رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

بهترین روش رفتار با کودک بدخلق

آرام کردن کودک بد خلق

بد خلقی کودک یکی از مشکلات رایج در سنین 2 تا 3 سالگی ست که پدر و مادر باهاش مواجه میشن.(درست مثل چیزی که در لجبازی کودکان دیدیم). بد خلقی در واقع یه حالت احساسی از خشم و نا امیدی در کودکه که معمولاً در حالت‌های بسیار متفاوتی دیده میشه. از جمله این حالت ها میتونیم به جیغ زدن، ضربه زدن و پا کوبیدن بر زمین اشاره کنیم. به همۀ اینا پرت کردن اشیا، زدن بچه های دیگه و حتی حبس نفس(تا زمانی که صورتش آبی بشه) رو هم اضافه کنید.

بنابراین همین طور که میبینید، بد خلقی در کودکان مساله بسیار حساسیه که نباید به هیچ وجه اون رو دست کم گرفت. به همین دلیل ما در گروه تربیتگرام تصمیم گرفتیم که امروز یه مقاله جامع در این زمینه براتون فراهم کنیم. با ما همراه باشید.

در این مقاله ما اول به سراغ این میریم که اصلاً چه دلایلی داره که کودک شما بد خلقی میکنه. بعدش بهتون راه هایی رو میگیم که باهاش میشه بد اخلاقی کودک رو کنترل کرد. بعد از بیان چگونگی کنترل بی قراری، بهتون میگیم که چه مواقعی نباید(خوب دقت کنید: نباید) در مواجه شدن با بد خلقی کودک واکنش نشون بدید و چه کارهایی رو نباید انجام بدید. بعد از اون به سراغ این موضوع میریم که بعد از آروم کردن کودک بد خلق چه کارهایی رو باید انجام بدید. حتی تا اینجا پیش میریم که چطوری از تحریک کودک به بد خلقی جلو گیری کنید. در آخر هم بهتون میگیم که کِی باید فرزندتون رو پیش دکتر متخصص ببرید.

1- چرا کودک من بد اخلاقی میکنه؟

کج خلقی کودک

دلیل اول: انگیزه های احساسی

رایج ترین دلیلی که میشه برا بد خلقی کودک متصور بود اینه فرزند 2 یا سه ساله شما توانایی تحمل این همه احساس رو نداره. کودکان از تمام احساسات خوب و بدی که افراد بزرگسال دارن، برخوردارن. اما هنوز این توانایی رو ندارن که احساستشون رو درک و مدیریت کنن. در واقع اون قسمت از مغزشون هنوز توسعه پیدا نکرده.

وقتی احساساتی مثل ترس، نا امیدی یا عدم پذیرش به سراغ کودک میاد، اون نمیتونه باهاشون کنار بیاد. بنابراین شروع به بد اخلاقی(کج خلقی) میکنه.

یکی دیگه از دلایلی که ممکنه باعث کج خلقی کودکتون بشه، رنج بردن از یه چیز ترسناک برای یه مدت زمان مشخصه. مثلاً دختر یا پسر 2تا 3 ساله شما بعد از ظهر تصویر یه هیولای ترسناک رو میبینه که اون رو خیلی خیلی میترسونه. وقتی شب شما اونو به رختخواب میبرید، ممکنه بد اخلاقی و گریه کنه که به دلیل اضطراب زیادیه که تو روز قبل تجربه کرده. (بقول معروف ترسش از شدت زیاد بودن فوران میکنه و نمیتونه خودشو کنترل کنه.)

دومین دلیل: دلایل فیزیکی

همیشه دلایل روانی نیستند که باعث بد خلقی کودک میشن. بلکه این عواملی مانند گرسنگی و خستگی بیش از حد هم باعث بی قراری کودک میشن.

دلیل سوم: رفتاری که با گذشت زمان تقویت شده

صحنه ای رو تصور کنید که کودک 2 یا 3 ساله شما یه چیزی میخواد و با بد اخلاق بودن و کج خلق بودن بهش میرسه. خب تا یه بار شاید اشکالی نداشته باشه. اما وقتی این صحنه چند بار تکرار میشه، فرزندتون فکر میکنه که برا رسیدن به خواسته هاش حتما باید بد خلقی کنه و مثلاً اشیا رو پرت کنه. (به همین دلیله که ما تو این مقاله یه بخشی به اسم: مواردی که باید بد خلقی در کودکان رو نادیده بگیرید، آوردیم). اما عجله نکنید. اول اجازه بدید که با چگونگی آرام کردن کودک بدخلق بیشتر آشنا بشیم.

2- چگونه با بد خلقی کودک مواجه بشیم؟

با بد خلقی کودکم چیکار کنم؟

در طول زمان، شما میتونید به فرزندتون یاد بدید که چجوری احساساتش رو به شکل مناسبی بیان کنه. اما برای الان که درگیر بد خلقی کودک هستید، ممکنه راهکارهای زیر براتون کاربردی باشه :

راهکار اول: حواس فرزندتون رو پرت کنید

این راهکار وقتی بسیار موثره که بد خلقی کودک در مراحل اولیه اش باشه و کار به جاهای باریک نکشیده باشه. این راهکار میگه وقتی فرزندتون بد اخلاقی میکنه، حواسش رو با یه چیز دیگه پرت کنید. مثلاً  بهش بگید که ” مامانی دوست داری با هم نقاشی بکشیم یا اینکه بیا باهم نون بپزیم.”

با فرزندتون به آرومی و با آرامش حرف بزنید: تن صدای شما میتونه کمک زیادی به آروم کردن فرزندتون بکنه. برای این کار از کلمات ساده استفاده کنید. بذارید براتون یه مثال بزنیم: “مامانی، من میدونم که الان چقدر نارحتی. نگران نباش دیگه مامان کنارته تا تو رو آروم کنه”.

راهکار دوم: در کنار کودکتون بمونید

فوران احساساتی که کودک شما داره، میتونه براش خیلی ترسناک باشه. بنابراین به وجود شما در کنار خودش نیاز داره. اگه تو این زمان اتاق رو ترک کنید، اون احساس میکنه که شما واقعا ترکش کردید.

کودک رو در آغوش بگیرید. خیلی آروم به سراغ کودکتون برید. اگه زیاد ناله نمیکنه، اونو در آغوش بگیرید. احتمالش وجود داره که با این کار بی قراری اش زودتر رفع بشه.

همدلی کردن رو فراموش نکنید. به فرزندتون بگید که میدونید چقدر سخته که احساسات منفی مثل نا امیدی، خشم و ناراحتی داشته باشه. با تایید این احساسات، فرزندتون یاد میگیره که این احساسات رو تحمل کنه.

مثلا: مامانی من میدونم چقدر ناراحتی که الان به پارک نمیریم چون واقعا دلت میخواد بریم پارک. اما الان داره خیلی بارون میباره و اگه بریم، خیس میشیم. به جاش بیا با هم تو خونه بازی کنیم.

راهکار سوم: امنیتِ کودک حرف اول رو میزنه

اگه کودک 2 یا 3 ساله شما مدام جیغ میکشه، مردم رو میزنه و اشیا رو پرت میکنه، بَرِش دارید و اونو به جایی ببرید که چیزی نباشه.

بهش هم بگید که چرا اونجاست: مامانی تو الان خواهرت رو زدی. زدن آدم ها کار خوبی نیست.

همچنین بذارید بدونه که شما تا زمان آروم شدنش، کنارش میمونید. اگر هم تو یه مهمونی یا مکان عمومی این کار رو انجام داد، آماده این باشید که محل رو ترک کنید.

3- چه مواقعی باید بد اخلاقی در کودکم رو نادیده بگیرم؟

آرام کردن کودک بد اخلاق

اگه متوجه شدید که بد اخلاقی کودک 2 یا 3 ساله شما به دلیل گوش ندادن به حرف شماست، باهاش صحبت کنید. بهش بگید(البته با لحن صدای آروم): مامانی من میدونم حرفی که بهت زدم رو دوست نداشتی. بعدش به سراغ کارهای خودتون برید.

برا روشن تر شدن موضوع بذارید یه مثال براتون بزنیم

شما به فرزندتون گفتید که کلوچه نخوره و اون گریه و زاری (بی قراری) میکنه که باید بخوره. این از همون مواردیه که باید بی قراری کودک رو نادیده بگیرید. بهش بگید: از اینکه مامانی بهت اجازه نداد قبل از شام کلوچه بخوری، عصبانی؟ دوست نداری منتظر بمونی، آره مامانی؟ بعد از شام بهت یکی میدم. حالا بیا به مامان کمک کن تا غذا رو بکشیم.

مطمئناً شما الان میگید که این راهکار برا تو خونه جواب میده و خیلی آسونه. خارج از خونه به این آسونی ها نیست. البته که حرف شما درسته. اگه کودکتون تو یه مهمونی این رفتار رو انجام داد، شاید لازم باشه که اونجا رو ترک کنید و اجازه بدید تا فرزندتون آروم بشه.

علاوه بر موارد بالا، همیشه در گذاشتن محدودیت و درخواستتون ثبات داشته باشید و با صلابت این کار رو انجام بدید. در غیر این صورت، فرزندتون در آینده نیز از این روش برا رسیدن به خواسته هاش استفاده میکنه.

4- در هنگام بد اخلاقی در کودکان چه کاری نباید انجام بدید!!!

بد خلقی کودک و نا امیدی

خونسردی تون رو از دست ندید

مهم نیست که رفتار کودکتون چقدر روی اعصابتونه. باید اینو یادتون باشه که شما بزرگسال هستید. بنابراین به هیچ عنوان سرش داد نزنید. تو چهره تون هم خشم و عصبانیت نباشه که فرزندتون فکر کنه شما دارید تهدیدش میکنید. دیدن کج خلقی کودک همینجوری خودش ترسناکه. دیگه اگه ازتون بترسه، وضعیت بدتر هم میشه.

سعی نکنید منطقی باشید

وقتی کودک شما بد خلقی میکنه، خودش به اندازه کافی از احساسات اشباع شده. بنابراین دیگه توانایی این رو نداره که به دلایل منطقی شما گوش بده. مغز اون توانایی تحلیل مسائل رو نداره.

بهش نگید که مامان چرا اینقدر ناراحتی!

فتن این حرف به کودتون که نباید ناراحت باشه، اصلاً بهش کمکی نمیکنه. در عوض بذارید بدونه که شما ناراحتی اش رو درک میکنید. این خیلی با توصیه کردن فرق میکنه. اینجوری فرزندتون احساس میکنه که حرفش شنیده شده و درک شده.

به فرزندتون عذاب وجدان ندید

کودکتون عاشق شماست و دنیای اون شما هستید. دیدن ناراحتی شما اونو به معنای واقعی اذیت میکنه. بنابراین بهش نگید که بی قراری اون باعث ناراحتی یا عصبانیت شما شده. توصیه میکنیم که به هیچ عنوان بار ناراحتی خودتون رو بر روی دوش کودک سه ساله تون نذارید.  

اگر احساس می کنید که نمیتونید بد خلقی فرزندتون رو تحمل کنید یا به خاطر این رفتارش احساس ناراحتی و عصبانیت میکنید، حتما از یک مشاور کمک بگیرید.

5- اگه کودکم تو مکان های عمومی کج خلقی کرد، چیکار کنم؟

بد خلقی کودکان در مکان عمومی

از وضعیتی که توش قرار دارید، خارج بشید

فرزندتون رو بردارید و به یه اتاق یا جایی ببرید. اگه چون قشقرق به پا میکنه، نمیتونید این کار رو انجام بدید، حداقل هر چیز خطرناکی که اطرافش هست رو بردارید. اینجوری نمیتونه دیگه چیزی پرت کنه یا به کسی بزنه. یادتون باشه که از اول شما این شرایط (پرت کردن اشیا) رو برا کودکتون فراهم کردید.

فرزندتون رو از دیگران جدا کنید

کودکتون رو از بچه های دیگه ای که داخلِ پارک، شهر بازی یا خونه فامیل وجود دارند، جدا کنید. اگر اون بچه های دیگه رو گاز میگیره و یا دست بزن داره، برخوردی قاطع داشته باشید.

خیلی شفاف بهش بگید که گاز گرفتن دیگران یا خودِ شما هیچ وقت کار خوبی نیست. مثلاً بهش بگید: مامانی من میدونم که تو ناراحتی، ولی نمیتونم بهت اجازه بدم که به دیگران صدمه بزنی. حالا بیا این ناراحتی رو با بازی کردن از بین ببریم. نظرت چیه یه کم بالا و پایین بپریم؟

به هر قیمتی کودکتون رو ساکت نکنید

اگه کودک 2 یا سه ساله شما تو مکان های عمومی بد خلقی میکنه، خیلی وسوسه انگیزه که سیاست گوشه نشینی رو در پیش بگیرید. اما دقت داشته باشید:

مهم نیست که بد خلقی کودک شما چقدر طول میکشه، به هیچ عنوان نخواید که جیغ کشیدن کودکتون رو به هر قیمتی ساکت کنید. چون اینجوری تو ذهن کودک شما حک میشه که هر وقت درخواستی داره، با بد اخلاقی کردن میتونه بهش برسه. رفتاری که در آینده هم گریبانگیرش میشه. در ادامه بهتون میگیم چیکار کنید که کودک 2 یا 3 ساله تون بد خلقی نکنه.

6- بعد از آرام کردن کودک بد اخلاقم چیکار کنم؟

آرام کردن کودک بد اخلاق

اول: با کودکتون مهربون باشید

وقتی آب ها از آسیاب افتاد و بی قراری کودکتون تموم شد، اونو در آغوش بگیرید. با رفتارتون بهش نشون بدید که هنوز عاشقش هستید. فرزندتون باید بدونه که :

مهم نیست چه اتفاقی می افته، شما همیشه در کنارش هستید.

دوم: درباره اتفاقی که افتاده با فرزندتون صحبت کنید

به زبون ساده به فرزندتون بگید که نا امیدی و نارحتی‌اش رو درک میکنید و کاری کنید دلیل نارحتی‌اش رو به زبون بیاره. مثلاً بهش بگید که : مامان من میدونم تو عصبانی بودی اما اینقدر جیغ کشیدی که نفهمیدم اصلاً برا چی عصبانی شدی. حالا که آروم شدی به مامانی بگو برا چی عصبانی بودی؟ به زبون آوردن دلیل عصبانبت به فرزندتون کمک میکنه که حالش بهتر بشه و بعدها نتیجه بهتری بگیره.

سوم : موقعی که آروم شد، تحسینش کنید

کودک مسولیت پذیر

به کودک 2 یا سه ساله تون بگید، به خاطر این که تونسته خودش رو آروم کنه، کارش عالی بوده و تحسینش کنید.

7- چیکار کنم که از بد خلقی کوچولوم جلوگیری کنم؟ (یا حداقل براش آماده بشم)

آماده شدن برای بد خلقی کودک

راه های جایگزین برای خالی کردن احساسات رو به کودکتون یاد بدین

به فرزندتون یاد بدین که برا بیان احساساتی مثل خشم راه‌های دیگه ای هم هست. مثلاً ببریدش بیرون و همچنین بهش نفس عمیق کشیدن رو هم آموزش بدید. البته یادتون باشه که این تمرینات رو در مواقعی که کودکتون آرامش داره، انجام بدید.اینجوری کودکتون میدونه که راه های بهتری هم برای زمان هایی که ناراحت هست، وجود داره.

به احساساتش برچسب بزنید

کودک شما باید کلماتی که احساساتش (خوب یا بد) رو مشخص میکنه، بشناسه. علاوه بر اون براش مثال واقعی از خودش و بچه های دیگه بزنید. مثلا بهش بگید:

مامانی من میدونم وقتی میریم پیش مامان بزرگ، چقدر خوشحال میشی. یا اینکه: دیدی وقتی اسباب بازی‌ات رو از رایان گرفتی، چجوری با عصابنیت بهت نگاه میکرد؟

بهش فرصت بدید تا موفق بشه

 گاهی وقت ها بد اخلاقی کودکان به این دلیله که میخوان یه کاری که فراتر از تواناییشون هست رو انجام بدن. مثلا: اون نمیتونه از یه بطری بزرگ برا خودش شیر بریزه. اما اگه شما یه بطری کوچیک تر در اختیارش بذارید، میتونه این کار رو انجام بده.

دنبال فرصت باشید که فرزندتون رو تحسین کنید

دنبال این باشید که از کار خوب فرزندتون و یا وقتی که از عهده کار سختی بر میاد، قدر دانی کنید. خیلی واضح و شفاف بهش بگید:

مامانی فهمید وقتی که خواهرت یه تیکه از پازل رو ازت گرفت، چجوری تونستی با کشیدن نفس عمیق آروم بمونی.

برا فرزندتون یه فضایی برا آرامش در نظر بگیرید

وقتی کودک تون بد رفتاری میکنه، اشتباه ترین کار اینه که به عنوان تنبیه بهش بگید: برو تو اتاقت و در رو به ببند. به جاش بهش بگید هر وقت آروم شدی میتونی دوباره بازی کنی(یا کیک بخوری) یا هر کار دیگه که میخوای رو انجام بدی. برا این کار مثلا یه جایی که پر از کتاب‌های مورد علاقه‌اش باشه و یا یه صندلی راحت رو در نظر بگیرید. بهش هم نزدیک بمونید تا ببینید داره تلاش میکنه که آروم بشه یا که نه؟

به فرزندتون اجازه بدید که نا امید شدن رو تجربه کنه

کنار اومدن با نا امیدی های کوچیک به فرزندتون کمک میکنه که مشکلات جزئی رو خودش حل کنه. این موضوع به بهبود مهارت انعطاف پذیری کودک در آینده کمک بسیار زیادی میکنه.

به فرزندتون استراتژی کنار اومدن با مشکلات رو نشون بدید

ذارید خیالتون رو راحت کنیم. کودک شما مثل یه ماشین تقلیده. یعنی هر چی شما انجام بدید، اونم انجام میده. به این فکر کنید که در مواقع عصبانیت چه واکنشی از خودتون نشون میدید؟ آیا فریاد میکشید یا درباره اون مساله صحبت میکنید؟ اگه کنترل رفتارتون رو از دست دادید، متوجه اون بشید و اگه لازمه از کودک 2 یا ساله تون عذر خواهی کنید.

از کودکتون انتظارات معقول داشته باشید

اینکه بدونید چه زمانی روی فرزندتون فشار بذارید، یه مهارت خیلی مهم در فرزند پروری هستش. البته باید حواستون باشه این فشار جوری نباشه که فرزندتون هیچ وقت به چالش کشیده نشه یا اینکه اینقدر زیاد باشه که اون رو دلسرد کنه. موضوعی که متاسفانه در تربیت نوجوانان هم ما به وفور شاهدش هستیم.

ببینید که چجوری دارید به بد خلقی کودک واکنش نشون میدید

یادگیری مهارت های جدید فرزند پروری یا امتحان کردن روش های مختلف به شما کمک میکنه که بی قراری کودک رو بهتر مدیریت کنید. علاوه بر اون، به فرزندتون یاد میده که در آینده چجوری احساساتش رو مدیریت کنه.

8- چگونه از تحریک کودک به بد اخلاقی جلوگیری کنیم؟

جلوگیری از تحریک کودک به بد اخلاقی

حتماً این ضرب المثل معروف رو شنیدین که میگه: پیشگیری بهتر از درمان هست. منظور ما همینه یعنی از اول کودکتون رو به بی قراری، پرخاشگری، گاز گرفتن و ضربه زدن تحریک نکنید. دقت کنید ببینید چه زمان هایی کودکتون از خودش بی قراری نشون میده و از انجام کاری که باعث تحریک به بد اخلاقی اش میشه، خودداری کنید. در ادامه مثال هایی رو برای این کار بهتون میگیم. با ما همراه باشید.

مطمئن باشید که کودک همیشه غذا و خواب کافی داشته باشه

خیلی وقت ها، زمانی که کودک شما خسته یا گرسنه است، بی قراری میکنه. برای این کار همیشه خوراکی های مورد علاقه کودکتون رو با خودتون همراه داشته باشید تا در زمان گرسنگی بهش بدید.

زمان بندی مناسبی در بیرون رفتن داشته باشید

توصیه ما به شما اینه که حتما وقتی کودکتون سرحاله، اونو به خرید یا مهمونی ببرید. چون وقتی که حوصله اش سر بره و خسته بشه، مطمئناً از خودش بی قراری نشون میده.  

قبل از اینکه کار بعدی رو بگید، یه کم بهش فرصت بدید

فرض کنید فرزندتون رو به پارک بردین. داره تاب بازی میکنه و شما فکر میکنید که دیگه وقتشه برید خونه. فوری بهش نگید که مامان دیگه باید بریم خونه. بهش بگید: بگید پنج بار دیگه تاب میخوریم و بعدش میریم خونه. بعد بشمارید: پنج، چهار، سه، دو و یک.  بعدش ازش سوالی بپرسید که در اون حق انتخاب داشته باشه. بهش بگید: دوست داری سویشرتت رو اینجا بپوشی یا تو راه خونه؟

برنامه داشته باشید و انتظاراتتون رو به کودک بگید

مثلا: قبل از اینکه به سوپر مارکت برید، به فرزندتون بگید: مامانی، ما الان داریم میریم برا شام خرید کنیم. ما قراره فقط چیزهایی که تو لیست وجود داره مثل گوجه، سیب و فلفل رو بخریم. تو میتونی به مامان تو پیدا کردن این غذاها کمک کنی. یه مثال دیگه: اگه همیشه موقع ترک کردن پارک باهاتون دعوا میکنه، یه روتین برا ترک کردن پارک بذارید. بهش بگید مامانی (بابایی) قرارمون اینه: وقتی من بهت اشاره کردم یعنی یه بار دیگه برا آخرین بار میتونی سُر بخوری و بعدش میریم خونه.

همیشه بهش حق انتخاب بین گزینه های محدود بدید

هیچ کس دوست نداره همیشه بهش بگن باید چیکار کنه. مثلا بگید: ذرت میخوری یا هویج؟ اگه به جای اون بگید: ذرتت رو بخور، کوچولوتون احساس میکنه که دارید کنترلش میکنید. همچنین فراموش نکنید که تعداد گزینه ها رو محدود نگه دارید. داشتن انتخاب های زیاد باعث میشه کودکتون گیج بشه و به علت عدم توانایی در انتخاب، عصبانی و نا امید بشه.

بررسی کنید که هر چند وقت یه بار بهش “نه” میگید

اگر شما فهمیدید که عملاً همیشه به کودکتون “نه” میگید، باعث ایجاد استرس در شما و کودک میشه. بهتره بیشتر وقت ها با پارک رفتن موافقت کنید و از اون طرف با دسر مخالفت کنید و بهش “نه” بگید.

اولویت هاتون برای “نه گفتن” رو مشخص کنید

به درخواست هایی کودک از شما داره، فکر کنید. ببینید به کدومش باید “نه” بگید و کدومش رو باید به عهده خودِ کودک بگذارید. یه مثال برای این موضوع میتونه: اجازه دادن به کودک برا پوشیدن لباس های خونه باشه.

مراقب علائمی که باعث استرس بیش از حد کودک میشه، باشید

فضای خونه رو آروم نگه دارید. جلوی کودک با همسرتون بحث و دعوا نکنید. وجود آشفتگی و فضای نا آروم تو خونه یکی از مهم ترین عوامل بد خلقی در کودکانه.

مساله رو قبل از اینکه تبدیل به مشکل بشه حل کنید

به این فکر کنید که چه چیزی باعث بد اخلاقی کودک میشه و عوامل تحریک بد خلقی فرزندتون رو پیدا کنید .برا روشن تر شدن موضوع، اجازه بدید براتون یه مثالی بزنیم:

اگه کودکتون همیشه با هم بازی هاش درگیر میشه، بازی هایی براش در نظر بگیرید که باعث ایجاد مشکل نمیشن. یا میتونید کودکتون و هم بازی‌اش رو در فعالیتی دخالت بدید که خودتون بر اون نظارت داشته باشید. مثلا سه تایی با هم کلوچه بپزید و یا کارهای دیگه .

برای کودک روتین های مشخص تعریف کنید

کودکان در هر سنی وقتی بدونن سر ساعت میخوان چیکار کنن، احساس امنیت بیشتری میکنن. بنابراین بهترین کار اینه که براشون اینه که روتین بازی کردن، خواب، تغذیه و … تعیین کنید. اینجوری بهش احساس القا میشه که بر اوضاع کنترل داره و احساس خیلی خوبی داره.

9- کودکم بد خلقی میکنه، کِی به روانشناس مراجعه کنم؟

مراجعه به روانشناس کودک

اگه کودک رفتارهای زیر رو از خودش نشون بده، باید به مشاور مراجعه کنید.

  • جدیداً به طور ناگهانی و خیلی زیاد بد خلقی میکنه.
  • نفسش رو اونقدر نگه میداره تا بیهوش بشه
  • داره به خودش یا دیگران صدمه میزنه
  • جوری بد اخلاقی میکنه که باعث بروز رفتار خشونت آمیز مثل پرت کردن اشیا، شکستن، کتک زدن میشه.
  • دوست داره همه اش باهاتون بحث کنه و همکاری نمیکنه.
  • مدت زمان بد خلقی اش بیشتر از 25 دقیقه طول میکشه.
  • نمیتونه بین بد رفتاری‌هاش رفتار عادی داشته باشه (یعنی آروم باشه).
  • علاوه بر بد خلقی، کابوس میبینه و رفتارش نشون از پسرفت داره(مثلاً توالت رفتن رو یادش میره) و یا مشکلات رفتاری دیگه ای هم داره. روانشناس کودک در این مواقع میتونه تشخیص بده که آیا کج خلقی کودک فرزندتون دلیل احساسی داره یا فیزیکی و به شما راهکارهایی برای مقابله با اون میده.

جمع بندی

اختلالات رفتاری اساسی مثل بیش فعالی، اضطراب، افسردگی، اوتیسم و پردازش احساسات ممکنه باعث بی قراری کودک بشن. به همه اینها از دست دادن شنوایی، مشکلات بینایی، اختلال در تشخیص تفاوت ها(معلولیت، استعداد) و یا تاخیر در یادگیری زبان رو هم اضافه کنید. بنابراین به هیچ عنوان نباید از کنار بدخلقی کودک به سادگی گذشت.

ما هر چیزی که در مورد رفتار با کودکان بد اخلاق به نظرمون می‌رسید رو براتون گفتیم. حالا نوبت شماست که تجربیات ارزشمندتون درباره بد خلقی کودک رو با تربیتگرامی ها در میان بذارید.

برچسب ها

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید