رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

از پوشک گرفتن کودک و هرآنچه پدر و مادر در این خصوص باید بدانند!

از پوشک گرفتن کودک و هرآنچه پدر و مادر در این خصوص باید بدانند

از پوشک گرفتن کودک و راه های آن یکی از مهمترین دغدغه های هر پدر و مادری هست که تیم تربیتگرام تصمیم گرفته دراین نوشته به آن بپردازد .اما پدر و مادر عزیز این یک آموزش کلی هست و باز هم بستگی به شرایط خاص کودک شما، ممکن است وضعیت متفاوت باشد. در این نوشته همچنین روش صحیح و مراحل انجام فرآیند از پوشک گرفتن بچه را بررسی می کنیم. در انتها نیز به ذکر چند نکته مهم در این خصوص می پردازیم تا شما بتوانید به طور کامل با این موضوع آشنا شوید.

زمان از پوشک گرفتن کودک ؛ کِی انجامش بدیم؟

در مورد زمان از پوشک گرفتن کودک نمی توان حکم قطعی داد. اما به طور میانگین بهترین سن برای این کار دو و نیم سالگی تا حدود سه سالگی است.شاید دلیل آن را بتوان به این نسبت داد که والدین در این دوره با کمترین آسیب های جسمی و روحی فرزند خود مواجه می شوند. احتمال آن نیز وجود دارد که دو ماه زودتر یا شش ماه دیرتر اتفاق بیفتد. همانطور که گفتیم برای این موضوع نمی توان زمان قطعی معین کرد. به شما پیشنهاد می کنیم که با توجه به شرایط خاص فرزندتان، با مشاوران مجرب کودک مشورت کنید.

توصیه ما به شما این است که به هیچ عنوان قبل از 2.5 سالگی این کار را نکنید. زیرا تجربه نشان داده که شاید فقط یک هفته موفق به انجام این کار شوید و بعد از یک هفته کودک دوباره این روند را متوقف سازد. بعد از آن نیز بهتر است وقفه ای ایجاد کرده و دوباره انجام این فرایند را آغاز نمایید.

از پوشک گرفتن کودک

نشانه هایی برای گرفتن کودک از پوشک

شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که در چه صورتی باید کودک را از پوشک بگیرید. خوشبختانه برای این کار مواردی وجود دارد که نشان می دهد کودک شما توانایی نگه داشتن خود را دارد. در ادامه به برخی از این نشانه ها اشاره می نماییم.

1- کودک شما می تواند از پله ها بالا و پایین برود

 اگرمتوجه چنین چیزی در فرزند خود شدید، می توانید به فکر از پوشک گرفتن او باشید. زیرا این امر نشان می دهد که مثانه قدرت انقباظ و انبساط را داراست و کودک میتواند خودش رو نگه دارد.

2- انجام تمرین بشین پاشو

یکی از بهترین کارهایی که می توانید انجام دهید این است که از 18 تا 19 ماهگی با کودک تمرین بازی بشین و پاشو انجام بدهید. این بازی به سفت شدن عضلات مثانه و روده بزرگ کودک خوب کمک شایانی نموده و او را گرفتن از پوشک آماده می سازد.

3- خشک بودن پوشک پنج تا شش ساعت بعد از خواب

نشانه سوم برای گرفتن کودک از پوشک را می توان به مدت زمان خشک بودن پوشک نسبت داد. اگر زمانی متوجه شدید که فرزند دلبندتان از شب تا صبح یا پنج تا شش ساعت بعد از خواب می تواند خود را نگه دارد، شاید زمان انجام این کار فرارسیده باشد. دقت کنید که خشک بودن پوشک کودک تنها نشان دهنده آمادگی اوست و تضمینی برای این کار وجود ندارد.

با وجود تمام مواردی که ذکر کردیم، با توجه به ژنتیک فرزند ممکن است وضعیت متفاوت باشد. در برخی از موارد دیده شده که کودک تا سه و نیم سالگی ممکن است شب تا صبح پوشک خود را خیس کرده و والدین در طول شب یکی دوبار او را برای رفتن به دستشویی بیدار کنند. به این دقت کافی را داشته باشید. اما برای اینکه بتوانید ادرار شب تا صبح کودک را کنترل کنید، بهتر هست که از ساعت 5 تا 6 عصر به بعد مایعات را برای فرزندتان محدود کنید. البته منظورمان این نیست که به اصلاً به او مایعات ندهید. بلکه کافی است که میزان آن را کمتر کنید. مثلا اگر قصد دارید به فرزند خود آبمیوه یا شیر بدهید، تا 5 یا 6 عصر این کار را انجام داده باشید. رعایت این موضوع تاثیر بسزایی در میزان ادار شب کودک دارد.

آمادگی ذهنی مادر

فرآیند اصلی قبل از پوشک گرفتن کودک ،آمادگی ذهنی مادر است. مثلا برای مادری که یک ماه بعد قراراست اثاث کشی داشته باشد و همه به او برای این کار فشار می آورند، نباید چنین فرایندی آغاز شود. اگر ذهن مادر برای انجام چنین کاری آماده نباشد، استرس،اضطراب،وسواس و نگرانی او به کودک منتقل شده و از گرفتن از پوشک او به تعویق می افتد. بنابراین توصیه ما این است که به فشار و کنجکاوی دیگران اهمیت ندهید.همچنین استرس این را نداشته باشید بچه های فامیل فلان در 10 یا 18ماهگی از پوشک گرفته شده است. اگر می خواهید درباره دخالت دیگران در زندگی خود بیشتر بدانید، پیشنهاد می کنیم که حتما نوشته ما در خصوص دخالت دیگران در تربیت فرزند را هم ببینید.

روش از پوشک گرفتن کودک

اما برویم سراغ این موضوع که چگونه کودک خود را از پوشک بگیریم؟ در این خصوص بهتر است بدانید که فرایند گرفتن کودک از پوشک باید حتما تدریجی باشد. متاسفانه در بسیاری از سایت ها می بینیم که برای بازدید بیشتر مطالب خود از تیترهایی تحت عنوان” از پوشک گرفتن سه روزه،هفت روزه و… ” استفاده می کنند. اما واقعیت آن است که کودک شما به مدت دو تا سه سال طبق یک روند خاص دستشویی خودش رو انجام داده است. اینکه شما بخواهید در طول یک هفته پوشک را از او بگیرید، امری منطقی نیست. برخی از والدین به اشتباه تصور می کنند که اگر این فرآیند تدریجی باشد، فرزندشان گیج و سردرگم می شود. اما به شما میگوییم کودک زمانی گیج می شود که شما از صبح تا شب به او فشار بیاورید.

خب به نظرمی رسد وقت آن است که این فرایند تدریجی را شرح دهیم. با ادامه مطلب همراه باشید.

مراحل از پوشک گرفتن کودک

هفته اول

در هفته اول از انجام این کار بایستی به مدت دو ساعت فرزندتان را بدون پوشک آزاد بگذارید. البته نباید برهنه باشد و حتما شرت یا شلواری به پا داشته باشد. در طی این دوساعت بسته به تکرر ادرار بچه مثلا نیم ساعت یا چهل دقیقه یک بار، به فرزندتان بگویید :”مامان بریم دستشویی!”. اگر کودکتان مقاومت نکرد، او را به دستشویی میبرید. نیازی به جایزه دادن نیز وجود ندارد.(قرار نیست در ابتدی کار با دادن جایزه این فرایند را آغاز کنید). اگر هم مقاومت کرد، دوباره تاکید می کنیم که به او جایزه ندهید. بهتر است به جای کلمه جایزه از واژه هدیه استفاده کنید.کار دیگری که می توانید انجام دهید این است که یک یا دوعامل تشویقی در دستشویی قرار دهید. به عنوان مثال می توانید از حباب سا، فوم دستشویی، استیکر برای چسباندن به کاشی یا رنگ انگشتی برای رنگ کردن کاشی ها استفاده کنید.

نکته:جملاتی مثل : اگر جیش کردی ،پی پی کردی جایزه می دم …ممنوع! چون اگر این کار را انجام دادید، کودک هردفعه از شما انتظار جایزه داشته و توقعش بالا می رود.

هفته دوم

در هفته دوم مدت زمان آزاد گذاشتن کودک را از دو به چهار تا پنج ساعت یا حدود یک نیم روز(یک صبح تا ظهر یا ظهر تا عصز) افزایش دهید. توجه داشته باشید که دراین مدت زمان کودک نباید خسته، بی قرار و گرسنه باشد. این کار را در زمانی انجام دهید که فرزندتان سرحال باشد. در این هفته بایستی داخل دستشویی یک چوب لباسی یا سبد گذاشته و شورت و شلوار او را داخل دستشویی از تن او بیرون آورده و دوباره داخل دستشویی تنش می کنید. این کار برای تربیت جنسی کودک شما بسیار اهمیت دارد.

هفته سوم

در هفته سوم اگر فرزند شما 50 تا 60 درصد موارد نیاز به دستشویی رو به شما گفت (با یک کلمه یا حتا نشانه) کودک شما آماده این است که به صورت کامل از پوشک گرفته شود. دقت کنید که پوشک شب آخرین مرحله برای گرفتن از کودک است. اگر مشاهده نمودید که کودکتان دراین زمینه هنوز گیج است، تلاش کنید که هفته سوم را نیز طبق روال هفته دوم ادامه دهید. یعنی کافی است که به مدت نیم روز کودک شما بدون پوشک باقی بماند. بعد از آن می توانید مرحله سوم را دوباره تکرار کنید.

نکته: از اواخر هفته دوم به مدت ده تا پانزده با فرزندتان بدون پوشک(از قبل از آن او را دستشویی برده باشید) به بیرون از منزل بروید و پیاده روی کوتاهی داشته باشید. این کار در اعتماد به نفس والدین و کودک بسیار اهمیت دارد و فرزندتان متوجه می شود که بدون پوشک هم می تواند کارهایش را انجام دهد.

نکاتی در خصوص  بعد از پوشک گرفتن کودک

نکته ای در خصوص  بعد از پوشک گرفتن کودک؛ چه کار کنیم؟

بعد از این سه هفته اگر به هر دلیلی کودک دستشویی از دستش در رفت، به او آسان نگیرید. البته سخت گیری هم لازم نیست. همچنین به هیچ عنوان از جمله های : بچه حواسش نبود! عیبی نداره! اشکال نداره! خودش ریخت! ولش کن! استفاده نکنید. زیرا بعد از مدتی برای برای کودک تبدیل به شوخی و بازی می شود. سختگیری هم نکنید. استفاده از عباراتی مانند : “مگه بهت نگفتم!؟ چرا اینجا دستشویی کردی؟؟؟ ” توصیه نمی شود. کافی است او را به دستشویی برده و بگویید که بقیه دستشویی اش را در آنجا انجام دهد. با این کار به کودک شما یادآوری میشود که حتما باید در دستشویی کار خود را انجام دهد. البته می توانید بعد از انجام این کار برای او توضیح دهید که مثلا “جای پی پی دستشوییه!”.

در آخر

باز هم باید گوشزد کرد که فرآیند از پوشک گرفتن کودک موارد طولانی تر و دقیقتری دارد و قطعا در چند سطر نمی توان این موضوع را توضیح داد. اما ما در این مقاله تلاش کردیم که به برخی از سوالات شما عزیزان پاسخ داده باشیم. اگر از این مطلب خوشتان آمد، نظرتان را با ما در میان بگذارید. ما خوشحال می شویم که با شما در ارتباط باشیم.

برچسب ها

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید