Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/home/tarbiatg/domains/tarbiatgram.com/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/) is not within the allowed path(s): (/home/h205593/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php81/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php81/lib/php/) in /home/h205593/domains/tarbiatgram.com/public_html/wp-content/advanced-cache.php on line 17
هفته سوم سیزده ماهگی کودک | تربیتگرام | روانشناسی کودک و پرورش فرزند سالم
رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته سوم سیزده ماهگی کودک (12 ماه و سه هفتگی)

هفته سوم دوازده ماهگی کودک

صدایی که کوچولوی شما تا الان از خودش در می‌آورده، بسیار دوست داشتنیه. با این وجود همه پدر و مادرا همیشه عاشق اولین کلمه ای هستن که فرزندشون به زبون میاره. این اتفاق احتمال داره درهفته سوم سیزده ماهگی کودک بیفته. فرزندتون ممکنه اولین کلمه ای که میگه مامان یا بابا باشه.

دقت کنید که چون کودکتون هنوز کلمات زیادی بلد نیست، ممکنه بیشتر با حرکاتش نشون بده که چه چیزی میخواد. کلمه‌ای هم که میگه، ممکنه چندتا معنی داشته باشه. اضطراب جدایی هم هنوز با کودک 12 ماهه تون هست. بهش کمک کنید تا به این جدایی عادت کنه اما حواستون باشه که خداحافظی کوتاهی داشته باشید. نحوه خداحافظی کردن هم معمولا باید برای کودک قابل پیشبینی باشه تا احساس امنیت کنه. در ادامه بیشتر درباره این موضوعات و سایر اتفاقاتی که در هفته سوم ماه دوازدهم نوزاد اتفاق می افته صحبت میکنیم.

رشد زبانی و شناختی کودک؛ اولین کلماتی که به زبون میاره

لحظه خیلی شیرینیه، وقتی که فرزندتون برای اولین بار بعد از ماه ها چیزی نگفتن، کلماتی میگه که برا شما قابل فهمه. البته این اتفاق یه شبه نمی افته و برای بچه های مختلف، فرق میکنه. اما از یه چیزی مطمئن باشید: فرزند یک ساله شما بیشتر از اون چیزی که زبون میاره متوجه میشه.

چیزهایی که دقت کردن بهشون خالی از لطف نیست:

حرکاتی که بیشتر از کلمات حرف میزنن: درسته که کودک نوپای شما کلمات خیلی کمی بلده، اما تو حرکت هاش غوغا میکنه. مثلا وقتی بازوشو بلند میکنه، به بالا اشاره داره یا وقتی با انگشتای کوچولوش به یه چیزی اشاره میکنه، میخواد درباره‌اش بدونه. بچه هایی که در دوران شیر خوارگی زبون اشاره رو خوب یاد گرفتن، تو این حرکات استاد هستن.

درخواست کودک برای در آغوش گرفتن

کلماتی که هر روز میگه: مثلا یه کلمه ای به اسم “ماما” به معنی مامان میده. وقتی میخواد شیر بخوره بازم میگه ماما و زمانی هم که چیزی میخواد بهتون بگه، باز میگه: ماما. این که چه منظوری داره رو شما باید از حرکاتش متوجه بشید.

مهارت اجتماعی؛ اضطراب جدایی

شاید همین الان که این مقاله رو میخونید، متوجه چیزی که میخوایم بهتون بگیم، بشید. احتمالاً کودک 12 ماهه تون چند ماهی هست که با اضطراب جدایی از شما دست و پنجه نرم میکنه. اما میدونید دلیلش چیه؟ چون اون عاشق شماست و اینقدر بهتون وابسته است که دوری از شما مضطربش میکنه.

اضطراب جدایی کودک در دوازده ماهگی

برا اینکه این اظراب رو کم کنید، به فرزندتون فرصت بدید که خودشو با این وضعیت وفق بده. وقتی کودک رو ترک میکنید، زیاد خودتون رو احساساتی نشون ندید و بخصوص خداحافظی ها رو طولانی نکنید. با فقط یک بوسه از فرزندتون خداحافظی کنید. اشک‌های کوچولوتون بعد از رفتن شما به مرور کم میشه. همونطور که گفتیم، داشتن یه روتین قابل پیشبینی برای خداحافظی میتونه به کودکتون احساس امنیت بده.

اگه میخواید فرزندتون در آینده اعتماد بنفس داشته باشه، همیشه مثل پروانه به دورش نچرخید. البته که اون باید بدونه که شما در کنارش هستید و میتونه بهتون تکیه کنه. اما بهتره با کمی فاصله این حمایت رو داشته باشید. مثلا اگه داره چهار دست و پا به یه اتاق دیگه میره، یه کمی صبر کنید و بعد به دنبالش برید.

غذا خوردن؛ خوشامدگویی به خوراک جدید

خوراک جدید در هفته سوم ماه دوازدهم

با گذشتن از مرز یک سالگی و در هفته سوم سیزده ماهگی کودک ، سیستم ایمنی و گوارش فرزندتون به اندازه کافی رشد کرده. بنابراین شما میتونید بجز شیر خشک و مادر، خوراک دیگه ای رو هم بهش بدین. دو غذایی که به نظر میرسه امن باشن، شیر گاو و عسل هستن. یادتون باشه که شما باید همچنان از دادن غذایی که باعث میشه تو گلوی نوزادتون گیر کنه، خودداری کنید.

بهترین کار اینه که در این زمان با یک متخصص تغذیه کودک صحبت کنید تا به شما برنامه غذایی مناسب ارائه بده.

رشد فیزیکی؛ مهارت برداشتنِ اشیا

برداشتن اشیا توسط کودک

مهارت برداشتن اشیا در هفته سوم 13 ماهگی کودک دیگه باید به خوبی رشد کرده باشه. بنابراین فرزند شما میتونه چیزهای کوچیک رو بین انگشتاش نگه داره و بلند کنه. اون که از این کار لذت میبره، هر چیز کوچیکی که روی زمین میبینه رو برمیداره. چیزهایی که ممکنه و به چشم شما ملموس نباشه و فرزندتون بهتر از شما اونا رو ببینه.

هشدار

به شما شدیداً توصیه میکنیم که محیط خونه رو از اشیا کوچیک و خطرناک خالی کنید. چون ممکنه کوچولوتون اونا رو ببینه و تو دهنش بذاره و در این صورت امکان خفگی وجود داره.

مقاله بعدی: هفته چهارم سیزده ماهگی

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید