رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

هفته اول سیزده ماهگی کودک (12 ماه و یک هفتگی)

راه رفتن کودک در دوازده ماهگی

اگه به این صفحه اومدید، کودک شما دوازده ماه و یک هفته داره و در هفته اول سیزده ماهگی اش هست. یکی از بزرگترین چالش های شما در هفته اول سیزده ماهگی کودک اینه که بتونه راه رفتن رو یاد بگیره. احتمالاً در روز اول تولد، فرزندتون چند تا قدم برمیداره. اما اگه این کار رو هم نکرد، نگران نباشید. بعضی از کودکان تا زمانی که 16 یا 18 ماهه هستن، هنوز آماده تاتی کردن نیستند. به کودک 12 ماهه تون فرصت بدید تا برا راه افتادن از وسایل مختلفی به عنوان تکیه‌گاه استفاده کنه. با انگشتاتون دست کودک رو بگیرید و بگید : تاتی تاتی، مامان تاتی تاتی کن.

تو هفته اول از رشد کودک دوازده ماهه اتفاقات مهم دیگه ای هم می افته. تو این هفته فرزندتون رو برا چکاب کلی پیش دکتر ببرید. دکتر از شما سوالاتی درباره راه رفتن، خواب، تغذیه، بینایی، وضعیت دندان ها، شنوایی و صحبت کردن کودک میپرسه. تمام سوالاتی که از پزشک کودک دارید رو یادداشت کنید تا ازش بپرسید.

رشد فیزیکی: راه رفتن کودک؛ چه نکاتی رو رعایت کنم؟

یکی از اتفاقات مهم زندگی کودک اگه هنوز اتفاق نیفتاده باشه، همین راه رفتن هستش. کودکان نوپای زیادی اولین قدم هاشون رو بین 9 تا 12 ماهگی برمی‌دارن و تا 14 یا 15 ماهگی هم دیگه به راحتی راه میرن و حتی شروع به دویدن میکنن.

اما در صورتی که فرزندتون هنوز از وسایل دیگه برا راه رفتن استفاده میکنه، اصلا نگران نباشید. این کاملاً طبیعیه که کودک شما حتی تا 15 یا 16 ماهگی اولین قدم هاش رو بر نداره. اگه کوچولوی شما مثل بیشتر کودکان نوپا باشه، اولین قدم هاش رو جوری برمیداره که پنجۀ پاش رو به بیرونه. دوربین به دست آماده باشید که از این لحظه شیرین و خاطره انگیز فیلم بگیرید.

کمک کودک از مبل برای راه رفتن

فرزندتون رو تشویق کنید و براش این امکان رو فراهم بسازید که با کمک گرفتن از وسایل خونه بتونه راه بره. تو هفته اول سیزده ماهگی کودک بزرگترین کمک به فرزندتون اینه که زیاد بغلش نکنید. بذارید بدون کمک شما بتونه راه بره.

خیلی مهمه که برا راه رفتن کودک 12 ماهه تون در هفته اول خونه رو ایمن کنید. هر چیز خطرناکی که ممکنه سر راه فرزندتون قرار بگیره رو بردارید.

تاتی تاتی به کمکِ شما

تاتی تاتی کردن کودک در هفته اول دوازده ماهگی

اگه کودک شما داره تلاش میکنه که تاتی تاتی کنه، با انگشتاتون دستش رو بگیرید و کمکش کنید. اگه دستاشو به سمت بالا میگیره، شما هم دستشو بگیرید و پشتش راه برید. یه روش دیگه هم هست که میتونید فرزندتون رو به راه رفتن تشویق کنید. این روش اگر چه خیلی قدیمیه اما هنوز هم خیلی عالی کار میکنه. اسباب بازی مورد علاقه فرزندتون رو تو دست بگیرید و تشویقش کنید که به سمت شما بیاد. فقط قبلش مطمئن بشید که در محیط اطرافش چیز خطرناکی وجود نداشته باشه.

تاتی تاتی کردن کودک از پشت

نکته

توجه کنید که از کفش هایی که کف سخت دارن، در محیط خونه استفاده نکنید. انجمن پزشکان آمریکا میگن که این کار باعث میشه کوچولوتون احساس نا امنی کنه و از یادگیری راه رفتن دلسرد بشه. به جای اون فرزند شما میتونه پا برهنه باشه، جوارب داشته باشه و یا از کفش هایی که کف نرمی دارن (مثل کفش کتان) استفاده کنه. کفش هایی که کف سختی دارن رو برای محیط بیرون نگه دارید.

چکاب کلی کودک؛ برای سوالات پزشک کودک آماده بشید

چکاب کلی در دوازده ماهگی

همونطور که تو مقدمه گفتیم، باید خودتون رو برای سوالاتی که دکتر ممکنه از شما در هفته اول سیزده ماهگی کودک بپرسه، آماده کنید.

سوالات احتمالی پزشک کودک

  • خواب کودک: فرزند شما تو طول شب و موقع هایی که چُرت میزنه، چقدر میخوابه؟
  • تغذیه کودک : بجز غذاهای آبکی، چی بهش میدی؟ اشتهاش چطوره؟ آیا از خوردن غذاهای انگشتی یا فینگر فود لذت میبره؟
  • دندان در آوردن : کودک 12 ماهه شما در هفته اول چندتا دندون در آورده؟
  • مهارتهای رشد: آیا فرزند شما به خوبی چهار دست و پا میره؟ میتونه راه بره؟ وقتی صداش میکنید، متوجه میشه؟ و در آخر اینکه آیا میتونه به چیزی اشاره کنه؟
  • بینایی: آیا تا الان متوجه این شدید که کودکتون چپ نگاه کنه، چشاش نیمه باز باشه، اونا رو بماله و یا کتاب و اسباب بازی ها رو به صورتش نزدیک کنه؟
  • شنوایی: آیا کوچولوتون با شنیدن صدا سرش رو برمیگردونه؟
  • آیا کودک 12 ماهه تون صداها رو تقلید میکنه و یا اصلاً حرفی میزنه؟

جمع بندی

در این مقاله از وبسایت تربیت گرام مواردی که در هفته اول سیزده ماهگی کودک ممکنه برا فرزندتون پیش بیاد رو بررسی کردیم. ما تو تربیتگرام همیشه تلاشمون بر اینه که جامع ترین مقالات رو به زبان خیلی ساده برا هموطونان عزیزمون فراهم کنیم تا همه در کنار هم بتونیم جامعه سالمی رو تشکیل بدیم و با هم رشد کنیم. خیلی خوشحال میشیم نظرات ارزشمندتون رو در پایین برامون بنویسید.

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...

دیدگاهتان را بنویسید