رمز عبور به ایمیل شما ارسال می شود

24 ماهگی؛پیدایش احساسات

رشد کودک دو ساله

کودک شما الان در دوسالگی چه وضعیتی داره؟

فرزند شما دیگه الان یه کودک نوپا ست که احساساتی مثل خشم، ناراحتی، شادی و غم داره. خیلی کم می تونید حدس بزنید که کودک چه احساسی داره. شاید اشکاش واقعی نباشه. اون لجبازی میکنه و برا رسیدن به خواسته هاش از این راه ها استفاده می کنه.

بهتره بدونید که بیان احساسات در این سن، حتی زمان‌هایی که خوشحال نیستند هم کاملاً طبیعیه. بنابراین این احساس رو نداشته باشید که باید با کوچکترین ناراحتی کودک، فوراً تمام خواسته هاش رو برآورده کنید.

بذارید فرزندتون بدونه که اشکالی نداره اگه بعضی وقت ها خوشحال نباشه و اینکه این یه قسمتی از زندگیشه.

رفع بسیار سریع و با عجله ناراحتی کودک نوپا این پیام اشتباه رو بهش میده که نباید هیچ وقت احساس ناراحتی داشته باشه. حل کردن تمام مسایل کودک در دو سالگی این فرصت رو ازش میگیره که خودش بتونه با احساسِ خودش و به صورت مستقل کار کنه.

بذارید احساساتش رو بشناسه

کاری که شما می تونید انجام بدید اینه که به احساساتش برچسب بزنید. مثلا وقتی کوچولوتون از اینکه نرفتید، پارک عصبانیه بهش بگید: “تو از مامان خیلی عصبانی هستی چون بهت گفته امروز نمیریم پارک!”

بذارید بدونه که شما هم احساس یکسانی دارید. یا مثلا وقتی که وقتی که از خونه مامان بزرگ میاید، بهش بگید: مامان میدونه که وقتی از مامان بزرگ خداحافظی میکنیم، ناراحت میشی، منم ناراحت میشم.

اگه کودک دوساله شما وقتی عصبانی یا ناراحته، جیغ میزنه یا اینکه دست بزن داره و شما رو میزنه، بهش راه های بهتری برا خالی کردن احساساتش نشون بدید. مثلا یه بالشت جلوش بگیرید و بهش بگید به اون ضربه بزنه و یا اینکه پاش رو به زمین بکوبه.

زندگی شما الان چطوره؟

اگه فکر می کنید که خیلی باید خودتون رو از نظر احساسی برای بد رفتاری فرزند دوساله تون آماده کنید، یه نفس عمیق بکشید و آروم باشید. شما تازه یک سالگی کودک رو گذروندید و واردِ دوران دو سالگی کودک که یکی از چالش برانگیزترین دوره های زندگیشه، شدید. این دوران رو میتونید یه خورده آروم تر و حتی بامزه تر بگذرونید.

رشد کودک در دو سالگی

اعتماد بنفس کودک داره شکل میگیره

الان دیگه کودک دو ساله شما می تونه با اعتماد بنفس راه بره و بدون کمک شما بازی کنه. اون الان بهتر از قبل میدونه چی میخواد و بیشتر از اونکه فکرش رو بکنید، محیط اطرافش رو درک میکنه. و اما کنجاویِ بسیار زیادِ اون میتونه با درک یه سری قوانین زندگی یه خورده کمتر بشه.

بچه ها در دوسالگی شما رو از نظر رفع کردن نیازهاشون تِست میکنن. اما جالبه بدونید که بیشترین تلاششون رو هم انجام میدن تا شما راضی نگه دارن. در یه کلام اونا می خوان که خوب باشن. اونا می خوان کمک کنن. در این حالت، داشتن ثبات در رفتارّ شما به کوچولوتون کمک می کنه که کاراشون رو به نحو احسنت انجام بدن و این دوران خیلی آروم تر سپری میشه.

مقاله بعدی: 25 ماهگی کودک

احمدرضا کرمی

احمدرضا کرمی

مهندس الکترونیکی هستم که بعد از فارغ التحصیلی و به صورت کاملا اتفاقی وارد حوزه محتوا شدم. از قدیم عاشق ادبیات و زبان فارسی و دلباخته زبان انگلیسی بودم اما به دلیل برخی مسائل نتوانستم طعم شیرین وصال را بچشم. از همان ابتدا نوشته‌های من به صورت تحلیلی و کاربر محور بوده که ناشی از مدل ذهنی ارزش آفرینم و همچنین تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک است. پس از آشنایی با بازاریابی محتوایی و علم مارکتینک، تکنیک‌های نویسندگی اثربخش را چاشنی کارم کردم. دیگران مرا کارشناس بازاریابی محتوایی می‌خوانند. خودم اما فکر میکنم نویسنده‌ای هستم که دغدغه ارزش آفرینی دارد و استفاده از علم بازاریابی در این راه به من کمک می‌کند. هدف غایی من این است که همچنان که خودم از نوشته‌هایم لذت می‌برم، باری هر چند کوچک از دوش خوانندگان مطالبم بردارم.

پرسشی دارید؟ پاسختان را خواهیم داد ...