رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته دوم ده ماهگی؛رشد ذهن نوزاد و یادگیری

هفته دوم ده ماهگی نوزاد

هفته دوم ۱۰ ماهگی برای نوزاد یک قدم بزرگ در جهت رشد ذهنش محسوب میشود. در این هفته ذهن فرزندتان در حال توسعه بوده و اطلاعاتی مثل اینکه اسباب بازی کجاست را به خاطر می سپارد. با فرزندتان بشینید و با هم خانه بازی کنید. میبینید که او می‌تواند قطعه های خانه سازی را به شما برگرداند. درباره بازی کردن کودک به طور مفصل برایتان خواهیم گفت. اما هفته دوم ده ماهگی در خور حوادث دیگری نیز است. در واقع یکی از مطالب مهم این است ک متوجه می‌شوید آیا فرزندتان برای از شیر گرفتن آماده است یا خیر؟

رشد ذهن نوزاد در هفته دوم ده ماهگی

در هفته دوم ده ماهگی یک تغییر بزرگ در فرزندتان رخ می دهد. او دیگر می‌داند اسباب بازی هایش در کدام قسمت از خانه قرار دارند. همچنین قادر است حرکاتی که یک هفته پیش دیده است را تقلید کند. در واقع می‌توان گفت که نوزاد شما دارای حافظه کوتاه مدت است. البته این بدان معنی نیست که او می‌تواند تجربه‌های گذشته را برای مدت کوتاهی به خاطر بسپارد. حافظه بلند مدت نوزاد تا دو یا سه سالگی نیز توسعه پیدا نخواهد کرد. از زمانی که بتواند حرف بزند، حافظه طولانی مدتش نیز پدیدار می‌شود.

نکته

با وجود اینکه فرزندتان نمیتواند رویدادها را به خاطر بسپارد، تعاملات روزمره تاثیر بزرگی بر روی رشد فیزیکی و روانی اش دارند.

 از شیر گرفتن کودک

 اگر شیر شب نوزاد را در پنج ماهگی قطع کرده باشید، در هفته دوم ده ماهگی نشانه هایی از عدم علاقه فرزندتان به خوردن شیر را مشاهده خواهید کرد. او که حالا با محیط اطرافش بیشتر آشنا شده، ممکن است برای چند لحظه سینه شما را مک زده و به راحتی حواسش پرت شود. بیشتر نوزادان بالاخره زمانی خوردن شیر را متوقف میکنند. البته تا به حال به ندرت دیده شده که این اتفاق تا قبل از ده ماهگی رخ دهد. اگر میل و علاقه نوزاد به خوردن شیر برگشت، متعجب نشوید. چون برخی از بچه ها نسبت به نمودار رشد تاخیر دارند.

سرعت بخشیدن به فرایند از شیر گرفتن

اگر فکر میکنید نوزادتان برای از شیر گرفته شدن آمادگی دارد، با راهکارهای زیر می توانید فرایند انجام این کار را سرعت ببخشید.

  • به جای اینکه از سینه به او شیر دهید، شیرتان را بدوشید و یا به او شیر خشک یا غذای کمکی بدهید.
  • تعداد دفعات شیردهی را کم کنید. ابتدا دفعات شیر های روزانه‌تان را کم کرده و سپس مقدار شیر اول صبح را کاهش دهید.
  •  زمانی که خودتان می خوابید، برای آخرین بار به او شیر دهید.
  •  بین دفعات شیردهی فاصله بیندازید و به جای آن به کودک اسنک دهید.
  •  حواس فرزندتان را پرت کنید. او ممکن خوردن شیر از سینه شما را فراموش کرده و از شیری که قبلا دوشیده‌اید و یا شیر خشک بخورد.

وقتی او تمام مواد مغذی مورد نیازش را دریافت کند، گفته می‌شود که از شیر گرفته شده است.

 آیا روش قطعی برای فرزند پروری وجود دارد؟

 پاسخ منفی است. هر کس روش خاص خود برای فرزند پروری و اولویت هایی برای تربیت فرزند دارد. با این وجود کمتر پدر و مادری وجود دارد که با دیدن روش متفاوت دیگران زبانش را از عصبانیت گاز نگیرد. در ادامه به شما می گوییم این چکار کنید تا این احساس برایتان به وجود نیاید.

  •  شیوه های فرزندپروری کاملا شخصی بوده و روشی که برای شما موثر است، لزوماً برای دیگران کارایی ندارد.
  • به این فکر کنید که شما هنگام توصیه های آشنایان درباره تغذیه و خواب کودک چه احساسی دارید. این درست همان حسی است که دیگران از نصیحت کردن شما دریافت می‌کنند.
  •  به این فکر کنید که آیا ارزشش را دارد به خاطر مساله کوچکی که شما را اذیت می‌کند، ناراحتی پیش بیاورید.

 علاوه بر این سه دلایل اساسی که گفتیم، برخی اوقات بهتر است در صحبت با دوستان و یا افراد فامیل مخالفت تان را در دل خود نگه داشته تا دلخوری پیش نیاید.

راهکارهای زیر نیز به جلوگیری از ایجاد تنش بین والدین کمک می‌کند

  •  بر روی موضوعات مشترکی تمرکز کنید که از روز اول باعث دوستی تان شده و از بیان کردن وسایل بحث‌برانگیز خودداری نمایید.
  •  اگر بچه های دوستان یا افراد فامیل بر روی فرزندتان تاثیر دارند (او را گاز میگیرند و یا میزنند) و آن ها این موضوع را نادیده می گیرند، حتماً در این باره صحبت کنید.
  •   اگر دوستتان کاری انجام می دهد که فرزندش را به خطر جدی می‌اندازد، آن وقت دخالت کنید. شاید او به این میزان از آگاهی نرسیده باشد و و متوجه نیست که این کار چه خطراتی برای فرزندش به همراه دارد.
  •  اگر می خواهید به موضوعی اشاره کنید، حتماً به صورت شفاف و دقیق نگرانی‌تان را بگویید. توضیح دهید که به دلیل دوستی تان این موضوع را بیان کرده اید و اگر پاسخ مناسبی دریافت نکردید، تصمیمی که برای خود و فرزندتان بهترین است را بکار بگیرید.

بازی و یادگیری

 فرزند شما در هفته دوم ده ماهگی می تواند اشیا را در محفظه ای قرار داده و آن را بردارد. یک سطل پلاستیکی به او بدهید تا قطعه های لگو را درون آن بیاندازد و دوباره آن را بردارد. تمرینی عالی که برای پرورش مهارت بازی کردن کودک ضروری است.

 توجه

 مراقب باشید این قطعات آنقدر ریز نباشند که فرزندتان بتواند آن را در دهانش قرار دهد.

او همچنین به اسباب بازی های متحرک مثل دستگیره و درب علاقه دارد. ماشینهای پلاستیکی بزرگ که فرزندتان بتواند آن را در کف زمین بچرخاند، یکی از بهترین گزینه هاست. در این هفته اگر اسباب بازی را از چشم دور کردید، به دنبالش می گردد و آن را از شما میخواهد زیرا اکنون به این درک و توانایی رسیده که بداند چه خواسته هایی دارد.

پیشنهاد تربیتگرام

قبل از اینکه بخواهید چیزی را از فرزندتان بگیرید، یک اسباب بازی تازه به او بدهید.

 بیش از نیمی از نوزادان در این سن به رد و بدل کردن اشیا علاقه دارند. یک توپ پلاستیکی را به فرزندتان بدهید و برای برگرداندن آن منتظر باشید. می توانید این کار را هیجان انگیز تر کرده و قطعات لگو را به فرزندتان بدهید و دوباره از او دریافت کنید. یکی دیگر از تغییرات نوزاد در هفته دوم ۱۰ ماهگی این است که او به اشتراک غذایش علاقه دارد. بنابراین این هدیه از طرف فرزندتان را با جان و دل بپذیرید.رد و بدل کردن اشیا به رشد زبانی کودک کمک کرده و مغز او را برای اجتماعی شدن و برقراری ارتباط پرورش می دهد.

همه بچه‌ها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود می‌رسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد می‌نویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما می‌گوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق می‌افتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه می‌کنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید