رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

رشد کودک در سه سال و سه ماهگی؛ درکِ تفاوت ها

پیدا کردن تفاوت توسط کودک سه ساله

وقتی توی اتوبوس، قطار یا مکان عمومی هستین، کودکتون یه فرد معلول رو میبینه و از شما با صدای بلند سوال میکنه که : بابا بابا، پاهای اون مرده چه مشکلی داره؟ کودکان سه ساله معمولا تفاوت بین ظاهر خودشون و دیگران رو خیلی خوب متوجه میشن.  نسبت بهش هم خیلی حساس هستن. جالب اینجاست که با صدای بلند میپرسن که چرا مو، پوست و چشم های یکی دیگه با من فرق میکنه. چرا اون خانم رو ویلچره. اونا از این موضوع تعجب میکنن و نسبت بهش کنجکاون. 

با وجود اینکه ممکنه این کارشون شما رو خجالت زده کنه، پرسیدن این سوالات راه رو برای حرف زدن درباره موضوعات مهمی چون جنسیت، نژاد،سن و معلولیت باز میکنه. اگه ازتون سوال پرسید، سعی کنید که یه جواب مختصر و قابل فهم بدید. مثلا: اون مرد تصادف کرده و یکی از پاهاش رو از دست داده و دکتر بهش یه پای جدید داده. سعی کنید توضیحاتتون خیلی ساده باشه. مثلا گفتنِ اینکه پوست صورت انواع مختلفی داره برا کودک سه ساله شما قابل فهمه. تا بجاش بخواید بگید طرف عرب، افغانی یا ترکه.

از بیان این مثال ها که بگذریم، این سِن بهترین زمان برای یاد دادن نگاه بدون قضاوت به فرزندتونه. در حالی که ممکنه فرزندتون به دنبال تفاوت ها بگرده، بهش شباهت ها رو هم نشون بدید. وقتی افرادی با ظاهر متفاوت رو میخواید ببنید، فرزندتون رو با خودتون ببرید.

زندگیِ شما در سه سال و سه ماهگی کودک

تا حالا شده به خاطر اینکه فرزندتون اهمال کاری میکنه یا حرفاتون رو گوش نمیده، خونِ‌شما به جوش بیاد؟ اگر میخواید نتیجه بهتری بگیرید، به شکل واضح باهاش صحبت کنید. مثلا به جای گفتنِ: برا شام خوردن آماده شو، بگید همین الان اسباب بازی ات رو بذار کنار و برو دستاتو بشور.

مقاله بعدی: رشد کودک در سه سال و نیمه

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...