رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

با کودکی که دست بزن دارد، چگونه برخورد کنیم؟

چگونه با فرزندی که دست بزن دارد برخورد کنید؟

بچه ها، فرشته های مهربان و کوچکی هستند که با آمدنشان، زندگی پدر و مادر خود را شیرین تر می کنند. درست است که بچه ها بسیار بامزه و دوست داشتنی هستند؛ اما گاهی اوقات رفتارهایی از خود نشان می دهند که باعث نگرانی پدر و مادرشان می شود! عادت به کتک زدن و دست بزن داشتن، یکی از رفتارهای نامناسب در کودکان است که می تواند باعث تعجب و شوکه شدن پدر و مادر شود. در این نوشته از گروه تربیتگرام می خواهیم درباره علل و راه های برخورد با کودکی که دست بزن دارد با شما حرف بزنیم و دعوت می کنیم که تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.

چگونه با فرزندی که دست بزن دارد برخورد کنید؟

هیچ کس دوست ندارد که فرزندش دست بزن داشته باشد. وقتی پدر و مادر مشاهده میکنند که فرزندشان بقیه بچه ها را کتک می زند و پرخاش می کند، خجالت زده و نگران می‌شوند؛ زیرا فکر می کنند که فرزندشان قلدر و زورگو شده است! اما این موضوع درست نیست و دست بزن کودک دلایل زیادی می تواند داشته باشد. وقتی دلایل پرخاشگری و کتک زدن بچه خود را بدانید، راحت تر می توانید این مساله را حل کنید. پس بیایید ببینیم که دلایل موثر در پرخاشگری و دست بزن کودک چیست؟

دلایل دست بزن داشتن کودک چیست؟

کتک کاری کردن بچه ها معمولا به دلیل یکی از موارد زیر است:

  1. فرزند شما هیچ کنترلی روی شرایط زندگی اش ندارد و به همین دلیل ناراحت، ناامید و عصبی شده است. بهتر است بدانید که احساس ترس و ناامنی در رفتار کودک شما تاثیر زیادی می گذارد.
  2. فرزند شما به دنبال جلب محبت و توجه است و با کتک زدن دیگران، جلب توجه منفی میکند.
  3. یکی دیگر از دلایل این است که والدین کودک رفتار خشنی با بچه ها دارند و بچه های خود را کتک می زنند؛ در نتیجه فرزندشان هم یاد گرفته است که بقیه افراد را بزند و تنبیه کند.
  4. داشتن اختلالات بیش فعالی نیز تاثیر زیادی در پرخاشگری و دست بزن داشتن کودک دارد.
  5. وجود هیجانات زیاد و کنترل نشده هم باعث می شود که بچه ها به کتک زدن روی بیاورند و با زدن، انرژی و هیجان خود را تخلیه کنند.
  6. ناتوانی در بروز احساسات، یکی دیگر از دلایل دست بزن داشتن کودکان است. وقتی فرزند شما رنجیده، خسته و خجالت زده باشد، شروع به زدن دیگران و مخصوصا پدر و مادرش می کند. احتمالا بچه هایی را دیده اید که قبل از گریه کردن به پدر یا مادر خود پناه می برند و آنها را می زنند! دلیل این رفتار، ناتوانی بچه ها در بروز احساساتشان است.

چرا بعضی از بچه ها، دیگران را کتک می زنند؟

نحوه برخورد درست با کودکی که دست بزن دارد چیست؟

خب پس از آنکه دلایل دست بزن داشتن کودک را برایتان شمردیم، وقت آن است نحوه برخورد با این دسته از کودکان را برایتان بگوییم. به احتمال با در پیش گرفتن چنین روش هایی به نتیجه خوبی دست پیدا می کنید. بنابراین از شما دعوت می کنیم که با ادامه مطلب همراه ما باشید.

1- برای اینکه عادت دست بزن داشتن کودک خود را از بین ببرید، به او احساس امنیت بدهید!

پرخاشگری و دست بزن داشتن کودک یک مساله بسیار طبیعی و رایج است. بسیاری از بچه‌ها بعد از 2 سالگی عادت به کتک زدن را پیدا می کنند و درکی از اینکه کتک زدن بقیه کار بدی است ندارند. پس فکر نکنید که فرزندتان برای درآوردن حرص شما، بقیه را کتک می زند و قصد عصبانی کردنتان را دارد!

همانطور که گفتیم احساس ترس و ناامنی در رفتارهای خشن و پرخاشگرانه فرزندتان تاثیر زیادی می گذارد. پس برای اینکه عادت دست بزن فرزند خود را از بین ببرید، به او احساس امنیت بدهید و اجازه ندهید که احساس ترس و نگرانی کند.

2- آرامش خود را حفظ کنید

گاهی اوقات فرزند شما در شرایطی قرار می گیرد که احساس کمبود یا خجالت می کند؛ در نتیجه این وظیفه شماست که به فرزندتان احساس امنیت را منتقل کنید و این اطمینان را به او بدهید که در کنارش هستید. اگر بعد از کتک کاری فرزندتان، شما نیز عصبانی شوید و او را تنبیه کنید، فقط اوضاع را بدتر خواهید کرد و هیچ مشکلی را حل نمی کنید.

پس لطفا در چنین شرایطی آرام باشید، نفس عمیق بکشید و خودتان را کنترل کنید. بدانید که این رفتار کودک شما به دلیل ترس و خشم اوست و شما باید با آرامش و صمیمیت، ترسش را کم کنید.

3- به فرزندتان کمک کنید تا احساسات خود را بشناسد و آنها را ابراز کند!

یکی از راهکارهای عالی برای کمک به کودکی که دست بزن دارد این است که به او کمک کنید تا احساسات خود را بشناسد و آنها را احساس کند. باور کنید که فرزند شما می داند که زدن دیگران، کار خوبی نیست؛ اما نمی تواند جلوی خودش را بگیرد و این وظیفه شماست که به او کمک کنید تا احساساتش را کنترل کند. مثلا پیش فرزندتان بروید و با آرامش به او بگویید که: «می دونم از دعوا و زدن دوستت ناراحتی و احساس خوبی نداری. اون لحظه من کنارت نبودم تا به تو کمک کنم؛ اما الان پیش تو هستم و تو در امنیت هستی. اشکالی نداره اگر گریه کنی یا بخوای بری پیش دوستت و ازش معذرت خواهی کنی!»

4- با فرزندتان همدلی کنید

اگر بعد از اینکه کودکتان کسی را زد، او را سرزنش کنید، فقط به او احساس بدی را منتقل خواهید کرد. با سرزنش کردن، کودک شما احساس می کند که بچه بدی است و شما دیگر دوستش ندارید؛ در نتیجه احساس ترس و نگرانی می کند و عصبی تر می شود. پس برای حل مساله پرخاشگری فرزندتان، باید با او همدلی کنید. وقتی در چنین شرایطی در کنار فرزندتان باشید، او یاد می گیرد که باید با دیگران به خوبی رفتار کند و دلیلی برای ناراحتی و عصبانیت نیست.

• فرزندتان را اصلا سرزنش نکنید!

5- مهربان ولی قاطع باشید

اگر کودک شما برای رسیدن به خواسته خاصی پرخاشگری می کند و شما را کتک می زند، در آن لحظه به درخواستش اهمیت ندهید؛ بلکه با او حرف بزنید. در این لحظه، مهربان ولی قاطع باشید! پرخاشگری را با پرخاشگری جواب ندهید. طوری رفتار نکنید که کودک حس کند با کتک زدن می تواند دیگران را مجبور به پذیرفتن خواسته هایشان کند. با ترک کردن اتاق و کمی بی محلی می توانید به کودک نشان دهید که این روش، کار جالبی نیست و نمی تواند با این کار با دیگران ارتباط داشته باشد.

6- کودکتان را از محل دور کنید

اگر بعد از دعوا، کودکتان دوست دارد گریه کند، او را متوقف نکنید و به او زمان بدهید تا به خودش بیاید و احساساتش را نشان دهد. همچنین در صورتی که میل به تنهایی نیز داشته باشد، او را برای دقایقی تنها بگذارید و به او فرصت فکر کردن بدهید. وقتی دعوا و درگیری رخ میدهد، سعی کنید کودکتان را از محل دور کنید تا بتواند آرام شود. با این کار، خودتان هم می توانید آرامش بیشتری داشته باشید. با این کار، احتمال بروز رفتارهای نامعقول و عجولانه نیز بسیار کمتر می شود.

7- به او یاد دهید تا درباره احساساتش حرف بزند

یکی از بهترین و موثرترین راه ها برای از بین بردن عادت دست بزن داشتن کودک این است که با او حرف بزنید و به او یاد بدهید که می تواند درباره احساساتش حرف بزند. وقتی تمام حرفهایش را زد، او را بغل کنید و او را آرام کنید. مثلا می توانید از او بپرسید که چرا از دست دوستش عصبانی شده است یا او را گاز گرفته است؟ یادتان باشد که احساسات کودک را تحلیل نکنید و فقط به او آرامش و اطمینان خاطر بدهید تا نگرانش اش درباره قضاوت شما از بین برود.

8- با خنده و بازی به فرزندتان نحوه رفتار صحیح را یاد دهید

بعد از دعوای کودک، خنداندن او باعث بهتر شدن روحیه اش می شود و احساسات خوب را جایگزین احساسات بد می کند. پس اگر می خواهید دست بزن فرزند خود را از بین ببرید، یاد بگیرید که با خنده، شوخی و بازی به او کمک کنید تا حال بهتری داشته باشد. حتی می توانید در حین بازی، روش درست رفتار کردن با دیگران را به او یاد بدهید.

9- به کودکتان بیشتر محبت کنید

در بسیاری از موارد، دست بزن داشتن فرزند شما به دلیل کمبود محبت اوست و او میخواهد توجه شما را جلب کند. در نتیجه با بیشتر محبت کردن و توجه کردن به او می توانید این موضوع را حل کنید. یاد بگیرید که مثل یک پدر و مادر دلسوز، به فرزندتان اهمیت کنید، نهایت عشقتان را به او ابراز کنید و واقعا با او وقت بگذرانید. اجازه دهید فرزندتان، عشق شما را کاملا لمس کند و مطمئن شود که شما همواره دوست و تکیه گاه او هستید.

10- مشکل را از ریشه حل کنید!

در بسیاری از موارد، دست بزن داشتن فرزند شما و پرخاشگری او، ریشه در مشکلاتی مثل خواب کم و بی کیفیت، شرایط جسمی نامناسب، کم غذا خوردن و بدغذایی، برخورد بد والدین و… دارد. برای از بین بردن هر رفتار و حرکت اشتباه فرزندتان، بهتر است ریشه یابی کنید و مشکل را از ریشه حل کنید. مثلا اگر مدتی است فرزندتان به اندازه کافی غذا نمی خورد، با درست کردن غذاهای مقوی و موردعلاقه او، جلوی گرسنگی و عصبی شدنش را بگیرید.

جمع بندی

در این نوشته با علل و راه های برخورد با کودکی که دست بزن دارد آشنا شدید. امیدواریم با کمک راهکاری این نوشته بتوانید این موضوع را در وجود فرزندتان حل کنید. از اینکه تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید از شما متشکریم. در آخر از شما می خواهیم که تجربیات خود را با ما در میان گذاشته و به ما در تکمیل لیست این دلایل کمک کنید.  

برچسب ها

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید