خوب می دانیم که نباید به هیچ عنوان در حضور فرزندان با یکدیگر بحث کنیم درست است؟

وقتی کودک نوپا بحث و جدل شما را میشنود، استرس می‌گیرد و بر روی رشد مغزش تاثیر منفی دارد. اما آیا این بدان معنی است که شما مخالفتی با یکدیگر نداشته باشید؟ خیر در واقع این کار غیر ممکن است. منتها یک شرط دارد و شرطش آن است که به شکلی واضح بگویید چرا نگران هستید و در مورد نظرات یکدیگر قضاوتی نداشته باشید. به یکدیگر یادآوری کنید که مهم است روی موضوعات کلی توافق داشته باشید. اگر خواستار روش تربیتی موثری هستید باید در انجام آن ثبات داشته باشید.

والدینی آگاه باشید. شعار ما در تربیت گرام یعنی والدین آگاه فرزندان موفق بر همین اساس است. بر روی مسائلی که با هم توافق ندارید تحقیق کنید. کتاب بخوانید. در دوره های آموزشی شرکت کنید. فرزندپروری دیگر مثل قبل نیست و با توجه به پیشرفت علم روانشناسی امروزه متدهای جدیدی به وجود آمده است.

آیا الان آموزش رفتن به دستشویی برای فرزندم ضروری است؟

پاسخ کوتاه به این سوال منفی است. برای دانستن چرایی آن ادامه مطلب را به دقت بخوانید.
بهترین زمان برای آموزش دستشویی به کودک بین ۱۸ تا ۲۴ ماهگی است. این را بسیاری از کارشناسان و جامعه پزشکان اطفال آمریکا می گویند. به گفته آنها در این ماه ها کودک از نظر رشد آماده آموزش دستشویی رفتن است.

اما چه زمان متوجه شویم که فرزندتان آماده این کار است؟

برای اینکه بفهمید کودک نوپا چه زمان آماده دستشویی رفتن است به شناخت سه عامل رشد فیزیکی شناختی و احساسی فرزندتان نیاز دارید. در واقع کودک باید از مدفوع آگاه باشد (فیزیکی)، از نظر ا حساسی آماده این کار باشد(احساسی) و بتواند مراحل ان را به ترتیب انجام دهد (شناختی).

نشانه فیزیکی برای آموزش دستشویی به کودک

  • دفعات خیس کردن پوشک منظم و در زمان های مشخصی باشد.
  • به مدت دوساعت بتواند مدفوع خود را نگه دارد.
  • وقتی مدفوع می کند به طور کامل خود را خالی نماید.
  • بتواند در بالا کشیدن شلوار به شما کمک کند.
  • بتواند روی لگن یا دستشویی بنشیند.
  • وقتی اسم دستشویی را می آورید بداند درباره چه چیزی حرف می‌زنید.
  • توانایی انجام مرحله به مرحله دستشویی کردن را داشته باشد.

از نظر احساسی نیز نشان نشان می دهد که از این موضوع آگاه بوده که پوشک می شود.
ممکن است در حالت مدفوع کردن بشیند و یا کلمات مربوط به دستشویی کردن را بگوید. اگر چنین حالاتی را مشاهده کردید و فرزندتان جزو معدود بچه هایی است که در ۱۱ ماهگی آماده یادگیری چنین مهارت مهمی است.

همه بچه‌ها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود می‌رسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد می‌نویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما می‌گوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق می‌افتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه می‌کنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید