رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته سوم شش ماهگی نوزاد

هفته سوم شش ماهگی؛ چکاب شش ماهه نوزاد

خُب به هفته سوم شش ماهگی نوزاد رسیدیم. کم کم فرزندتان شش ماهگی خود را به پایان رسانده و وارد هفت ماهگی می‌شود. تا الان اتفاقات زیادی را از سر گذراندیم و دیدیم. دیدیم که داشتن اطلاعات درباره رشد هفته به هفته نوزاد چقدر ما را از نگرانی‌های بی‌مورد نجات می‌دهد. در این هفته تمرکز ما بیشتر بر روی بینایی نوزاد و جدول رشد کودک است. همچنین نکاتی را درباره گرفتن پرستار کودک (البته اگر قصد این کار را داشته باشید) خواهیم گفت.

بینایی نوزاد؛ خبر آمد خبری در راه است…

بینایی نوزاد در این هفته بهبود قابل توجهی را تجربه می‌کند. فرزند شما در هفته سوم شش ماهگی می‌تواند اشیا خیلی کوچک را تشخیص دهد و حتی چیزهایی که حرکت میکنند هم از چشمان تیزبینش دور نمی‌ماند.
در این نقطه از زندگی اش فرزند شما می‌تواند با دیدن قسمتی از اشیا مثلا اسباب بازی اش بفهمد که آن چیست. این اولین نشانه است که شما باید با فرزندتان در ماه های پیش رو قایم باشک بازی کنید. تغییر مهم دیگری نیز در این هفته رخ می‌دهد. یادتان می‌آید در هفته های قبل به شما گفتیم که نوزاد فقط می‌تواند رنگ های بولد مثل قرمز و نارنجی را تشخیص دهد؟ حال دیگر اوضاع فرق می‌کند و نوزاد تفاوت بین رنگ ها را بهتر متوجه می‌شود

پیشنهاد تربیتگرام

بینایی کودک و آشنایی با رنگ ها

خواندن کتاب هایی که درباره رنگ ها هستن و یا بازی با بلوک های رنگی یک راه فوق العاده برای آشنا شدن نوزاد با رنگ هاست.

ارتباط کودک با دنیای اطراف؛ بازی، سر و صدا و ….

هر روز که میگذرد، ارتباط کودک با دنیای اطراف و شما بیشتر می‌شود. در هفته سوم شش ماهگی فرزند شما ممکن است بازی که چندان خوشایندتان نیست با شما انجام دهد. او ممکن است چیزهایی که به او می‌دهید را پایین بیندازد تا ببیند کجا و چطوری می افتد.

از دست فرزندتان ناراحت نشوید چون نوزاد این کار را از عمد برای اینکه بخواهد شما را اذیت کند، انجام نمی‌دهد! او در حال یادگیری مهارت های شناختی مهمی است که بعدا در هوش شناختی (IQ) تاثیر زیادی دارد.

به محض اینکه بهفمد انداختن اشیا به اندازه برداشتنشان حال می‌دهد، دنیای اطراف برایش جالب و جالب تر می‌شود. اما در اینجا کار شما بیشتر می‌شود و مدام باید خرابکاری های نوزاد را جمع کنید. اگر چه این کار خسته کننده به نظر می‌رسد، اما بهتر است به آن عادت کنید. چون در هفته های آینده این کار باعث می‌شود نوزاد بلند بخندد و برای اولین بار قهقهه بزند.

نکته:

احتمالا به صورت کاملاً نامحسوس متوجه می‌شوید که سر و صدای خانه بیشتر می‌شود. این فقط به خاطر قان و قون کردن فرزندتان نیست، بلکه به خاطر چیزهایی است که نوزاد پرت می‌کند و یا می‌شکند. شکستن، تکان دادن و قرار دادن اشیا در دهان، همه راههایی هستند که کمک می‌کند نوزاد آزمایش کند و یاد بگیرد.

چگونه پرستار کودک مناسبی پیدا کنیم؟

اضافه کردن پرستار به زندگی فرزندمان تصمیمی بزرگ و بسیار چالش برانگیز است. خیلی از ما دوست نداریم فرزندمان را به یکی دیگر بسپاریم. اما برای برخی از پدر و مادران که میخواهند به کارشان برگردند، امکان نگهداری از نوزاد به صورت تمام وقت وجود ندارد. روانشناسان میگویند ترجیح بر این است که خودِ مادر حداقل تا قبل از دو سالگی از نوزاد مراقبت کند. اما اگر امکانش برایتان وجود ندارد، ادامه مطلب را بخوانید.

حالا که تصمیم گرفتید برای نوزاد پرستار بگیرید، تازه یک مشکل جدید برایتان پیش می‌آید! بهترین شخص برای نگهداری از فرزندم را چطور پیدا کنم؟ کسی که از او خوشتان می‌آید و به او اعتماد داشته باشید. بخصوص برای زمانی که اعضای خانواده و دوستان نزدیکتان نباشند.

پرستار برای نوزاد در شش ماهگی

اولین راهی که به ذهن همه‌ ما می‌رسد این است که از آشناهای اطرافمان بپرسیم. کسانی که برای فرزندشان از پرستار استفاده میکنند.
راه دوم هم استفاده از وبسایت های آنلاین است که با گسترش کسب و کارهای الکترونیکی تعدادشان کم هم نیست.

موارد زیادی در انتخاب پرستار مناسب وجود دارد. از جمله این فاکتورها میتوانیم به سن، تجربه کاری و میزان دانش از کمک های اولیه و CPR اشاره کرد تا در صورت اتفاق ناگوار، پرستار بداند باید چکار کند.

البته مطمئنا اگر شما بخواهید پرستار استخدام کنید، باید با افراد مصاحبه کنید. در طول این مصاحبه ها شخصیت، کاراکتر و میزان توانایی فرد دستتان می‌آید. به نحوه برقراری ارتباط پرستار با نوزاد هم باید دقت کنید.

بعد از پیدا کردن پرستار چکار کنم؟

بعد از اینکه پرستار مناسب را انتخاب کردید، به شما پیشنهاد میکنیم که اوایل از او درخواست کنید که قبل از ساعت کاری بیاید. در این صورت با پرستار وقت بگذرانید. وقتی می‌خواهید روتین نوزاد را انجام دهید، از پرستار بخواهید که فرزندتان را نگه دارد.

به پرستار تمام اطلاعات ضروری شامل شماره تماس خودتان، پزشک کودک و راه اضطراری برای فرار در مواقع خطرناک را دهید.

نکته

بهتر است قبل از گرفتن پرستار، میزان هزینه را از دوستان و افراد فامیل بپرسید.

نمودار رشد کودک

اندازه گیری وزن نوزاد شش ماهه

نمودار رشد کودک، الگوی کلی رشد فرزند شما که شامل قد و وزن کودک و وضعیت سر فرزندتان نسبت به هفته های قبل و همچنین نمودار میانگین است، توسط پزشک اطفال اندازه گیری می‌شود. هرگونه انحراف ناگهانی در الگوی رشد نشان دهنده مشکل در جذب غذا، بیماری و رشد شناختی است.

درصد رشد میانگین چیست؟

پزشک کودک به شما می‌گوید که فرزندتان نسبت به نمودار میانگین در درصد خاصی قرار می‌گیرد. این درصد یک شاخص برای مقایسه رشد فرزند شما با دیگر هم سن و سالان در سراسر کشور است.

اگر درصد وزن نوزاد در عدد 25 خلاصه شود، یعنی حدود 25 درصد از بچه های هم جنس و هم سن به اندازه یا کمتر از فرزند شما وزن دارند. 75 درصد بقیه هم وزنشان از نوزاد شما بیشتر است.

شاید حالا این سوال برایتان پیش بیاید که درصد وزن نرمال چقدر است؟ اگردرصد رشد فرزند شما در نمودار بین 5 تا 95 باشد، طبیعی است.

اگر فرزندم بزرگ یا کوچیک باشه چکار کنم؟

اول از همه به شما پیشنهاد میکنیم که نگران نباشید. اگر فرزندتان نسبت به نیمی از هم سن سالانش کوچیکتر(کمتر از 50 درصد) یا بزرگتر(بیشتر از 50 درصد) باشد، نیازی به نگرانی وجود ندارد. برای این حرف خودمان هم دلیل داریم. اول اینکه ممکن است در ماه های اول رشد زیادی داشته باشد و بعد به حالت نرمالش برگردد. دومین دلیل به ژن انسان برمیگردد. انسان ها ژن‌های مختلفی دارند.

اگر هنوز به این عدد چسبیدید و میزان رشد نوزاد را با آن اندازه می‌گیرید، به دلیل سوم ما گوش کنید. ببینید سلامت جسمی و روحی فرزندتان به عوامل مختلفی از جمله: رشد روانی، خلق و خو و میزان فعالیتش بستگی دارد. پس همه چیز به نمودار رشد مربوط نمی‌شود! تمام!

با این وجود اگر شما هنوز نگران این موضوع هستید، حتما با پزشک اطفال تماس بگیرید تا او تشخیص دهد که آیا نیازی به نگرانی وجود دارد یا خیر!

همه بچه‌ها منحصر به فرد هستند و در مدت زمان مشخصی به نقاط عطف رشد خود می‌رسند. این مقالاتی که ما درباره رشد هفته به هفته نوزاد می‌نویسیم، جزئیاتی درباره این مراحل به شما می‌گوید و اینکه ممکن است چه اتفاقی رخ دهد. اگر الان رخ نداده باشد، در آینده این اتفاق می‌افتد. اگر نوزاد شما نارس بوده، توجه داشته باشید که نوزادان نارس برای رسیدن به مراحل خاصی از رشد به زمان بیشتری نیاز دارند. به شما توصیه می‌کنیم که هر گونه نگرانی و سوال خود را با پزشکان اطفال در میان بگذارید.

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید