Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/home/tarbiatg/domains/tarbiatgram.com/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/) is not within the allowed path(s): (/home/h205593/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php81/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php81/lib/php/) in /home/h205593/domains/tarbiatgram.com/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 17
هفته چهارم سیزده ماهگی کودک (12 ماه و چهار هفتگی) (روش های آموزش کلمات جدید به کودک )| تربیتگرام | روانشناسی کودک
رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته چهارم سیزده ماهگی کودک (12 ماه و چهار هفتگی)

حرف زدن مادر با کودک هفته چهارم دوازده ماهگی کودک

الان که دارید این مقاله رو میخونید، فرزندتون در هفته چهارم سیزده ماهگی خودش هست و دوازده ماه و چهار هفته سن داره. در هفته چهارم سیزده ماهگی، کودک شما ممکنه هنوز نتونه درست راه بره. خیلی از بچه های هم سن و سالش هم همین وضعیت رو دارن. از طرفی، شاید تا الان کلمات کمی یاد گرفته باشه، اما همزمان، مهارت های زبانیش هم داره پیشرفت میکنه. فرزندتون الان میتونه موقع حرف زدن، از خودش حرکات مختلفی نشون بده. کار شما تو این هفته اینکه روی مهارت زبانی کودکتون کار کنید.

بهش اسامی کلمات رو یاد بدید : مثلاً رنگ ها رو بهش نشون بدید و عکس های تو کتاب داستان رو براش توضیح بدید. در طول روز، باهاش زیاد صحبت کنید و بهش حق انتخاب بدید. مثلا این جوراب قرمزه رو میخوای بپوشی یا اون آبیه؟ اون مثل یه کارآگاه حرکات شما – از مسواک زدن بگیر تا تلفن حرف زدن – رو تحت نظر داره. بنابراین همونطور که میبیند فرزندتون رفتارهای مختلف رو از خودِ شما یاد میگیره.

رشد فیزیکی: راه رفتن

آیا از اینکه هنوز دختر یا پسر 12 ماهه تون نمیتونه راه بره، نگرانید؟ اما نیازی به نگرانی نیست چون محدوه سنی راه رفتن در کودک نوپا خیلی گسترده است. بعضی از بچه ها ممکنه تا 16 یا 17 ماهگی هم شروع به راه رفتن نکنن.

رشد زبانی و شناختی کودک؛ یادگیری کلمات جدید!

مهارت های زبانی کودک در هفته چهارم دوازده ماهگی

با وجود اینکه ممکنه کوچولوی شما تا الان فقط چند کلمه مثل ماما و بابا یاد گرفته باشه، اما به زبون خودش یه سری جمله های ناقص میسازه. جمله هایی که به نظر شما کاملاً نامفهوم میرسه. انگار که دارن به یه زبون خارجی حرف میزنن!!

اما در هفته چهارم سیزده ماهگی کودک شما میتونه به سوالات ساده ای که ازش میپرسید، واکنش نشون بده. مخصوصاً اگه شما با اشاره دست بهش کمک کنید. مثلاً: ازش بپرسید که سارا دهنت کجاست؟ خودتون اول به دهنش اشاره کنید و بگید: ایناشه. یا مثلا بگید: پوریا این فنجون رو بده مامانی و با دست به فنجون اشاره کنید. کودک 12 ماهه شما ممکنه به سوالات با اشاره سَر و حرکات مخصوص به خودش جواب بده.

از این قضیه که بگذریم، هفته چهارم 12 ماهگی فرصت خوبیه که به کوچولوتون یاد بدید که چجوری رفتار مناسبی داشته باشه. دلیلش هم اینه که فرزندتون دوست داره معنی کلمات رو بدونه. بهش کلماتی مثل “لطفاً و تشکر کردن” رو یاد بدین و شرایط استفاده از این کلمات رو براش فراهم کنید. مثلا وقتی یکی از عمو یا عمه هاش بهش چیزی میده، بهش بگید: از عمو تشکر کن، برا عمو دست تکون بده، بوس بفرست واسه عمه و از اینجور کارها. شاید فرزندتون برای یه مدت طولانی متوجه نشه که منظور شما از یاد دادن این کلمات چیه! اما بهتون قول میدیم بعداً تو زمانی که اصلاً انتظارش رو ندارید، از این کلمات استفاده میکنه.

نحوه ارتباط برقرار کردن بین اشیا و نامی که داره، کاملا به شما وابسته است. هر چقدر بیشتر این کار رو انجام بدید، دایره کلمات فرزندتون گسترده تر میشه.

فرزندتان رو با روش های زیر به حرف زدن تشویق کنید

حرف زدن پدر با کودک در هفته چهارم دوازده ماهگی

یه کارِ عالیِ دیگه: هر روز با کوچولوتون حرف بزنید و اسم اشیا مختلف رو بهش بگید. مثلاً: همینطور که دارید از پله ها بالا میرید، اونا رو بشمارید. یا مثلا اسم میوه ها و رنگی که دارن رو بهش بگید. براش یه کتاب مصور بخونید و از فرزندتون در مورد چیزهایی که به نظرش آشنا هستن، تو عکس بپرسید. مامانی کدوم سیبه؟ بذارید فرزندتون با دستش بهش اشاره کنه.

هر چند وقت یک بار نظرش رو بپرسید : مامانی این بلوز آبیه رو میپوشی یا اینی که رنگش زرده؟ یا مثلا دوست داره این بازی رو انجام بده یا یه بازیِ دیگه (فکر کنم دیگه منظورمون رو متوجه شده باشید). حتی اگه بهتون جواب نده هم این کار رو تکرار کنید چون اتفاقات خوبی قراره در آینده بیفته. در این شرایط، نه تنها کلمات رو یاد میگیره، بلکه ریتم نحوه ارتباط برقرار کردن هم دستِش میاد.

رشد اجتماعی؛ کودک از رفتار شما تقلید میکنه

تقلید رفتار کودک از پدر و مادر

دقت کنید که فرزندتون به هر کاری که شما انجام میدید، نگاه میکنه. اونا عاشقِ کپی کردن رفتار اطرافیان بخصوص پدر و مادر هستن. در واقع به همین شکله که رفتارهای اولیه رو یاد میگیرن.

شما ممکنه ببینید که فرزندتون در هفته چهارم سیزده ماهگی داره موهاشو شونه میزنه، با گوشی شماره میگیره و یا عینک دودیِ شما رو به چشماش بزنه. در نهایت اون ممکنه نحوه حرف زدنِ شما رو هم تقلید کنه. بنابراین باید خیلی مراقب رفتار و کارهایی که جلوی فرزندتون انجام میدید، باشید.

هشدار

تقلید کردن کودک یه جنبه تاریک هم داره. ممکنه شما قرص یا ویتامین مصرف کنید و یه روزی که حواستون به کوچولوتون نباشه، اون قرص رو برداره و بذاره تو دهنش. بنابراین داروهایی که مصرف میکنید رو از دسترس فرزندتون دور نگه دارید.

رشد کودک در هفته بعد رو ببینید: هفته اول چهارده ماهگی

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید